Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Autoliv

Banatenii

UPDATE: Moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Grindeanu a trecut cu 241 de voturi pentru dintre cele 248 de voturi exprimate.

UPDATE: După citirea moțiunii de către Mihai Fifor, a luat cuvântul premierul Sorin Grindeanu: Chiar și după ce PSD a câștigat alegerile cu un scor istoric, Klaus Iohannis numește sau nu un premier de la PSD. Prima opțiune a fost respinsă și acest lucru a durat două săptămâni, timp în care România a stat fără buget și în incertitudine. Știți care a fost primul meu răspuns. Nu. Câștigasem alegerile. Eram președintele Consiliului Județean. Aveam niște planuri clare, după care prietenii mei din PSD ați insistat că ar fi bine să accept pentru stabilitatea României, pentru PSD, că am administrație, că sunt un om onest și muncitor, că sunt un bănățean care își vede de treabă. Am spus DA pentru că Liviu Dragnea mi-a promis că este prietenul meu, că facem un Guvern din miniștrii competenți și am acceptat miniștrii pe care mi i-a propus Liviu Dragnea. Apoi, la nici șase luni aflu că Guvernul nu își face treaba, că miniștrii sunt buni, dar nu prea și totul se baza pe o analiză pe care nu a văzut-o nimeni, o analiză despre care tot mai mulți colegi spun că nu e corectă și a fost făcută de un singur om. Era ciudat pentru că până în ultima clipă domnul Liviu Dragnea spunea că îl mulțumesc toate ministerele. (…) Vă spun cât se poate de deschis. Eu nu înțeleg de ce suntem aici. Nu înțeleg de ce atât scandal în interiorul PSD la nici șase luni de la câștigarea alegerilor cu un scor zdrobitor”, a arătat Grindeanu.

UPDATE 12.00 Liviu Dragnea, liderul PSD a urmat la tribuna Parlamentului.

„Nu mi-am dorit să ajungem aici. Lucrurile sunt foarte simple. Adoptarea moţiunii înseamnă continuarea guvernării PSD-ALDE, aşa cum au dorit românii în decembrie. Vrem să oprim o guvernare care nu şi-a asumat programul de guvernare şi promisiunile noastre în campania electorală. Am ales să fim sinceri cu partidul, dar mai ales cu românii care ne-au ales, în loc să pretindem că totul este în regulă”, a spus  Dragnea

A urmat Raluca Turcanu, de la PNL, care a anunțat că liberalii nu vor vota moțiunea. Parlamentarii PSD au început să părăsească sala pe timpul discursului.

„Orice implicare a lui Liviu Dragnea în procesul de guvernare este toxică, indiferent de rezultatul votului de azi. Domnule Grindeanu, ați spus că domnul Dragnea v-a cerut lucruri toxice. Faceți un bine țării și veniți și spuneți de la tribună care sunt aceste lucruri… Toată această criză apare ca o reglare de conturi de regim mafiot. Tot ce ați făcut în ultimele șase luni este o bătaie de joc la adresa românilor și o reglare de tip mafiot. Așteptăm demisiile dumneavostră”, a spus Turcan, care a fost avertizată de Călin Popescu Tăriceanu și-a depășit timpul și i-a fost tăiat microfonul.

Varujan Vosganian, de la ALDE. „Între Parlament si Guvern e o diferență: în timp ce președinții celor două camere sunt egali, prin vot, la Guvern cel care decide este primul ministru. Trebuie să observăm totuși cu regret că în marile teme pe care le-am avut primul ministru a fost total absent”, a spus Vosganian.

Grindeanu a revenit la tribuna Parlamentului. „Nu am negociat cu absolut nimeni și nu am intrat în negocieri împotriva interesului național. Acum câteva zile domnul Varujan Vosganian spunea ca e o idioțenie, cum să se voteze o moțiune!? Vă schimbați de la  o zi la alta, sunteți 5 prim-miniștrii vreo 50 de miniștrii în sală. Asta s-a discutat in ultimele zile. Dacă există încredere în PSD, de ce nu faceți acest vot secret. Sper să se încheie cu bine și PSD să rămână la guvernare”, a mai spus Grindeanu

Liderii parlamentarilor PSD și ALDE au decis ca membrii celor două grupuri să voteze cu bilele la vedere.

Parlamentul României s-a întrunit de la ora 11.20 în ședința reunită a celor două camere pentru supunerea la vot a moțiunii de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor”, inițiată de coaliția PSD – ALDE împotriva propriului Guvern, condus de Sorin Grindeanu, singurul premier de după Revoluție pe care l-a dat Banatul.

Ședința plenului reunit al celor două camere a început prin citirea moțiunii de cenzură de către senatorul PSD Mihai Fifor.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Actualitate

Enel întrerupe curentul în mai multe localități din Timiș

Daniel Groza11 decembrie 2017

Polițiștii locali ar putea să primească aceleași atribuții ca și cei de la Rutieră

Banatenii5 decembrie 2017

Cum poți ajunge la închisoare din cauza petardelor

Banatenii5 decembrie 2017

Doi bănățeni în primii zece cei mai bogați români

Banatenii4 decembrie 2017

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

Banatenii29 noiembrie 2017

O femeie a sunat la 112 pentru că a răpit-o amantul! Polițiștii i-au dat amenda

Banatenii29 noiembrie 2017

Tinerii din Timiș consumă mai multe droguri. Canabisul, ecstasy și amfetamina în topul substanțelor traficate

Banatenii28 noiembrie 2017

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017