Educație

Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Făget, schimb de experiență în Portugalia

Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Făget, schimb de experiență în Portugalia

Autoliv

Douăzeci de elevi din clasa a XI-a, profil Servicii, specializarea Tehnician în activități economice din cadrul Liceului Teoretic ”Traian Vuia” din Făget, au efectuat un stagiu de practică în Montijo – Portugalia, în domeniul Contabilitate – instrumente de plată. Acțiunea s-a înscris în cadrul proiectului Erasmus+ ”Mobilitate pentru calitate”.

”Participarea la stagiul portughez le-a oferit elevilor beneficiari posibilitatea de a face practică profesională într-un mediu de lucru real, în firme europene, în companii de contabilitate, dar şi de a cunoaşte, nemijlocit, o ţară europeană cu vechi tradiţii istorice şi culturale. Competenţele profesionale dobândite sau dezvoltate în perioada stagiului au fost înscrise în certificatul „Europass Mobility”, iar competenţele lingvistice (limbile engleză şi portugheză), în certificate lingvistice”, a declarat pentru Cetățeanul prof. Mihaela-Erika Popovici, responsabilul de proiect.

Programul Erasmus+ este deosebit față de celelalte programe europene, pentru că, pe lângă aspectele practice, oferă posibilitatea finanțării și a unui program de pregătire culturală. Și elevii liceului făgețean au beneficiat de această posibilitate, vizitând sanctuarul de la Fatima, Obidus (un sat medieval foarte bine conservat), Lisabona (Mănăstirea Ieronimilor, Grădina zoologică, Monumentul Descoperitorilor, Turnul Belem), Sintra (Palacio Nacional da Pena), dar și frumusețile naturale ale Portugaliei: cel mai vestic punct al Europei – Cabo da Roca –, Boca do Inferno, Setubal. De asemenea, cei 20 de elevi au avut șansa de a participa și la festivitățile prilejuite de Ziua porților deschise la Escola Profissional do Montijo, partenerul tradițional al Liceului Teoretic “Traian Vuia” din Făget.

Liceul făgețean a avut ca parteneri în cadrul acestui proiect Colegiul Tehnic Agricol ”Al. Borza” din Geoagiu și Liceul Teoretic ”Sf. Nicolae” din Deta. Acesta a fost finanțat cu suma de 141000 euro și a cuprins trei mobilități în Portugalia, la care au luat parte peste 60 de elevi din cele trei licee partenere.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație

Mai multe în Educație

Un elev a dat examenul de capacitate de pe patul de spital. A fost supravegheat video și de o comisie specială

Banatenii21 iunie 2017

Peste 7500 de elevi, din Timiș și Caraș-Severin, susțin primul examen din Evaluarea Națională

Banatenii19 iunie 2017

Elevii din Lugoj, invitați să stea șase zile fără telefon și internet

Banatenii7 iunie 2017

Omuleții verzi vor mărșălui pentru natură până în fața Primăriei Lugoj

Banatenii6 iunie 2017

Un elev din Lugoj a fost eliminat de la proba orală de limba română a Bacalaureatului

Banatenii6 iunie 2017

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

Banatenii31 mai 2017

La Lugoj, Ziua Internaţională a Copilului  se ţine în 31 mai. Ce activităţi vor avea loc

Banatenii29 mai 2017

Târgul liceelor timişene se ţine la Universitatea „Drăgan” din Lugoj

Banatenii28 mai 2017

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Banatenii23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Banatenii22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Banatenii17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Banatenii16 mai 2017