Sport

Judokanii lugojeni, de şapte ori pe podium la Campionatul Naţional

Judokanii lugojeni, de şapte ori pe podium la Campionatul Naţional

Autoliv

În perioada 18-19 iunie sportivii secţiei de judo a Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, pregătiţi de Andreea Olteanu şi Cristina Toth, au participat la finala Campionatului Naţional de judo, rezervat categoriilor de vârstă U 12 şi U 13. Competiţia a avut loc la Baia Mare, unde au fost prezenţi 595 de judoka de la peste 40 de cluburi din întreaga ţară.

Din cei 11 reprezentanţi ai Lugojului câţi au intrat pe tatami la Baia Mare, şapte au reuşit să urce pe podium. Clubul Sportiv Şcolar a câştigat o medalie de aur, trei medalii de argint şi trei de bronz.

De departe, cel mai bun rezultat l-a înregistrat Sandra Nistor la U 12, 29 kg. Sportiva a devenit campioană naţională, după ce anul trecut a câştigat argintul. În finală, adversara Sandrei a fost descalificată pentru o priză sub centură, însă Andreea Olteanu, profesoara sportivei de la Lugoj spune că oricum aceasta domina meciul şi ar fi câştigat chiar dacă nu ar fi existat această greşeală.

“Este o fată ambiţioasă. În meciuri are acea răutate de care e nevoie pentru a câştiga. Este muncitoare şi are rezultate foarte bune şi la şcoală”, a declarat prof. Andreea Olteanu.

În cadrul aceleiaşi categorii de vârstă Rebeca Mitar (44 kg) şi-a adjudecat argintul, iar Selena Moisescu (32 kg) şi Vlad Cozma (46 kg)- medalia de bronz.

“Selena Moisescu este campioana naţională de anul trecut şi putea să câştige şi anul acesta. A condus meciul pentru intrararea în finală şi în cele din urmă a pierdut, adjudecându-şi la final doar bronzul”, a precizat prof. Andreea Olteanu.

La următoarea categorie de vârstă, U 13, Ana Maria Popovici (36 kg) a obţinut argintul, la fel şi Denis Horgea (66 kg), iar Pasko Mihajlovic (42 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului.

“Rezultatele sunt foarte bune. La unii sportivi se putea şi mai bine, dar sunt copii şi uneori fac greşeli, e greu să aibă constanţă în evoluţia lor. Popovici Ana Maria a luptat la 36 kg, ea având doar 33 kg, acesta a fost dezavantajul ei”, a mai spus Andreea Olteanu.

Un alt sportiv lugojean, Alexandru Lupulescu, a fost la un pas de medalie în cadrul categoriei 34 kg. Acesta a pierdut la golden scor, în prelungiri, meciul terminându-se la egalitate.

Următoarea competiţie naţională la care judoka lugojeni vor participa este finala de la U 10 şi U 11, care va avea loc la Timişoara la finalul săptămânii, unde CSŞ Lugoj va avea trei reprezentanţi, Izabela Lupulescu ( U 10, 26 kg), Jaqueline Dohor (U 11, 36 kg) şi Matei Zîmbrean (U 11, 34 kg).

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017

Patru ore de superspectacol AeroNautic la Surduc. Vezi programul complet al manifestărilor

Banatenii27 iunie 2017

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017

De ce este bine sa ne creem conturi la mai multe case de pariuri

Banatenii22 iunie 2017

De ce se implică Nicolae Robu în transferurile de la Poli: „Eu am avut inițiativa creării acestei echipe”

Banatenii22 iunie 2017

Raliu în Banat! Între Nădrag și Fârdea se desfășoară “Cupa României la Automobilism – ACR-CNAK TIMIS 2017”

Banatenii21 iunie 2017