Politică

Judecătorul care l-a arestat pe baronul de Caraș, Ionesie Ghiorghioni: „Demonstrează un real cinism și dispreț”

Judecătorul care l-a arestat pe baronul de Caraș, Ionesie Ghiorghioni: „Demonstrează un real cinism și dispreț”

Autoliv

Judecătorii Tribunalului Timiș au redacatat motivarea deciziei de arestare a vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni. Din document reiese că prin modul în care a acționat în colectarea șpăgilor, baronul de Caraș a dat dovadă de cinism și dispreț față de instituția în care lucrează.

Procurorii DNA care l-au prezentat pe Ionesie Ghiorghioni instanței cu propunerea de arestare preventivă au arătat că prin modul în care a acționat, Ghiorghioni a dat dovadă că este „exclusiv preocupat de urmărirea intereselor meschine de îmbogăţire, a pus în pericol siguranţa lucrărilor realizate de către agenţii economici, prin impunerea unor standarde de calitate precare, ca rezultat al diminuării sumelor alocate pentru materialele folosite, a constituit o activitate ce a adus grave atingeri intereselor legitime ale instituţiei pe care o conduce”.

Argumentele procurorilor DNA l-au convins pe judecătorul de drepturi și libertăți, care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ionesie Ghiorghioni. Potrivit sentinței de arestare a vicepreședintelui CJ Caraș-Severin, faptele lui Ghiorghioni sunt foarte grave. „Se observă că infracţiunea care se reţine în sarcina inculpatului este de o gravitate crescută, gravitate care reiese atât din limitele de pedeapsă ale infracţiunii , cât şi din împrejurările săvârşirii, respectiv exercitarea influenţei asupra subordonaţilor  pentru a se încredinţa contracte de exploatare a drumurilor publice  nu în baza  condiţiilor impuse de lege,  prin respectarea regulilor de desfăşurarea a licitaţiilor publice, ci raportat la disponibilitatea solicitanţilor de a-i achita pentru interes personal o parte din  valoarea contractului”, arată sentința de arestare a baronului de Caraș.

Potrivit aceluiași document, modul în care Ghiorghioni a acționat, știind că e monitorizat, arată cinismul politicianului în implicarea în activități de corupție. „Prin modul  de derulare a activităţilor ilicite,  prin faptul că încerca să îşi ea măsuri de prevedere pentru a nu putea fi depistat, prin continuarea activităţii ilicite in ciuda faptului că avea bănuiala că este urmărit,  demonstrează, un real cinism şi totodată dispreţ faţă de instituţia pe care o reprezintă, acreditând ideea că singura valoarea faţă de care este subordonat este interesul material, care poate fi realizat oricum dacă eşti suficient de diligent”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți.

Magistratul care l-a arestat pe Ghiorghioni a reținut în defavoarea acestuia și atragerea nepotului în afacerile penale, nepot care îi este ca un fiu după ce i-a murit tatăl. „Tribunalul interpretează în defavoarea inculpatului  şi faptul că  a introdus în activitatea ilicită pe nepotul său,  fiul fratelui decedat  şi pe care îl consideră ca un fiu, expunându-l astfel unei sancţiuni penale care  i-ar afecta viaţa, dar totodată, încurajându-l in sensul de a nu  îşi găsi un loc de muncă  şi de a-şi construi viaţa pe aceleaşi principii legate de primatul interesului material obţinut prin căi ilicite”, se mai arată în sentință, care a fost atacată cu o contestație ce se va judeca la Curtea de Apel Timișoara.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Joma

    15 mai 2015 at 20:04

    arata cinism si dispreț nu numai spre funcția ci spre oameni. In viața mea nu am cunoscut un om mai josnic! Sper sa primească ce merita.

  2. Pingback: De ce a fost arestat secundul lui Frunzăverde: Cinism, dispreţ, interese meschine | Ziarul Profit

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017

Francisc Boldea nu se retrage! Astăzi va fi ales pentru un nou mandat în fruntea PSD Lugoj

Banatenii29 iunie 2017

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017