Social

Jazz la Gărâna. Trei câștigători de Grammy vin în acest an la Festival

Jazz la Gărâna. Trei câștigători de Grammy vin în acest an la Festival

Autoliv

Cea de-a 19-a edíție a Festivalului de Jazz de la Gărâna, cel mai important eveniment open-air de jazz din centrul şi estul Europei, începe joi.

Ediția din acest an aduce trei câştigători ai premiilor Grammy. Gonzalo Rubalcaba, câştigător de 2 ori al Grammy Awards (ca producător) şi al Latin Grammy Awards, la categoria Best Latin Jazz Album, este cel mai important pianist de jazz cubanez al zilelor noastre. Stanley Clarke are 40 de ani de carieră, 4 premii Grammy, peste 20 de albume solo şi zeci de albume în calitate de co-lider şi sideman, iar trupa Snarky Puppy este câştigătoare a premiului Grammy în 2014 pentru „Best RnB Performance”.

Pe lângă aceștia vor mai concerta, pe scena din Poiana Lupului, joi, Enzo Favata Quartet, Nighthawks și Tigran Hamasyan Trio, vineri, Arifa, Adam Bałdych & Paweł Kaczmarczyk, Ralph Towner & Wolfgang Muthspiel și Vlatko Stefanovski Trio, sâmbătă, Renaud Garcia-Fons, Sebastian Spanache Trio și Biréli Lagrène Gypsy Project, iar duminică Stefano Battaglia Trio și Stucky / Doran / Studer / Tacuma – Hendrix Project.

După mulţi ani doar în Poiana Lupului, festivalul s-a extins. În timpul zilei, concerte vor avea loc și în curtea hanului La Răscruce, locul unde festivalul s-a născut, dar și în biserica veche din Văliug, localitatea cea mai apropiată de Gărâna. Ambele noi scene ale festivalului sunt dedicate în exclusivitate proiectelor artiştilor români.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

De 12 zile, pompierii din Caraş-Severin se luptă cu incendiilor de vegetaţie. ISU face apel la populaţie!

Banatenii21 iulie 2017

Cum să vă găsiţi legal un loc de muncă în străinătate şi ce trebuie să ştiţi ca să nu fiţi înşelaţi

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Un tânăr, aflat la Cazanele Dunării, a prins o vipera cu mâna şi a fost muşcat. E încă în pat, la două săptămâni de la păţanie

Banatenii19 iulie 2017

Doi copii de ispravă! Şi-au petrecut o săptămână din vacanţă muncind ca voluntari la adăpostul de animale

Banatenii19 iulie 2017

ROMANIA INCOMPETENTA – Trenul Timişoara-Bucureşti a pierdut vagoanele pe drum. 100 de persoane au rămas izolate, în câmp

Banatenii18 iulie 2017

Fiscul din Timişoara a lăsat doi copii cu autism fără bani de tratamente. A virat sumele care li se cuveneau în contul altei asociaţii

Banatenii14 iulie 2017

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Banatenii14 iulie 2017

Romania incompetentă! “Mama a dispărut de două săptămâni din spitalul de la Jebel. Mi-au spus că ei nu au ce face, că mai au şi alţi bolnavi de îngrijit”

Banatenii14 iulie 2017

Ecologiştii atrag atenţia că pădurile UNESCO din Banat sunt încă sub securea Romsilva

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Caransebeş, o organizaţie creştină şi o multinaţională au construit case pentru 10 familii

Banatenii13 iulie 2017

Galerie FOTO – În Banat se construiesc trenuri şi tramvaie de lux, dar românii circulă tot în condiţii mizerabile

Banatenii12 iulie 2017

Şase tineri au fost opriţi de poliţişti doar cu ajutorul focurilor de armă. Încercau să scape după ce au fost prinşi în flagrant la un furt

Daniel Groza12 iulie 2017