Actualitate

Investiție defectuoasă! Doar zece persoane pot accesa camerele video instalate de primărie

Investiție defectuoasă! Doar zece persoane pot accesa camerele video instalate de primărie

Autoliv

Cele cinci camere ale Primăriei Lugoj, montate în cele mai importante zone din oraş, nu pot suporta mai mult de zece utilizatori, deşi costurile pentru achiziţionarea unei singure bucăţi trec de 1000 de lei, iar întreţinerea lor costă primăria aproape aceeaşi sumă pe lună. În cazul în care în oraş are loc un eveniment cu participare de public, cum ar fi o rugă sau un festival, cei care vor să se uite în direct, măcar pentru câteva minute, nu o pot face dacă nu sunt în primii 10 utilizatori care intră pe una dintre camerele web.

În momentul de faţă, la Lugoj există cinci asemenea camere, montate în Piaţa Victoriei, Piaţa „Iosif Constantin Drăgan”, Casa de Cultură a Sindicatelor, Parcul „George Enescu” şi intersecţia semaforizată de la Unic.

„Simultan, pot să fie 10 utilizatori, e o maximă admisă de camera video în sine. O cameră care accepta de la 20 în sus era foarte scumpă, de la 4000 de lei în sus şi nu ştiu dacă se renta. Camerele sunt şi nu prea vizitate, când a fost ruga, atunci au fost picate, în rest se poate intra lejer”, a declarat Cosmin Ionaşcu de la Compartimentul Informatică al Primăriei Lugoj.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, cele două camere recent cumpărate, cele de la primărie şi respectiv Casa de Cultură a Sindicatelor, au costat împreună 2500 de lei, însă capacitatea lor a rămas tot la cea de 10 utilizatori. Pe lângă costul camerelor în sine, primăria mai plăteşte şi mentenanţa acestora.

„Camera a fost aleasă din mai multe motive, nu există aşa de mare cerere, un factor important a fost preţul, 1300 de lei. Camerele sunt de la firma Vivotek, o firmă foarte bună, sunt destul de performante. Există o firmă care le verifică, le curăţă, în caz de defecţiuni, cum a fost la furtună, le repară. Au nevoie de internet, firma care face service furnizează şi internetul, e o valoare de aproximativ 900 de lei pe lună pentru toate camerele”, a mai adăugat Ionaşcu.

Administraţia locală nu are de gând să schimbe camerele în viitorul apropiat, dar nici să monteze altele care să transmită imagini şi din alte zone importante din oraş. În medie, site-ul oficial al Primăriei Lugoj, www.primarialugoj.ro, este vizitat de aproximativ 10 mii de utilizatori pe lună.

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. cetateana

  20 noiembrie 2015 at 19:46

  Conform contorului de utilizatori din site-ul primariei, in medie a fost vizitat de 3.000 de persoane http://cqcounter.com/?sts,month,,,,Primarie.

  „Administraţia locală nu are de gând să schimbe camerele în viitorul apropiat, dar nici să monteze altele care să transmită imagini şi din alte zone importante din oraş” -n-am auzit sa vina cineva cu sugestii. Eu personal nu stiu sa fie si alte zone importante in oras. E un oras mic, iar camerele sunt amplasate destul de central.

  Prea multe critici inutile.

 2. Dante

  20 noiembrie 2015 at 19:55

  Fratilor… ce atata mare bazaiala cu camerele astea… in afara de festivale rugi si alte cele, cine dreq intra pe camerele alea?(in afara de Ten tv in programul de noapte)

  si referitor la performanta camerelor… l-ati auzit pe om… 1300 au costat astea si alaea care puteau sa duca mai mult… 4000 – 5000 lei? si dupaia ce? „senzational… primaria arunca mii de lei din banii publici ca lugojeanul de rand sa se uite de acasa la ruga…” nu?

  si ca final… care zone centrale le mai vreti supravegheate? precizati si voi ca pana acum nem orientare… sau ce … vreti camerele primariei si in baruri si cluburi?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017