Actualitate

INEDIT! Un lugojean pleacă să caute aur într-o mină din Africa

INEDIT! Un lugojean pleacă să caute aur într-o mină din Africa

Autoliv

Un lugojean de 31 de ani se pregăteşte de aventura vieţii lui, acesta urmând să plece din România spre Ghana, unde va lucra la o mină de aur. Daniel este un pasionat al fotografiei, însă o oportunitate la care majoritatea prietenilor lui ar spune „pas”, acesta a decis să o accepte şi astfel, lugojeanul va munci timp de trei luni într-o mină de aur din Africa. Ţara în care va ajunge fotograful este Ghana, cu capitala la Accra, o ţară apropiată ca suprafaţă şi populaţie de România.

Lugojeanul povesteşte că a primit invitaţia de la un prieten, care a decis să investească în domeniu tocmai pe continentul african. Cum bărbatul iubeşte aventura şi provocările, a răspuns pozitiv invitaţiei făcute de amicul său, iar acum se pregăteşte, cu viza de Ghana aprobată, să plece spre Emisfera Sudică.

„Mi s-a ivit o oportunitate să plec în Ghana, să lucrez la o mină de aur. Îmi plac provocările şi am zis că trebuie să încerc, nu puteam să zic nu. Am obţinut viza şi mă pregătesc de plecare”, povesteşte Daniel Gorbaciov.


Se vaccinează ca să nu se îmbolnăvească

Viitorul miner mai spune că salariul pe care îl va primi va fi unul foarte bun, însă acesta a explicat că merge în Africa mai ales pentru experienţă, decât doar pentru beneficiul financiar. Pentru a ajunge în Accra, lugojeanul va călători aproape opt ore cu avionul, urmând să schimbe aeronava la Dubai pentru a putea ajunge într-un final în capitala Ghanei. În ceea ce priveşte pericolele la care se expune călătorind într-o ţară africană, Daniel spune că nu crede că va avea probleme.

„Trebuie să fac mai multe vaccinuri, pentru febra galbenă, malarie, mai multe. Sezonul ţine cu noi, normal că există riscuri, nu suntem inconştienţi, dar noi avem sisteme industriale, nu lucrăm chiar la lopată, aşa că riscurile sunt mai mici”, a mai adăugat lugojeanul.

Daniel pleacă de la Lugoj cu un bagaj special destinat aparaturii foto, acesta urmând să îşi documenteze întreaga aventură în imagini, pentru a o împărtăşi cu prietenii la revenirea în ţară.

Ghana are una dintre cele mai bogate rezerve de aur din Africa, ţărmul la Oceanul Atlantic al ţării fiind denumit sugestiv „Coasta de Aur”. Pe lângă minereurile aurifere, în Ghana se mai extrag diamante, mangan şi bauxită. Ghana este şi ţara cu cel mai mare număr de arbori de cacao din lume, peste 600 de milioane, dar şi statul cu cel mai mare lac de acumulare din lume, Akosombo, de aproape 10.000 de kilometri pătraţi.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017