Administrație

INEDIT! Propunerea originală a unui pensionar din Lugoj pentru problema câinilor vagabonzi

INEDIT! Propunerea originală a unui pensionar din Lugoj pentru problema câinilor vagabonzi

Autoliv

Un lugojean care s-a săturat de problema câinilor vagabonzi ai Lugojului şi-a publicat ideea de a scăpa de aceştia pe site-ul administraţiei locale. Văzând că nimeni nu ia nicio măsură şi că situaţia este pe cale să scape de sub control, acesta a intrat la secţiunea „Întreabă Primarul” şi i-a lăsat edilului şef o idee despre cum ar putea să scape definitiv de problema patrupedelor de pe străzi.

Autorul mesajului, care se semnează „Pensionarul”, îşi începe anunţul cu constatarea problemei. Ideea acestuia se referă la răsplătirea celor care anunţă sau aduc câini vagabonzi la adăpostul Primăriei, cu o mică sumă de bani, pentru a încuraja astfel cetăţenii să ajute efectiv la strângerea animalelor de pe străzi.

„Propunerea mea ar fi să puneţi un preţ pe cap de câine, 5, 10, 15 lei, cât credeţi de cuviinţă pentru cei care vă predau câini, indiferent de starea lor de sănătate pe care îi veţi trata după caz. Astfel s-ar putea ca şi cei care vin de la sate şi lasă câini în oraş să fie interesaţi să îi predea. Chiar şi boschetarul care doarme alături de câini şi-ar trăda prietenul patruped pentru un pahar de băutură”, este ideea pensionarului.

La propunerea lugojeanului, primarul oraşului a răspuns că este o idee bună, de luat în considerare, dar că deocamdată se testează un nou mod de a eradica problema.

„Noi am pus la dispoziţie de astăzi un număr de telefon (0256 352 834) la care lugojenii pot să sune şi să ceară Salprestului să vină şi să le ia câinele. Ideea este una bună, este de discutat, deocamdată vom testa cum răspund lugojenii la noua iniţiativă şi, dacă va fi nevoie, o să o propunem în Consiliul Local”, au fost cuvintele edilului şef Francisc Boldea.

La momentul de faţă, potrivit Primăriei Lugoj, pe străzile din Lugoj există un număr de aproximativ 60 de câini vagabonzi.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Galerie FOTO – Prima comună din Banat care profită de pe urma autostrăzii Timisoara-Lugoj și își dezvoltă turismul local

Gabriel Iosa22 iunie 2017

Cine se dă ANAF TIMIȘ pe Facebook? Fiscul timișean contestă pagina de pe rețeaua de socializare

Banatenii21 iunie 2017

Ședință Consiliul Local Lugoj! Mai multe familii vor primi terenuri pentru construcția de locuințe

Banatenii21 iunie 2017

Primarul Timișoarei a dat dispoziție să se amenajeze „în regim turbo” o pistă pentru „bicicliștii răi”

Banatenii20 iunie 2017

Doi consilieri cer Consiliului Local Lugoj desființarea unei taxe încasate ilegal de la populație

Banatenii20 iunie 2017

C.A.P-ul e reîniviat în Caraș-Severin! Locuitorii unei comune se asociază să-și lucreze pământurile și să-și crească animalele

Banatenii20 iunie 2017

Lugojul rămâne fără societățile de salubritate și furnizarea apei. Meridian și Salprest nu vor mai avea voie să presteze servicii către populație

Banatenii19 iunie 2017

Salprest, la un pas de închidere. Retim e noul operator de salubritate pentru zona Lugojului

Banatenii15 iunie 2017

Proiect modern pentru transformarea pieței unei localități de lângă Lugoj

Banatenii14 iunie 2017

Mai mulți consilieri locali riscă amenzi de până în 2.000 de lei. Ce trebuie să facă în maxim două zile

Banatenii13 iunie 2017

Se surpă asfaltul sub mașini, în centrul Lugojului. Circulația e blocată pe un sens

Banatenii12 iunie 2017

Tânărul din Lugoj, care ocupă funcția de city-manager al Timișoarei, vorbește la cea mai importantă conferință mondială din domeniu

Banatenii12 iunie 2017