Actualitate

INEDIT! O tânără din Lugoj colorizează portretele personalităţilor oraşului cu ajutorul unui program de editare foto

INEDIT! O tânără din Lugoj colorizează portretele personalităţilor oraşului cu ajutorul unui program de editare foto

Autoliv

Daniela Marcu, designer grafic din Lugoj, a readus la viaţă portretele mai multor personalităţi ale oraşului, colorându-le cu ajutorul programelor de editare foto. După ore de muncă şi planificare, imaginile alb-negru ale unor personalităţi precum Bela Lugosi, Traian Grozavescu şi Ion Vidu au fost transformate în fotografii color, ca şi când personajele ar fi fost pozate cu aparate de ultimă generaţie.

Despre proiectul de a readuce la viaţă portretele fără culoare ale celor mai importanţi lugojeni, Daniela spune că ideea i-a venit inspirându-se de la artişti care au realizat lucrări similare şi pe care aceştia le-au postat pe internet.

„Am văzut poze colorizate cu personalităţi din întreaga lume şi poze din colecţii personale. Mi-au plăcut mult cum arată şi m-am gândit să încerc şi eu să fac, cu diferite personalităţi lugojene”, ne-a declarat Daniela Marcu.

Realizarea unei asemenea fotografii nu este joacă de copil, designerul ajungând să muncească şi câteva ore până să ducă la capăt colorizarea unei imagini mai complexe”.

„În cazul meu, neavând foarte multă experienţă în colorizare sau restaurare foto, poate dura mai multe ore o fotografie, iar întregul proces se poate întinde chiar şi pe mai multe zile, în cazul în care aloc una sau două ore pe zi imaginii. Ca procedură, iau imaginea în alb-negru, o retuşez, lucrez la contrastul ei, apoi aplic straturile şi filtrele colorate peste.”, a mai explicat Daniela.

Pozele color pe care lugojeanca le-a realizat sunt câteodată unice, personalităţile fiind fotografiate în trecut doar în alb şi negru în majoritatea cazurilor.

„De obicei nu se prea găsesc poze color, ceea ce e o mare problemă. Culorile le aleg intuitiv, încerc să le ghicesc. Important e ca imaginea finală să fie, din punct de vedere cromatic, armonizată.Culorile trebuie să fie armonizate între ele, ceea ce oferă imaginii sens”, povesteşte designerul lugojean.

Pe viitor, Daniela Marcu spune că va realiza şi alte portrete colorizate, dar şi imagini din trecut cu Lugojul, pe care le va reîmprospăta cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie. De asemenea, pe lângă personalităţi, designerul lucrează şi la portrete cu lugojeni simpli, dar şi cu peisaje din oraş din perioada interbelică. Puteţi găsi ultimele lucrări ale Danielei pe pagina ei de Facebook.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017

O timişoreancă a uitat o plasă cu o sumă importantă de bani într-o sală de aşteptare. A avut noroc că au găsit-o jandarmii

Banatenii14 iulie 2017

Jandarmii timişeni au descins în piaţa din Lugoj, ca să-i prindă pe traficanţii de ţigări. Au găsit doar un singur contrabandist

Banatenii13 iulie 2017

Un taximetrist din Timişoara a furat telefonul unui client. A fost reţinut de poliţişti

Banatenii13 iulie 2017

Un hotel simbol din Herculane, sancţionat de Ministerul Turismului din cauza condiţiilor proaste de cazare

Banatenii12 iulie 2017

Doi bărbaţi s-au bătut pentru droguri, într-un cartier din Timişoara, şi i-au prins jandarmii

Banatenii11 iulie 2017