Administrație

Începe verificarea terenurilor din Lugoj. Impozitele vor fi mai mari cu 500% pentru cele neîngrijite

Începe verificarea terenurilor din Lugoj. Impozitele vor fi mai mari cu 500% pentru cele neîngrijite

Autoliv

Banatenii

Primăria Lugoj va începe, din această săptămână, verificarea terenurilor care se află în paragină de pe teritoriul municipiului. În urma controalelor, proprietarii care nu îşi curăţă terenurile vor fi sancţionaţi urmând să achite impozite majorate şi cu până la 500%.

“Comisia de verificare a terenurilor neîngrijite îşi va începe activitatea şi va merge pe teren. Vor fi inventariate şi verificate toate suprafeţele din oraş şi acolo unde sunt lăsate în paragină, proprietarul va avea de suferit. Conform hotarârii aprobate în Consiliul Local, impozitarea pentru aceste suprafeţe neîngrijite va ajunge şi la 500%”, a declarat pentru Cetăţeanul, primarul Francisc Boldea.

Criteriile prin care se stabileşte supraimpozitarea

Terenul neîngrijit reprezintă terenul care, deși se află într-un cartier construit și locuit, este în stare de paragină, acoperit de buruieni, părăsit/abandonat, insalubru, neîngrădit, împrejmuirea este neîntreținută/nereparată, pe care nu s-au efectuat lucrări de prelucrare a solului, nu a fost cultivat sau amenajat peisagistic sau pe care sunt abandonate deșeuri (din construcții, vegetale, gunoaie, orice tip de depozite necontrolate, etc).

 1. Fac excepție de la supraimpozitare, terenurile neîngrijite pentru care proprietarii dețin AC valabilă, în vederea construirii/amenajării terenului și au anunțat la Inspectoratul de Stat în Construcții și la Primăria Lugoj începerea lucrărilor.
 2. În vederea identificării terenurilor din intravilanul municipiului Lugoj care intră în categoria terenurilor neîngrijite, se împuternicesc angajații Direcției Poliției Locale a Municipiului Lugoj și angajații din cadrul aparatului de specialitate al Primarului – Direcția Tehnică cu atribuții în acest sens, să efectueze verificări pe raza unității administrativ – teritoriale și să întocmească fișa de evaluare (însoțită de fotografii și acte doveditoare) și nota de constatare.
 3. După identificarea și evaluarea terenului, prin grija aparatului de specialitate, proprietarul va fi somat ca pe parcursul anului fiscal în care s-a constatat starea terenului neîngrijit să efectueze lucrările de întreținere necesare (îngrădire, cosire, igienizare, după caz) până la sfârșitul anului respectiv și să îl mențină în continuare în  stare de îngrijire.
 4. Dacă pe parcursul anului respectiv, proprietarul terenului s-a conformat somației, se încheie proces – verbal de conformitate.
 5. Dacă, după expirarea termenului acordat, se constată în teren că proprietarul nu a efectuat lucrările de întreținere/îngrijire necesare, persoanele prevăzute la pct. 3 vor încheia o notă tehnică de constatare conform anexei la prezenta metodologie în care va fi consemnată menținerea terenului în categoria celor  considerate ca fiind neîngrijite și/sau cu deșeuri, după caz. În acest caz, nota tehnică  de constatare, fotografiile și orice alte înscrisuri care atestă că terenul este neîngrijit, datele de identificare a terenului și proprietarii terenului vor fi transmise către Direcția Economică din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj, care va promova proiectul de hotărâre de majorare a impozitului pentru terenul respectiv. Hotărârea are caracter individual, va cuprinde elementele de identificare privind zona în cadrul localității, respectiv elementele de identificare potrivit nomenclaturii stradale precum și datele de identificare ale contribuabilului. Organul fiscal va opera majorarea în evidențele fiscale, va  emite și va comunica actul administrativ fiscal în baza hotărârii Consiliului Local.
 6. În cazul în care proprietarul unui teren neîngrijit, înstrăinează terenul respectiv înaintea termenului la care trebuia să efectueze lucrările de întreținere/îngrijire necesare, se reia procedura de identificare și somare pe numele noului proprietar.

CRITERII DE  ÎNCADRARE A TERENURILOR SITUATE ÎN INTRAVILAN

ÎN CATEGORIA TERENURILOR NEÎNGRIJITE

 

NOTA TEHNICĂ DE CONSTATARE A TERENURILOR SITUATE ÎN INTRAVILAN ÎN CATEGORIA TERENURILOR NEÎNGRIJITE

 

Adresă__________________________________________________________________Data____________

 

CATEGORIE

 

– întreținut         0  puncte
– neîntreținut       50 puncte
– fără deșeuri         0 puncte
– cu deșeuri        50 puncte

 

Calculul punctajului în urma evaluării

Punctajul total. Se calculează însumânt punctajele din coloana din dreapta, corespunzătoare.

Punctajul de referință este de 100 de puncte.

Punctaj procentual. Reprezintă valoarea exprimată în procente în urma împărțirii punctajului total la punctajul de referință (PT/PR x 100). PP se calculează pentru fiecare imobil evaluat în parte.

Categoria  de impozitare a terenului

– Supraimpozitare cu 300% pentru punctajul procentual egal cu 50% – STARE NECORESPUNZĂTOARE

–  Supraimpozitare cu 500% pentru punctajul procentual egal cu 100% – STARE NECORESPUNZĂTOARE

Vezi comentarii (1)

1 Comment

 1. Dan777

  10 mai 2017 at 18:56

  Chiar sunt curios cum va functiona comisia 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017