Inchiriere spatii Lugoj

Opinii

Încă un spectacol ratat de Revelion. Şi nu artiştii sunt de vină!

Încă un spectacol ratat de Revelion. Şi nu artiştii sunt de vină!

Autoliv

Primăria Lugoj&Augustin Bercean reuşesc pentru încă un an să organizeze perfect un moment penibil, pe banii lugojenilor. Au pus trei trupe să cânte pentru aproape nimeni. Cam asta e performanţa spectacolului organizat în noaptea de Revelion, la Lugoj. Şi asta doar pentru că organizatorul, nimeni altul decât omul de cultură, Augustin Bercean, nu înţelege că evenimentul respectiv nu e o manifestare exclusivistă şi nici una care să-i fie dedicată finului său gust muzical.

La ora 22.00, când trebuia să înceapă spectacolul, în Piaţa Victoriei erau prezente doar forţele de ordine. După o oră şi jumătate de spectacol, s-au adunat vreo 50, să zicem 100 de persoane(vezi foto).

Când Cetăţeanul a scris, cu câteva zile în urmă, că manifestarea pregătită de Revelion va fi cea mai slabă din vestul ţării, domnul Bercean a sărit ca ars, că el face cultură şi că aduce pe scenă pe cine are el chef. Domnul Bercean a „reuşit” din nou! Şi nu sunt de vină artiştii, care au urcat pe scenă. Poate că aceştia au calităţi şi îşi fac treaba foarte bine. Toată stima pentru ei, mai ales că prestează în fiecare an la “–n” grade. Şi o mai fac şi fără spectatori!

Stimatul organizator nu vrea să înţeleagă că, atunci când aduci o trupă anonimă (de care nu auzit aproape nimeni din Lugoj, domnu’ Bercean, la asta ne refeream când am spus anonimă), cap de afiş pentru un spectacol, oricât de bine ar cânta oamenii ăia, o să vină exact cei care au auzit de ei să îi vadă, adică cam câţi au venit la Lugoj. Şi vă rog să nu îi mai confundaţi pe cei care au ajuns după 23.30 pentru focul de artificii cu fanii spectacolului dumneavoastră, că nu ţine!

Tot în aşa zisele replici, pe care ni le-a dat, domnul Bercean ne spune, de la înălţimea sa culturală, că el nu aduce manelişti şi siliconate, că e sub demnitatea lui. Păi, domnule Bercean, chiar toate trupele şi artiştii din România nu se ridică la finul dumneavoastră nivel cultural? Nu există nicio formaţie românească, care să cânte bine şi să fie cunoscută, să poată scoate lumea din case pentru un spectacol decent?

Bineînţeles că, pentru organizatori, nu e important că lugojenii nu sunt încântaţi de ceea ce le oferă, fapt exprimat într-un mod absolut arogant, de către cel numit de primarul Francisc Boldea să pregătească această manifestare. Iată cum răspunde domnul Bercean unor cititori, care au îndrăznit să-i atragă atenţia că ceea ce se întâmplă în noaptea de Revelion nu este ceea ce trebuie.

“Pentru informaţia dumneavoastră personală(…),  eu nu sunt angajat să vă aduc lăutari la sindrofii. Eu organizez Festivalul Internaţional de Blues „BluesFest”, Gala Internaţională de Jazz, Lugoj MusiFest şi Live in the City. De 6 ani, la „-n” grade, şi Revelionul. Cine, ce aduce la „pesedişti”, nu ştiu, chiar nu e treaba mea. În secunda în care se consideră că NU mai trebuie să organizez Revelionu, cu dragă inimă las pe altcineva, dar, atât timp cât eu sunt cel numit să o fac, o fac pe gustul meu cultural şi, bineînţeles, la nivelul finanţării. În rest, doar de bine şi vă aştept să staţi alături de cele 2 trupe lugojene şi cea din Budapesta, alături de băieţii de la sonorizare, şi alături de mine, în noaptea de Revelion, la -8 grade”, spune Bercean.

Într-o altă replică este şi mai caustic.

”Domnu’ (…), nu prea înţeleg, la început nu-ţi plăcea că mă ocupam eu de eveniment, după aceea nu-ţi place că trupa din Ungaria nu are like-uri suficiente, dar trupele lugojene sunt ok. Oricum, îmi place ca eşti expert, ştii exact cine cântă mai bine şi cine nu… Mă rog, chiar dacă vorbesc cu un anonim, hai să-ti explic de ce nu o să vezi nicicând o „Ruby” adusă de mine pe vreo scena lugojeană. Eu promovez cultura, arta, muzica, ceea ce înseamnă că aceia care urcă pe scena sunt muzicieni, cânta live şi chiar înţeleg notele muzicale. Chiar dacă în faţa scenei vor fi 10 persoane, acele 10 persoane vor avea parte de un spectacol care nu mimează arta. Asta e, lucrez la Casa de CULTURĂ şi nu sunt impresar de siliconate afoane. La mulţi ani!”, scrie Bercean.

Pentru cei care au venit în Piaţa Victoriei din Lugoj, după ora 23.30, evident să vadă focul de artificii, să ştiţi că pe scenă au fost două trupe autohtone, Mist și Fazz, şi una din Ungaria, Magnetica. Oamenii şi-au făcut treaba cum au putut ei mai bine, chiar dacă afară au fost -6 grade şi audienţă aproape de zero.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. corina

    2 ianuarie 2017 at 16:38

    Multi dintre lugojeni ar fi iesit in oras din dorinta de a fii inconjurati de alti oameni si a lasa televizoarele dar adevaratul motiv pentru care nu au facut-o este golaniada din oras..Cum sa ai curaj sa iesi cand toate cartierele au bubuit de petarde puse in tomberoana in cosurile de gunoi iar in jurul lor gasti cu doze de energizante fluturand…Asa ca putea veni si Rolling Stones ca pana nu se face ceva cu Politia care misuna doar in centrul orasului nu sperati la mai multe

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

Mai multe în Opinii

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Strada tropăie, iar guvernul ţopăie

Banatenii9 noiembrie 2017

Românie, Românie…ies hoţii din puşcărie

Banatenii30 octombrie 2017

Guvernul Hagi Tudose taie coada la pisică

Banatenii23 octombrie 2017

Furtună în oala de noapte

Banatenii16 octombrie 2017

Toamna se numără … ouăle!

Banatenii10 octombrie 2017

Dezonorarea cetăţenilor de onoare

Daniel Groza1 septembrie 2017
Shutterstock

De ce se tem oamenii cel mai mult. Ce recomandă psihologii

Banatenii28 august 2017

Cine va răspunde pentru glonțul mortal tras de clanurile de romi din Lugoj?

Daniel Dancea22 august 2017

Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Daniel Groza22 august 2017

Cum te lasă ENEL să arzi în casă, fără nici cea mai mică remuşcare. Această companie îşi bate joc de abonaţii săi

Daniel Groza2 iulie 2017

OPINII – Cât de grindeni sunt bănăţenii ?

Banatenii19 iunie 2017