Actualitate

Încă o zi de vreme caniculară în toată ţara. Weekendul vine însă cu furtuni violente

Încă o zi de vreme caniculară în toată ţara. Weekendul vine însă cu furtuni violente

Autoliv

Banatenii

Vremea se menţine caniculară în cea mai mare parte a teritoriului în următoarele zile, însă meteorologii avertizează că la sfârşitul săptămânii instabilitatea atmosferică se va accentua şi vom avea parte de furtuni violente.

Astăzi, valorile termice vor fi în creştere în toată ţara, astfel încât canicula şi disconfortul termic vor cuprinde regiunile din vestul și sud-vestul ţării, zone unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi. 36 este maxima anunțată pentru Lugoj. Seara, dar mai ales în cursul nopții, în vestul și nord-vestul țării vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv înnorări, temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse averse. Temperatura nu va coborî însă la noapte sub 22 de grade.

Joi, valorile termice se vor menține ridicate, astfel că la Lugoj vom avea 33 de grade. Din a doua parte a zilei însă instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi înnorări temporare, local averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și va cădea grindină. Minima nopții va coborî până la 14 grade.

Vineri, regimul termic va marca o scădere, semnificativă, față de cel din ziua precedentă. Ca aspect, vremea va în general instabilă și se va manifesta prin înnorări accentuate, averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Astfel de fenomene, vor fi pe arii mai extinse, cu precădere seara și noaptea, în Banat. Temperatura la Lugoj nu va mai depăși 26 de grade.

Sâmbătă se accentuează instabilitatea atmosferică, iar fenomenele ce vor avea loc vor fi destul de violente, în special în jumătatea de vest a țării. 23 de grade este temperatura maximă anunțată pentru Lugoj, și 14 grade cea minimă.

De duminică, aspectul vremii se ameliorează însă șansele de ploaie persistă, la o temperatură de 22 grade, iar de luni vremea redevine frumoasă și cu temperaturi în creștere.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017