Inchiriere spatii Lugoj

Administrație

Încă o sursă de poluare pentru Caraș-Severin. Se extinde centrala de la Kostolac – Serbia

Încă o sursă de poluare pentru Caraș-Severin. Se extinde centrala de la Kostolac – Serbia

Autoliv

Banatenii

Ministerul Mediului anunţă publicul interesat asupra desfăşurării Dezbaterii publice a raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul Construcția unei unități noi B 3 la Centrala  termoelectrică Kostolac B.”, titular: Public Enterprise Electric Power Industry of Serbia, Republica Serbia, în data de 31 august 2017 începând cu ora 12.00, la Casa de Cultură “Mihai Eminescu”  str. 1 Decembrie 1918, nr. 3, orașul ORAVIȚA.

Informaţii privind documentația EIA se găsesc pe site-ul Ministerului Mediului la secțiunea “Domenii’  subdomeniul “Evaluare impact asupra mediului pentru proiecte” proiectul “Construcția unei unități noi B 3 la Centrala  termoel bectrică Kostolac B.”.

Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observaţii justificate privind documentele afişate spre consultare, prin poştă la Ministerul Mediului– Direcţia Controlul Poluării şi Evaluare Impact, B-dul Libertăţii nr. 12, Sector 5, Bucureşti si pe email la adresa aureliu.dumitrescu@mmediu.ro  sau  la APM Caraș Severin, Str. Maior Petru nr. 73, Reșița judeţul Caraș Severin , 0255 223 053 sau e-mail: office@apmcs.anpm.ro, până la data de 29 august 2017

Conform studiului, impactul asupra mediului este stabilit prin raportarea la următorii parametri:

  • Calitatea aerului – se efectuează periodic măsurarea prafului total și respirabil în aerul deasupra și în jurul depozitelor de deșeuri prin instrumente adecvate. Eșantionarea prafului total la viteze diferite de ieșire poate fi efectuată prin instrumente tip AERA sau similare: pentru prelevarea de probe de pulberi respirabile cu dimensiuni mai mici de 10 μm se utilizează instrumente tip MPG WAZAN sau similare. Numărul și graficul punctelor de măsurare vor fi definite prin Proiectul de monitorizare a depozitelor de deșeuri, care va fi realizat odată cu Proiectul minier principal. În cadrul minei de suprafață Drmno, există cinci puncte de măsurare permanente în care sunt măsurate concentrațiile de praf total și respirabil, care servesc la controlul poluării aerului din procesul de extracție a cărbunelui. În cadrul Proiectului menționat mai sus, va fi analizată necesitatea extinderii rețelei existente de măsurare. Măsurătorile vor fi efectuate de instituții autorizate în scopurile minei de suprafață Drmno.
  • Calitatea apei – este necesar să se efectueze ocazional eșantionarea apei din piezometre și evaluarea calității apei pentru a determina posibila crăpare sau perforare a foliei. Se va efectua inclusiv prelevarea și analizarea ocazională a apei din colectorul de apă, care va colecta apă din depozitul de deșeuri, ca urmare a precipitațiilor. Rezultatele măsurătorilor efectuate asupra tuturor parametrii prevăzuți trebuie să fie înregistrate și arhivate împreună cu rezultatele observațiilor tehnice cu privire la depozitului de deșeuri.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Mai multe în Administrație

Zece proiecte de drumuri din Timiș primesc finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Banatenii6 decembrie 2017

Cine se ocupă cu deszăpezirea pe drumurile din Timiș

Banatenii24 noiembrie 2017

Lucrări la drumurile din Banat. Unde se circulă cu restricții

Banatenii27 octombrie 2017

Consilierii județeni vor reglementa situația transportului de persoane până în 2019

Banatenii25 octombrie 2017

Cursă reluată spre Bucureşti, de la Aeroportul Timişoara

Banatenii24 octombrie 2017

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017