Inchiriere spatii Lugoj

Sport

În oraşul campioanelor olimpice nu există gimnastică feminină

În oraşul campioanelor olimpice nu există gimnastică feminină

Autoliv

Banatenii

Lugojul s-a înscris în conştiinţa naţională şi internaţională, prin artă, cultură şi sport. Rezultatele excepționale pe care, de-a lungul timpului, sportivii le-au obţinut în diverse competiţii, au adus bucurie şi mândrie locuitorilor oraşului, şi nu numai lor. Referindu-ne doar la gimnastică, nu putem să nu remarcăm, cu uimire şi tristeţe totodată, că în oraşul fetelor de aur – Alina Goreac, Lavinia Miloşovici – nu se mai regăseşte, în activitatea Clubului Sportiv Şcolar, disciplina gimnastică feminină. Cum oraşul are un real potenţial uman în această ramură sportivă, lumea se întreabă de ce, şi mai ales cine a curmat tradiţia practicării acestei discipline.

Dorin Horvath, directorul CSS Lugoj, spune că această disciplină nu este cuprinsă în planul de şcolarizare, iar această structură nu se poate modifica decât pe o altă notă de fundamentare, fiind necesară lichidarea altor discipline. Nu se poate mări la ora actuală, numărul de secţii, deoarece cifra de şcolarizare de 583 de copii este deja atinsă.
Ca să apară secţii noi, această cifră trebuie să crească, iar aceasta implică angajarea de noi cadre, adică înfiinţarea de noi posturi, care se poate face numai cu acordul Ministerului Învăţământului. Structura CSS este axată pe 8 discipline, dar cum până acum, foştii şi actualii conducători nu au fost preocupaţi de modificarea ei, se pare că la Lugoj, gimnastica feminină este lăsată să moară cu zile.

Am întrebat-o pe Alina Goreac, ce părere are despre situaţia gimnasticii feminine de la Lugoj. Dumneaei şi-a manifestat disponibilitatea de a antrena tinerele, din dragoste pentru oraş şi pentru tradiţia practicării acestei discipline, dar până în prezent, nimeni nu i-a solicitat sprijinul, aşa că dezinteresul nu este numai la nivel naţional, ci şi local.
Dacă cei care conduc destinele oraşului ar crea baza materială pentru desfăşurarea acestei discipline sportive, Alina Goreac s-ar dărui cu toată energia, talentul şi dragostea de care dispune.
Și fosta campioană olimpică, Lavinia Miloşovici s-a arătat foarte dezamăgită de ceea ce se întâmplă în oraşul ei natal.
,,Există un dezinteres total faţă de această disciplină. Au făcut o sală de sport care îmi poartă numele dar în care nu există aparatură pentru gimnastică. Chiar dacă ar exista tehnica necesară, ea nu s-ar putea fixa în pardoseală, pentru că aceasta presupune găurirea şi cimentarea şuruburilor în suprafaţa de joc. Anul trecut, au fost remarcaţi de către specialişti, în şcolile şi grădiniţele lugojene, un număr de peste 40 de copii talentaţi, care trebuiau să se prezinte la Timişoara, pentru a fi selecţionaţi. La data când a avut loc selecţia, niciun copil din Lugoj nu a fost prezent în capitala judeţului, pentru că responsabilii cu mobilizarea lor, nu i-au anunţat. Copiii aceştia au pierdut o bună şansă de afirmare, mai ales că ROMPETROL suporta toate cheltuielile pe durata şcolarizării, inclusiv transportul la domiciliu, la sfârşit de săptămână. M-a durut atitudinea celor de la Lugoj care au fost implicaţi în această acţiune. Nu vă mai spun că timişorenii s-au simţit juigniţi de lipsa de responsabilitate a colegilor lor”, a declarat pentru Cetățeanul Lavinia.
La Lugoj, soarta gimnasticii feminine este pecetluită. Viitoarele stele din gimnastica locală se sting înainte de a se naşte!

DAN TIMARU

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. ing Paraczki Mihai

    3 august 2015 at 12:40

    Aveti dreptate,nu este interes pentru promovarea valorilor in sport,cultura,se folosesc politicienii locali pentru imagine in alegeri.
    In curind la sectia germana se va preda numai in
    romina,cadrele didactice fac naveta pe banii lor,Dl Primar a uitat ca a muncit o viata in invatamint,arata mai bine sa organizeze baluri,revelioane,decit sa sprijine sportul,invatamintul si sanatatea.De vina suntem noi toti pentru ca nu ne spunem opinia,iar consilierii locali parca nici nu exista in Lugoj,nu le pasa de nimic .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Sport

Cupa Werzalit şi-a desemnat câştigătorii

Banatenii16 septembrie 2017

Echipa de volei CSM Lugoj a pierdut primul meci de verificare

Alina Damian15 septembrie 2017

Timișorenii, așteptați să încurajeze pe Poli în meciul cu Sepsi. Biletele au fost puse în vânzare

Banatenii14 septembrie 2017

Robu încântat că Poli a bătut Dinamo. Primarul Timişoarei anunţă că problemele financiare pe care le avea echipa s-au rezolvat

Banatenii12 septembrie 2017

VIDEO “Ați văzut ce echipă avem?” Robu face încă un apel ca timișorenii să se implice în susținerea echipei de fotbal Poli Timișoara

Banatenii29 august 2017

Supercupa României la fotbal în sală merge la Informatica Timişoara

Alina Damian23 august 2017

Foto! Jucătoare noi pentru CSM Lugoj la primul antrenament oficial

Alina Damian18 august 2017

Președintele Federației Române de Ciclism, despre concursul de la Lugoj: „Cea mai importantă competiție din vestul țării”

Banatenii2 august 2017

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017