Sport

În oraşul campioanelor olimpice nu există gimnastică feminină

În oraşul campioanelor olimpice nu există gimnastică feminină

Autoliv

Banatenii

Lugojul s-a înscris în conştiinţa naţională şi internaţională, prin artă, cultură şi sport. Rezultatele excepționale pe care, de-a lungul timpului, sportivii le-au obţinut în diverse competiţii, au adus bucurie şi mândrie locuitorilor oraşului, şi nu numai lor. Referindu-ne doar la gimnastică, nu putem să nu remarcăm, cu uimire şi tristeţe totodată, că în oraşul fetelor de aur – Alina Goreac, Lavinia Miloşovici – nu se mai regăseşte, în activitatea Clubului Sportiv Şcolar, disciplina gimnastică feminină. Cum oraşul are un real potenţial uman în această ramură sportivă, lumea se întreabă de ce, şi mai ales cine a curmat tradiţia practicării acestei discipline.

Dorin Horvath, directorul CSS Lugoj, spune că această disciplină nu este cuprinsă în planul de şcolarizare, iar această structură nu se poate modifica decât pe o altă notă de fundamentare, fiind necesară lichidarea altor discipline. Nu se poate mări la ora actuală, numărul de secţii, deoarece cifra de şcolarizare de 583 de copii este deja atinsă.
Ca să apară secţii noi, această cifră trebuie să crească, iar aceasta implică angajarea de noi cadre, adică înfiinţarea de noi posturi, care se poate face numai cu acordul Ministerului Învăţământului. Structura CSS este axată pe 8 discipline, dar cum până acum, foştii şi actualii conducători nu au fost preocupaţi de modificarea ei, se pare că la Lugoj, gimnastica feminină este lăsată să moară cu zile.

Am întrebat-o pe Alina Goreac, ce părere are despre situaţia gimnasticii feminine de la Lugoj. Dumneaei şi-a manifestat disponibilitatea de a antrena tinerele, din dragoste pentru oraş şi pentru tradiţia practicării acestei discipline, dar până în prezent, nimeni nu i-a solicitat sprijinul, aşa că dezinteresul nu este numai la nivel naţional, ci şi local.
Dacă cei care conduc destinele oraşului ar crea baza materială pentru desfăşurarea acestei discipline sportive, Alina Goreac s-ar dărui cu toată energia, talentul şi dragostea de care dispune.
Și fosta campioană olimpică, Lavinia Miloşovici s-a arătat foarte dezamăgită de ceea ce se întâmplă în oraşul ei natal.
,,Există un dezinteres total faţă de această disciplină. Au făcut o sală de sport care îmi poartă numele dar în care nu există aparatură pentru gimnastică. Chiar dacă ar exista tehnica necesară, ea nu s-ar putea fixa în pardoseală, pentru că aceasta presupune găurirea şi cimentarea şuruburilor în suprafaţa de joc. Anul trecut, au fost remarcaţi de către specialişti, în şcolile şi grădiniţele lugojene, un număr de peste 40 de copii talentaţi, care trebuiau să se prezinte la Timişoara, pentru a fi selecţionaţi. La data când a avut loc selecţia, niciun copil din Lugoj nu a fost prezent în capitala judeţului, pentru că responsabilii cu mobilizarea lor, nu i-au anunţat. Copiii aceştia au pierdut o bună şansă de afirmare, mai ales că ROMPETROL suporta toate cheltuielile pe durata şcolarizării, inclusiv transportul la domiciliu, la sfârşit de săptămână. M-a durut atitudinea celor de la Lugoj care au fost implicaţi în această acţiune. Nu vă mai spun că timişorenii s-au simţit juigniţi de lipsa de responsabilitate a colegilor lor”, a declarat pentru Cetățeanul Lavinia.
La Lugoj, soarta gimnasticii feminine este pecetluită. Viitoarele stele din gimnastica locală se sting înainte de a se naşte!

DAN TIMARU

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. ing Paraczki Mihai

    3 august 2015 at 12:40

    Aveti dreptate,nu este interes pentru promovarea valorilor in sport,cultura,se folosesc politicienii locali pentru imagine in alegeri.
    In curind la sectia germana se va preda numai in
    romina,cadrele didactice fac naveta pe banii lor,Dl Primar a uitat ca a muncit o viata in invatamint,arata mai bine sa organizeze baluri,revelioane,decit sa sprijine sportul,invatamintul si sanatatea.De vina suntem noi toti pentru ca nu ne spunem opinia,iar consilierii locali parca nici nu exista in Lugoj,nu le pasa de nimic .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017

De ce este bine sa ne creem conturi la mai multe case de pariuri

Banatenii22 iunie 2017

De ce se implică Nicolae Robu în transferurile de la Poli: „Eu am avut inițiativa creării acestei echipe”

Banatenii22 iunie 2017

Raliu în Banat! Între Nădrag și Fârdea se desfășoară “Cupa României la Automobilism – ACR-CNAK TIMIS 2017”

Banatenii21 iunie 2017

Piloţii de la Moto Extrem Lugoj, din nou pe podium în etapa de la Zărneşti

Alina Damian14 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi a fost eliminat de la Campionatul Mondial de Biliard

Banatenii14 iunie 2017

Medalie de argint pe echipe la Campionatul Naţional pentru gimnaştii lugojeni de la Clubul Sportiv Şcolar

Alina Damian12 iunie 2017

Turneu internațional de baschet la Lugoj, pentru old-boys

Banatenii9 iunie 2017

Lugojenii sunt așteptați să se înscrie la un campionat de bowling

Daniel Groza8 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi va participa din nou la Campionatul Mondial de biliard

Banatenii3 iunie 2017

Un lugojean în vârstă de 72 de ani este în premieră campion naţional la pescuit

Alina Damian30 mai 2017

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017