Actualitate

Iepurii uriaşi ai unui lugojean expuşi pe un site de specialitate

Iepurii uriaşi ai unui lugojean expuşi pe un site de specialitate

Autoliv

Lugojeanul Lucian Onujec a deschis de curând un site, www.UriaşulGerman.Ro, în care şi-a expus iepurii uriaşi pe care îi creşte. Site-ul este în construcţie din luna octombrie a anului trecut, însă dinadins a vrut ca acesta să fie finalizat înaintea sărbătorilor de Paşte.

În momentul de faţă, crescătorul deţine peste 20 de exemplare de iepuri adulţi şi tineret.

„Am vândut peste o sută de pui din ianuarie până acum şi ar mai fi loc dacă aş avea. Deja am cea mai mare crescătorie de iepuri uriaşi din ţară, iar rezultatele sunt pe măsură. Am cumpărat numele de ‘’Uriaşul German”, pe care nu îl are nimeni din România şi am vrut să se vadă iepurii ce îi deţin”, a declarant Lucian Onujec, crescător de iepuri.

În ceea ce priveşte preţul unui exemplar, un pui de trei-patru luni, cu o greutate de până la cinci kg costă pâna în 50 de euro, iar costul unui iepure adult, de peste nouă kg, variază între 150 şi 300 de euro.

Expoziţia Europeană din Franţa, cea mai mare realizare

Lucian Onujec este membru al Asociaţiei Fauna Banat Lugoj din anul 2006, iar pasiunea pentru iepuri o are încă din copilărie. A participat la foarte multe expoziţii naţionale şi internaţionale, obţinând patru titluri de campion naţional, în competiţiile de la Sînicolau, Galaţi, Cluj şi Lugoj. Pe plan extern se mândreşte cu trei prezenţe la Campionatul European, la Nitra în 2009, unde a obţinut 94 de puncte, la Leipzing în 2012, unde a acumulat 95 de puncte şi la Metz, în Franţa în 2015, unde a adunat 96,5 puncte.

“Cea mai importantă realizare pentru mine a fost participarea de anul trecut la Expoziţia Europeană de la Metz, unde am fost la aproape un punct diferenţă de campionul european”, a mărturisit crescătorul.

Creşterea iepurilor uriaşi este o îndeltnicire care nu stă la îndemâna oricui. Pentru a forma exemplare demne de întrecerile naţionale şi continentale nu este suficientă doar o investiţie mare, ci contează foarte mult priceperea crescătorului.

“Este destul de complicat, nu poate oricine să crească iepuri uriaşi, deoarece trebuie să deţii anumite cunoştinţe veterinare, în alimentaţie şi reproducere. Contează foarte mult priceperea crescătorului şi cuştile în care aceştia sunt ţinuţi. Acestea trebuie să fie destul de mari, cu compartimente de fătare. În ţară sunt foarte mulţi care au deschis hale de ultimă generaţie, în care au investit sume mari de bani, iar rezultatele nu sunt pe măsură pentru că nu se pricep”, a precizat Lucian Onujec.

Următoarea expoziţie naţională pentru care crescătorul lugojean se pregăteşte este cea de la Caransebeş, care va avea loc în luna decembrie a acestui an, iar pe plan continental, Campionatul European care va avea loc în anul 2018 în Danemarca, întrucât întrecerea continentală se desfăşoară o dată la trei ani.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. vasile

    18 aprilie 2016 at 10:26

    spitalul,pompierii,centura ,podurile , etc.nu se vad.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017

Polițiștii și procurorii DIICOT au descins la 45 de adrese din județele Timiș și Arad

Banatenii21 iunie 2017

CONCURS: Castiga doua tricouri pictate manual de Lady Blue

Gabriel Iosa20 iunie 2017

Nokia își extinde campusul din Timișoara cu cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din industria de telecomunicații din România

Banatenii20 iunie 2017