Actualitate

Hoții fac pagube de mii de euro șoferilor din Lugoj

Hoții fac pagube de mii de euro șoferilor din Lugoj

Autoliv

Primele şase luni ale lui 2016 s-au lăsat cu dosare penale pentru lugojenii care, încercând să mai facă un ban din activităţi mai puţin legale, au căzut pe mâna poliţiei după ce au furat casetofoane auto, telefoane, portofele sau biciclete. Chiar dacă în unele privinţe, statistica faţă de anii trecuţi s-a îmbunătăţit, în cazul bicicletelor de exemplu situaţia rămâne neschimbată, Lugojul fiind în continuare un loc preferat al hoţilor pentru sustragerea vehiculelor pe două roţi.

Nicio maşină furată

Nicio maşină şi niciun moped nu au fost furate în primele şase luni ale anului, au specificat poliţiştii. Totuşi, chiar dacă nu au rămas fără autovehicule, şoferii s-au trezit cu maşinile sparte, hoţii plecând acasă cu bunuri în valoare de mii de lei.

„Am lăsat maşina deschisă pentru două minute, cât am intrat până la un prieten să îi las un stick de memorie. Când am venit înapoi, nu mai aveam geacă şi telefon, pe care le lăsasem pe scaunul din dreapta. Era trei după-masa, plin de lume pe stradă, nu mă gândeam că se poate întâmpla aşa ceva”, ne-a declarat Adrian D. din Lugoj.

În total, în perioada 1 ianuarie – 31 iunie 2016, 15 maşini au fost sparte pe raza municipiului, din care s-au furat diferite bunuri, portofele, haine, dar şi un radio-CD într-unul dintre cazuri.

„În majoritatea cazurilor, autorii ar fi profitat de faptul că autoturismele nu erau asigurate sau persoanele vătămate ar fi lăsat la vedere bunuri de valoare”, au explicat poliţiştii.

Bicicletele, favoritele hoţilor

Chiar dacă nu au reuşit să fure nicio maşină până la mijloc de an, hoţii nu au fost la fel de „leneşi” în privinţa bicicletelor. La nivelul oraşului, în perioada menţionată au avut loc 15 furturi de biciclete, majoritatea faptelor fiind comise prin tăierea sistemului de asigurare. Cea mai mare lovitură au dat-o trei minori care de-abia îşi făcuseră buletine.

„În cursul lunii ianuarie, trei minori, toţi cu vârstă de 15 ani, ar fi sustras patru biciclete din scara unui imobil situat pe raza municipiului Lugoj, profitând de faptul că acestea nu se aflau asigurate. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale”, au precizat reprezentanţii IPJ Timiş pentru Cetăţeanul.

Poliţiştii fac mai multe recomandări şoferilor şi conducătorilor de mopede sau biciclete, pentru a evita orice evenimente neplăcute. În cazul şoferilor, aceştia sunt sfătuiţi să nu-şi lase niciodată maşinile descuiate, chiar dacă vor reveni la autovehicule în câteva minute. De asemenea, pentru a nu atrage hoţii, şoferii sunt îndemnaţi să nu lase la vedere obiecte ce ar putea fi sustrase uşor şi valorificate imediat, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri, portofele sau haine.

În cazul bicicliştilor, aceştia sunt sfătuiţi să îşi asigure vehiculele atunci când se îndepărtează de ele, iar când le depozitează peste noapte, să o facă într-un loc sigur, la care hoţii să nu aibă acces.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Încă o bancă dispare din România. Ce se întâmplă cu conturile

Banatenii28 iulie 2017

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017