Social

Hella achiziţionează pentru spitalul din Lugoj, aparatură ultramodernă

Hella achiziţionează pentru spitalul din Lugoj, aparatură ultramodernă

Autoliv

Dotarea cu aparatură este una dintre prioritățile oricărui spital din țară, în vremuri în care existența unităților depinde exclusiv de adresabilitatea pacienților, iar un aparat modern ar putea să aducă pacienții cu sutele în abulatorii și ca internați.

O ocazie deosebită s-a ivit în aceste zile pentru Spitalul ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj în urma unei discuții cu reprezentanții Hella România, întâlnire care s-a materializat într-o colaborare concretă.

Compartimentul de Gastroenterologie al spitalului va beneficia de un videogastroscop ultramodern în valoare de aproximativ 10.000 de euro pentru care fabrica Hella va suporta întregul cost.

Documentele vor fi demarate foarte rapid, iar contractul va fi semnat în această săptămână, urmând ca spitalul să primească banii săptămâna viitoare. În contract va exista totuși o clauză cu solicitări de monitorizare a achiziției de către sponsor. Spitalul va trebui să facă dovada achiziției, factura, garanția și celelalte documente.

Aparatul va fi extrem de util, mai ales că cel vechi era stricat, iar reparația ar fi costat câteva mii de euro. Medicul grec ce coordonează compartimentul Gastroenterologie ne-a explicat că cel mai mare avantaj pentru pacienți este că în cazul unei hemoragii interne aceasta va putea fi tratată și la Lugoj, scurtând astfel cu aproape o oră timpul de intervenție, în măsura în care în prezent pacienții cu astfel de urgențe trebuie transportați la Timișoara.

”Este un aparat medical care permite explorarea tubului digestiv superior, începând cu cavitatea bucală, esofag, stomac, până la prima parte a intestinului subțire și ne permite și să punem un diagnostic (adică să descoperim o boală din sfera digestivă), precum și intervenția terapeutică la hemoragii active. În ultimii patru ani în spital s-au efectuat peste 3.000 de gastroscopii, am avut un gastroscop care însă s-a defectat lunile trecute. Acest nou videogastroscop va rozolva o problemă mare a zonei noastre fiindcă toate urgențele din sfera digestivă, hemoragii interne, merg la Timișoara și se pierde timp prețios și se pierd pacienți din zonă. Aparatul este foarte performant, îndeplinește toate condițiile”, ne-a declarat Dimitris Koukoulas care are patru ani de când deservește pacienții zonei Lugoj.

În ultimii ani spitalul s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri cu patologie gastrointestinală(ulcere, cancere digestive, hemoragii digestive), numărul externărilor efectuate în perioada 2012-2015 fiind de 1515 pacienți. Compartimentul Gastroenterologie funcționează în cadrul Secției Interne cu 10 paturi.

Începând de la toamnă Hella va sponsoriza și secția de Pediatrie din spital, însă nu s-a stabilit concret în ce formă.

În ultima perioadă, spitalul s-a bucurat destul de mult de ajutor venit pe diferite paliere, fie de la persoane fizice, fie de la asociații sau societăți importante pe plan internațional. ”Ultimele ajutoare consistente au venit prin reabilitarea celor patru saloane de la Chirurgie, ecograful 3D luat în partenertiat cu Jena (20.000 de euro sponsorizare și 22.000 de euro din partea Lugojului), lenjerie 120 perechi de la Jena și materiale sanitare și obiecte de inventar de la Clubul Rotary”, ne-a relatat directorul Florin Voichescu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

De 12 zile, pompierii din Caraş-Severin se luptă cu incendiilor de vegetaţie. ISU face apel la populaţie!

Banatenii21 iulie 2017

Cum să vă găsiţi legal un loc de muncă în străinătate şi ce trebuie să ştiţi ca să nu fiţi înşelaţi

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Un tânăr, aflat la Cazanele Dunării, a prins o vipera cu mâna şi a fost muşcat. E încă în pat, la două săptămâni de la păţanie

Banatenii19 iulie 2017

Doi copii de ispravă! Şi-au petrecut o săptămână din vacanţă muncind ca voluntari la adăpostul de animale

Banatenii19 iulie 2017

ROMANIA INCOMPETENTA – Trenul Timişoara-Bucureşti a pierdut vagoanele pe drum. 100 de persoane au rămas izolate, în câmp

Banatenii18 iulie 2017

Fiscul din Timişoara a lăsat doi copii cu autism fără bani de tratamente. A virat sumele care li se cuveneau în contul altei asociaţii

Banatenii14 iulie 2017

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Banatenii14 iulie 2017

Romania incompetentă! “Mama a dispărut de două săptămâni din spitalul de la Jebel. Mi-au spus că ei nu au ce face, că mai au şi alţi bolnavi de îngrijit”

Banatenii14 iulie 2017

Ecologiştii atrag atenţia că pădurile UNESCO din Banat sunt încă sub securea Romsilva

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Caransebeş, o organizaţie creştină şi o multinaţională au construit case pentru 10 familii

Banatenii13 iulie 2017

Galerie FOTO – În Banat se construiesc trenuri şi tramvaie de lux, dar românii circulă tot în condiţii mizerabile

Banatenii12 iulie 2017

Şase tineri au fost opriţi de poliţişti doar cu ajutorul focurilor de armă. Încercau să scape după ce au fost prinşi în flagrant la un furt

Daniel Groza12 iulie 2017