Sport

Halep, între prezent și viitor(P)

Halep, între prezent și viitor(P)

Autoliv

Banatenii

Ușor, ușor, Simona Halep începe să își aducă jocul la nivelul locului pe care îl ocupă în ierarhia mondială. După acel an 2014 de vis, în care a jucat finala Openului Franței și a ajuns pe locul 2 în clasamentul WTA, tenismena din România a avut evoluții oscilante care i-au făcut pe scepticii de serviciu să se întrebe dacă nu cumva ocupă fraudulos un loc în Top 5.

Într-un sport care îți ia astăzi tot ce ai agonisit ieri dacă nu ești constant, Halep a încercat să își dezvolte un stil propriu care să-i permită să supraviețuiască în aerul rarefiat al înălțimilor. Când a câștigat, s-a bucurat decent, iar când a pierdut, a strâns din dinți și a mers mai departe; cum ar zice unii oameni din fotbal „n-a făcut nuntă la victorie și nici parastas la eșec”. A încercat să le ia pe amândouă ca pe niște părți inevitabile în sport, dar mai ales să învețe din fiecare.

Recentul triumf de la Montreal arată că Halep pășește din ce în ce mai apăsat pe un drum al ei, pe care l-a descoperit alături de antrenorul Darren Cahill. Australianul a convins-o să-și schimbe stilul de a servi, astfel încât să dobândească mai multă forță pe primul serviciu și mai multă eficiență pe al doilea, în condițiile în care adversarele sale de top sunt în general extrem de puternice. Cahill a mai umblat ușor și la partea mentală, oferindu-i Simonei un ocean de încredere din care să-și extragă esența în momentele de cumpănă ale partidelor.

La 40 de ani după ce Nadia Comăneci obținea primul 10 din istoria gimnasticii, România a dat lumii o nouă zeiță la Montreal. Halep și-a construit cu migală acest statut, dar greul de-abia acum începe. Un clișeu spune că este mai ușor să ajungi în vârf, și mult mai dificil să te menții acolo. Simona a reușit să rămână acolo sus în ultimii doi ani, dar parcă vrem mai mult de la ea. Vrem să ajungă pe primul loc pentru a ne răzbuna, într-un fel, eșecurile personale. Când ești contemporan cu un campion, ai senzația că o parte din glorie ar trebui să-ți revină și ție; doar ai stat ziua și noaptea la televizor strângând în mâini o rachetă imaginară cu care trimiteai mingile ratate de Simona în locuri imposibil de ajuns de adversarele sale. Pentru asta ai vrea să împarți bucuria cu Halep, să te privești în oglindă și să spui: da, am făcut-o împreună.

williams

Serena Williams este numărul 1 WTA.

Foto: www.flickr.com

Marele obstacol al Simonei este cea mai mare tenismenă a tuturor timpurilor, Serena Williams. Examenul suprem ar fi detronarea acestei sportive extraordinare care a dominat cu autoritate tenisul feminin în ultimii 5 ani. Americanca a ajuns la 181 de săptămâni consecutive în fruntea ierarhiei WTA și mai are cinci pentru a egala recordul lui Steffi Graf. Este practic o chestiune de timp până va ajunge pe primul loc, însă este poate și de datoria lui Halep să scurteze această dinastie. Poate că la US Open Simona va face un pas îndrăzneț în acest sens. Ar putea românca să triumfe la Flushing Meadows? Cotele la pariuri pe câștigătoarea US Open oferite de site-ul bet365 sunt net în favoarea lui Williams, însă calculele hârtiei pot fi anulate de o prestație excelentă a lui Halep. Cu încrederea dobândită după succesul de la Montreal, Simona se poate gândi la cucerirea în premieră a unui turneu de Mare Slem. Angelique Kerber a făcut-o anul acesta la Australian Open, iar Garbine Muguruza la Roland Garros. Ambele au învins-o în finală pe Serena. E rândul lui Halep.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sport

Mai multe în Sport

Supercupa României la fotbal în sală merge la Informatica Timişoara

Alina Damian23 august 2017

Foto! Jucătoare noi pentru CSM Lugoj la primul antrenament oficial

Alina Damian18 august 2017

Președintele Federației Române de Ciclism, despre concursul de la Lugoj: „Cea mai importantă competiție din vestul țării”

Banatenii2 august 2017

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017