Inchiriere spatii Lugoj

Opinii

Guvernul Hagi Tudose taie coada la pisică

Guvernul Hagi Tudose taie coada la pisică

Autoliv

Banatenii

Din promisiunile electorale cu care PSD a câștigat alegerile s-a ales praful. Îmi aduc aminte cum sorbeam, noi, poporul suveran, vorbele de pe buzele primului pedesist al ţării, Liviu  Dragnea. Cum ni se îmbujorau obrajii când auzeam că punctul de pensie va crește la 1775, lei iar pensia minimă va fi de 640 lei.

Cum mai chicoteau copiii de pe plai auzind de suplimentul la alocație de 1600 lei pe an. Toată dăscălimea umbla ţanţoşă pe coridoarele învăţământului, calculând în gând creşterea salarială cu 80% începând din 2018. Tineretul jubila la ideea că TVA pentru locuințe  se anulează, iar bugetarii ameţeau de fericire numai la gândul că salariile vor creşte cu 56%  şi TVA scade la 18%. Ce fior de plăcere străbătea naţiunea la vestea că impozitul pe venit scade la 10%  iar veniturile sub 2000 lei vor fi scutite de impozit.

Medicii români stabiliţi în străinătate asaltau punctele de frontieră, dornici să se repatrieze, deoarece salariul medicilor primari urma să crească la 3500 euro, iar  salariul medicilor rezidenți va fi de minimum 1200 de euro. Era o veselie pe plai, nenicule, de parcă fericirea lovise România. Starea asta de excitare a produs un orgasm politic la nivel naţional şi uite aşa s-a născut guvernarea actual care are ca slogan: ,, Popor, nu trebuie să facem cum am promis!

Acum, că am luat ţeapă, nu putem decât să ne consolăm la gândul că nu e prima, şi în mod sigur, nici ultima dată când punem botul la vrăjeala politică.  Partea proastă nu este numai că viaţa noastră nu s-a îmbunătăţit, dar avem toate şansele să o ducem şi mai rău. Abureala aia care spune că pentru ca să o duci mai bine trebuie să o duci la început mai rău, nu mai ţine. Am verificat-o pe vremea lui Băsescu, aşa că, popor, e groasă! Vine iarna şi guvernul Hagi Tudose ne spune că nu sunt bani şi că trebuie să strângem din nou cureaua. Acum eu nu ştiu unde trebuie strânsă cureaua, la burtă sau la gât? Sper că nu la gât, pentru că am transforma plaiul mioritic în pădurea spânzuraţilor.

Deocamdată guvernul Hagi Tudose ne sfătuieşte să tăiem coada la pisică, pentru că e prea lungă, şi până intră, se răceşte apartamentul. Gigakaloria goleşte vistieria! – ea este pricina tuturor relelor, iar Hagi Tudose, văzând pisica aruncată în ograda lui, strigă pe coridoarele guvernului: “Să-i tai coada!… Să-i tai coada!… O coadă d-un stânjen!… până să intre, se răcește ţara!… Să cheltuiesc eu pentru ea?… Unde e toporul?… Am să i-o tai eu!“

Dan TIMARU

FOTO adevarul.ro

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. CLAUDIA

    24 octombrie 2017 at 15:15

    Felicitari pentru acest articol! O adevarata incantare sa va citesc domnule Timaru..

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

Mai multe în Opinii

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Strada tropăie, iar guvernul ţopăie

Banatenii9 noiembrie 2017

Românie, Românie…ies hoţii din puşcărie

Banatenii30 octombrie 2017

Furtună în oala de noapte

Banatenii16 octombrie 2017

Toamna se numără … ouăle!

Banatenii10 octombrie 2017

Dezonorarea cetăţenilor de onoare

Daniel Groza1 septembrie 2017
Shutterstock

De ce se tem oamenii cel mai mult. Ce recomandă psihologii

Banatenii28 august 2017

Cine va răspunde pentru glonțul mortal tras de clanurile de romi din Lugoj?

Daniel Dancea22 august 2017

Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Daniel Groza22 august 2017

Cum te lasă ENEL să arzi în casă, fără nici cea mai mică remuşcare. Această companie îşi bate joc de abonaţii săi

Daniel Groza2 iulie 2017

OPINII – Cât de grindeni sunt bănăţenii ?

Banatenii19 iunie 2017

Cetățeanul trece la nivelul următor. De ce devenim banatenii.ro

Daniel Groza17 iunie 2017