Inchiriere spatii Lugoj

Regional

Gigantul danez care lucrează terenuri pe o suprafaţă de două ori cât Lugojul a început să exporte afine şi alune

Gigantul danez care lucrează terenuri pe o suprafaţă de două ori cât Lugojul a început să exporte afine şi alune

Autoliv

Banatenii

Aproape 20.000 de hectare de teren, adică de 2,5 ori Lugojul, este suprafaţa totală pe care concernul danez Ingleby o controlează în vecinătatea oraşului. Terenurile, deţinute de familia miliardarului Hans Rausing, sunt cultivate an de an cu porumb, soia, grâu, orz, ovăz, rapiţă şi sorg, în cadrul a trei ferme din jurul localităţii Oloşag.

Mai nou, potrivit reprezentanţilor firmei, pe terenurile fertile pe care Ingleby le deţine în Banat a început şi cultivarea de afine şi alune. Acestea vor ajunge în toată Europa, dar şi peste hotarele bătrânului continent, prima piaţă de desfacere urmând să fie Olanda.

„Afinele sunt cultivate pe o suprafaţă de 10,79 hectare, iar aluni sunt în jur de 300 de pomi pe un hectar şi 31 de ari. Sunt deja la al doilea rod, în zona poligonului mai au de mai bine de şase ani, dar mai puţine. Toate merg la export spre Olanda”, au declarat reprezentanţii Primăriei Ştiuca pentru Cetăţeanul.

Grupul danez de ferme de familie Ingleby controlează trei mari firme, cea mai importantă fiind Campo D’Oro, un business creat de italianul Giovanni Roncato şi trecut ulterior în portofoliul danezilor, dar şi alte companii cu afaceri în cultivarea cerealelor.

Printre acestea se numără Cross Wind SRL, care deţine în judeţul Timiş culturi vegetale şi ferme de animale şi Green Gate SRL. În total, conform raportărilor financiare, Ingleby exploatează 19.290 de hectare de teren şi peste 7.200 de hectare de pădure în România.

Omul care a pus bazele acestor ferme, care se găsesc peste tot în lume este Hans Rausing, un suedez născut în 1926 şi stabilit in Anglia. Acesta a devenit cunoscut în urma vânzării a 50% din acțiunile producãtorului internațional de ambalaje Tetra Pak, companie înfiinţată de tatăl său, în jurul căreia s-a concentrat averea familiei.

Hans Rausig, care deţine şi terenurile de lângă Oloşag, se numără printre primii 100 de bogătaşi ai lumii. Averea acestuia este estimată, conform ultimelor calcule ale celor de la Bloomberg, la peste 13 miliarde de dolari.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Regional

VIDEO Cine sunt bănăţenii din viralul „Moş Crăciun şi prietenii săi”. Filmarea,un fragment din emisiunea „La givan cu paorii”

Banatenii3 august 2017

Music Travel Festival 2017 – trei zile de muzică bună

Banatenii28 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

SĂNĂTATE – Nutriționistul i-a recomandat o dietă de detoxifiere. Iată cu ce a înlocuit acesta cafeaua de dimineață!

Banatenii9 mai 2017