Inchiriere spatii Lugoj

Administrație

Galerie FOTO – Prima comună din Banat care profită de pe urma autostrăzii Timisoara-Lugoj și își dezvoltă turismul local

Galerie FOTO – Prima comună din Banat care profită de pe urma autostrăzii Timisoara-Lugoj și își dezvoltă turismul local

Autoliv

Banatenii

În ultima lună, aproape 200 de turiști au vizitat o comuna care, până nu de mult, era accesibilă doar prin traversarea unui drum județean des blocat de coloane interminabile de TIR-uri. La Margina, sat de lângă Faget, Infocentrul turistic a reinventat turismul local, sub sloganul „Mic dejun la Margina”, primind deja zeci de grupuri de turiști din toata lumea și profitand astfel de noua legatură pe care autostrada o face între comuna timișeana și Europa.

“Am avut turisti din toate colțurile lumii. Au venit din Olanda, Germania, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Portugalia, până și de la granița Rusiei cu Mongolia am avut. Proiectul funcționează din 29 aprilie, de atunci și până acum am avut peste 180 de turiști. Ziua începe cu mic dejun și continuă cu o tură cu căruța prin sat, la muzeu, la izvor și casa țărănească”, a declarat, pentru bănățenii.ro, Damaris Sivu, ghid la Infocentru Turistic Margina.

Turiștii sunt atrași la Margina de oamenii locului, dar și de bucatele lor, 100% naturale, pe care aceștia le produc în gospodăriile personale. Turul grupurilor de turisti începe cu un mic dejun la infocentru, care constă în felii de pâine unse cu untură și boia, cârnați și jumări de casă, brânză făcută la stâna din sat, legume proaspete din grădinile oamenilor și alte bunătăți. La final de masă, turiștii sunt urcați în căruțe și plimbați prin sat, acolo unde descoperă oameni talentați, muzicieni, producători de alimente tradiționale sau meșteri.

“Ideea a pornit împreună cu cei de la Asociația Pentru Dezvoltarea Turismului Timiș, care ne sprijină în acest demers. Proiectul se bucură de un succes uriaș, având în vedere că anul acesta pe vremea asta nu aveam niciun turist, cresterea e da 200%, ceea ce ne bucură. Avem mai multe trasee, iar pe viitor vrem să lărgim aria de activitate la toată zona Țării Făgetului, să facem mai multe tururi și să avem cât mai mulți turiști în Margina și în zonă”, a mai precizat Damaris Sivu.

Oricine dorește sa viziteze Margina, să participe la micul dejun și la turul prin sat, o poate face contactând reprezentanții infocentrului turistic, la telefoanele 0377 101 160 sau 0723 124 952, sau pe email la infocentrumargina@yahoo.com.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Administrație

Zece proiecte de drumuri din Timiș primesc finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Banatenii6 decembrie 2017

Cine se ocupă cu deszăpezirea pe drumurile din Timiș

Banatenii24 noiembrie 2017

Lucrări la drumurile din Banat. Unde se circulă cu restricții

Banatenii27 octombrie 2017

Consilierii județeni vor reglementa situația transportului de persoane până în 2019

Banatenii25 octombrie 2017

Cursă reluată spre Bucureşti, de la Aeroportul Timişoara

Banatenii24 octombrie 2017

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017