Educație

GALERIE FOTO! Experiențe britanice pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

GALERIE FOTO! Experiențe britanice pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

Autoliv

În perioada 5 – 18 noiembrie, Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” a desfășurat două stagii de pregătire practică în Marea Britanie, în localitatea Wrexham din Țara Galilor, la Colegiul Cambria. Au fost vizaţi 15 elevi de la calificarea Tehncian în turism și 10 elevi de la calificarea Tehncian în Gastronomie în cadrul proiectului european Erasmus+: ”Împreună pentru un viitor profesional european”.

Proiectul are și o parte inovativă prin elementele de cabin crew (însoțitori de bord în aviația civilă), care au fost partea practică pentru elevii care studiază domeniul Turism. Partenerii de la Colegiul Cambria au pregătit un training adaptat pentru o perioadă scurtă tocmai pentru ca elevii să poată acumula noi cunoștințe și competențe într-un domeniu de nișă. Astfel, în cadrul formării, elevii brănișteni au interacționat cu instrumentarul specific din cabina unui avion, au exersat măsurile de siguranță, interacțiunea cu pasagerii, utilizarea centurilor de siguanță, a măștilor de oxigen și a vestelor de salvare, precum și aplicarea măsurilor de prim ajutor.

Vizită la Aeroportul Internațional din Manchester

În cadrul trainingului a fost organizată o vizită de studiu la Aeroportul Internațional din Manchester, unde elevii au avut ocazia de a interacționa cu infrastructura aeroportului destinată serviciilor cu clienții: serviciile de informare, serviciile de check-in, serviciile de catering aflate în afara zonei securizate scopul fiind acela de a înțelege legătura dintre serviciile aflate la sol și serviciul personalului de cabină. Tot la centrul de training al Aeroportului Internațional Manchester a continuat stagiul de practică pentru elevii brănișteni. Trainingul cabin crew desfășurat la Colegiul Cambria din Wrexham este o inițiativă unică, până în prezent, în România nemaiexistând un astfel de training dedicat practicii elevilor de liceu.

„E foarte important pentru un elev să găsească legătura dintre teoria pe care o învață la liceu și mediul economic din afara liceului. Proiectul Erasmus+ ne-a oferit mie și colegilor mei oportunitatea de a studia domeniul „Cabin Crew”, dat fiind faptul ca am întâlnit profesioniști în domeniul aviației, care să ne împărtășească practic din experiența lor. Recomand experiența Erasmus + tuturor copiilor de vârsta mea și nu numai, mai ales celor interesați de domeniile pe care se desfășoară acest proiect!”, povestește Tobias Denis Bereș, elev în clasa a XII-a B.

Bucătăria nu este ceea ce crede lumea!

Elevii de la Gastronomie au avut parte de o experiență profesională de excepție în bucătăriile celor două restaurante ale Colegiului Cambria din Wrexham,  Celstryn și Rendezvous, astfel că au pregătit diferite meniuri alături de elevii britanici, activitatea desfășurându-se în echipă. Au fost exersate diverse etape și metode de preparare a meniurilor, iar cele mai bune preparate au fost servite clienților. De asemenea, elevii care au dorit să interacționeze cu clienții au avut ocazia de a exersa și activitatea de servire.

„Să vizitezi o țară straină și să poți să descoperi cam tot ce înseamnă oameni, tradiții, obiceiuri culinare și culturale, să devi un turist cu acte în regulă și să poți participa la viața englezilor fără a nu te reține nimic…, chiar sună minunat! Și, cu adevărat a fost minunat! Am intrat cu adevărat într-o lume a profesionalismului și a punctualității, am întâlnit oameni de la care nu am avut decât de învățat!”, este de părere Alexandru Robert Gașpar, elev în clasa a XII-a E.

Experiențe culturale

În timpul liber au fost organizate vizite culturale în orașele Chester, Manchester, Liverpool, în Nordul Țării Galilor, la castelele Caernarfon și Conwy, iar în ultima zi a fost organizată o seară tradițională galeză. Elevii au fost însoțiți de profesorii coordonatori ai proiectului, prof. Ciprian Blaj și prof. Cosmin Gheorghe.

Proiectul ”Împreună pentru un viitor profesional european” este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ cu suma de 312186 EUR și este implementat în consorțiu alături de Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița și Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare, liceul din Lugoj fiind şcoala coordonatoare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Cersanit a sponsorizat dotarea cu obiecte sanitare a băilor Colegiului Naţional “Coriolan Brediceanu” din Lugoj

Banatenii21 august 2017

Un colegiu din Lugoj primeşte 70.000 de euro pentru activităţi care să ducă la creşterea promovabilităţii la Bacalaureat

Banatenii8 august 2017

Copiii din centrele de plasament din Caraş Severin, în excursii la mai multe obiective din ţară

Banatenii27 iulie 2017

Peste 100 de percheziții la profesori și studenți din cadrul a două universități din vestul ţării

Banatenii26 iulie 2017

În Timiş şi Caraş-Severin sunt zeci de posturi de directori la şcoli, pentru care nu s-a înscris nimeni la concurs

Banatenii12 iulie 2017

Cum vrea Universitatea de Vest din Timişoara să atragă studenţi din Oltenia

Banatenii7 iulie 2017

Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, cele mai mari note din Timiş la Bacalaureat. Singurul liceu cu trei elevi în Top 10

Banatenii5 iulie 2017

O elevă din Lugoj a obţinut la Bac cea de-a doua medie din Timiş. A fost acceptată deja la trei universităţi din Olanda

Banatenii5 iulie 2017

Visul singurei eleve din Banat cu 10 la BAC. Vrea să devină medic chirurg

Banatenii5 iulie 2017

S-au afişat rezultatele la Bacalaureat 2017, în Timiş şi Caraş-Severin. Ce note au obţinut elevii din Banat la bac

Banatenii5 iulie 2017

Elevii unui colegiu din Lugoj nu mai vor să se lase intimidaţi!„Stop bullying-ului – Spune Nu intimidării”

Banatenii3 iulie 2017

Elevii de la Colegiu “Brediceanu” s-au întors cu multe premii de la un concurs de matematică în limbi moderne

Banatenii28 iunie 2017