Actualitate

[GALERIE FOTO] Ai parcat ca un bou Lugoj, fenomenul care „pedepseşte” şoferii nesimţiti din oraş pe Facebook

[GALERIE FOTO] Ai parcat ca un bou Lugoj, fenomenul care „pedepseşte” şoferii nesimţiti din oraş pe Facebook

Autoliv

Un grup de lugojeni care s-au săturat să îşi vadă concetăţenii parcând pe unde nu ar trebui să o facă au adoptat fenomenul naţional „Ai parcat ca un bou” şi la Lugoj, zeci de imagini cu maşini parcate pe treceri de pietoni, în intersecţii sau chair în mijlocul drumului fiind postate în fiecare zi pe grupul deschis pe reţeaua de socializare Facebook.

Pornind de la o simplă glumă, în care unii şoferi s-au trezit cu stickere pe maşini după ce parcau ilegal, pozele cu autoturismele lor apărând pe internet spre amuzamentul utilizatorilor, „Ai parcat ca un bou” a ajuns să reprezinte o adevărată comunitate, cu sute de membri, care participă activ la demascarea celor care nu sunt prieteni cu legile rutiere.

La Lugoj, grupul este încă la început, având peste 550 de membri. Dintre şoferii care au ajuns pe „Ai parcat ca un bou Lugoj”, cei mai mulţi au parcat pe trotuare, blocând accesul pietonilor. Centrul oraşului este zona preferată de parcangii, care îşi lasă maşinile între cele două semafoare, pe zebre sau chiar le urcă pe zona pietonală.

Locurile pentru handicapaţi sunt o altă ţintă a şoferilor care sunt prea grăbiţi ca să îşi găsească un loc de parcare normal. Dându-le clasă acestora, la Lugoj există şi şoferi, din păcate deloc puţini, care îşi lasă maşinile în mijlocul drumului, aceştia fiind la rândul lor surprinşi de aparatele foto ale membrilor grupului şi „executaţi” pe Facebook. Autorităţile spun că grupurile de acest gen, deşi utile în alte scopuri, nu îi ajută din punct de vedere legal.

„Pe noi nu ne prea ajută aceste comunităţi online, pentru că trebuie să îi prindem pe şoferi în timp ce sunt parcaţi. Poza e urcată după ce are loc fapta, nu putem să le facem mare lucru. Din punct de vedere al tragerii la răspundere da, cred că ajută, îi face pe şoferi să se simtă prost. Noi dăm peste 100 de amenzi pe lună, avertismente mai odată atât. Sunt şi cazuri în care pozele nu arată o parcare neregulamentară, dar în majoritatea cazurilor da, parchează ca nişte bizoni”, a declarat pentru Cetăţeanul Florin Dumitru, Şef serviciu Poliţia Locală Lugoj.

În câteva dăţi şi poliţiştii, doar că cei de la poliţia naţională, au fost pozaţi în timp ce maşinile pe care le conduceau erau parcate neregulamentar.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. gabi

    17 octombrie 2015 at 22:30

    Mircuri masina avea autocolant pus de pol locala…is curios daca l au amendat

  2. Lugojean10

    19 octombrie 2015 at 12:15

    De asta merge totu asa cum merge … Oamenii care ar trebui sa munceasca sau sa faca ceva productiv si sa isi vada de viata lor se ocupa cu prostii de genu,nu sunt lucruri mai importante de facut intr o zi decat sa stai prin oras sa cauti masini parcate „stramb”?.Si soferii sunt boi da si fotografii sunt tot dintr o specie inrudita.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017