Inchiriere spatii Lugoj

Opinii

Furtună în oala de noapte

Furtună în oala de noapte

Autoliv

Banatenii

Când barometrul politic prevestea furtuna din PSD, am crezut că e doar un zvon, dar cum orice zvon care se respectă devine realitate, prognoza s-a adeverit. Unii vorbeau chiar de un cutremur devastator, urmat de un tsunami care va transforma partidul într-o ruină, dar nu a fost aşa.

Conflictul dintre Liviu Dragnea  şi Mihai Tudose, derulat pe scena naţionalului politic în faţa unui întreg popor spectator, a fost desigur, un spectacol grandios.Un fel de tragi-comedie, menită să amplifice starea generală de lehamite, deziderat la care politicienii noştri lucrează cu sârg, de mai bine de un sfert de veac. Desigur că scandalul nu a fost mimat şi nu mă îndoiesc de faptul că în partid tensiunea este reală. De asemenea, sunt convins că acest episod nu va încheia telenovela dâmboviţeană.

Chiar dacă la  transporturi nu mai cântă cucul pe autostrăzi, iar plumbul bacovian al acestei toamne politice se risipeşte prin tomberonul istoriei, în timp ce Şeherezada Sevil pleacă de la vistieria palatului, eu nu cred că pacea va coborî pe plai, nici că Dragnea şi Tudose, ţinându-se de mână, vor planta fericiţi panseluţe în parcul de la Palatul Victoria. Premierului nu i se vor ierta clipele rătăcirii şi va plăti pentru asta. Sunt semne că se pregăteşte debarcarea lui.

Olguţa Vasilescu, limba prin care vorbeşte tătucul Dragnea, s-a şi crizat deja şi cere mazilirea trădătorului Tudose. Tot ea a creat isteria din Comitetul Executiv,  lansând ideea că după ce vor fi acceptate demisiile cele trei , vor urma şi alţii. Cum toţi se simţeau cu musca pe căciulă vă imaginaţi ce tare s-au frisonat aleşii noştri şi ce repede au făcut scut în jurul lui Dragnea. Char dacă cei trei miniştri au fost înlocuiţi, la ministerele cu pricina, tot oamenii lui Dragnea au ocupat fotoliile ministeriale rămase libere. Ca simplu spectator al acestui eveniment, constat că am asistat la o luptă  care avea drept scop înlocuirea unei camarile cu alta. A fost o luptă surdă pentru putere.

E drept că vătaful de Teleorman, ajuns între timp proprietarul partidului de guvernământ, a trecut prin spaime cumplite,  iar autoritatea lui a fost puternic zdruncinată, dar să nu uităm tovarăşi că numai strânşi uniţi în jurul înţeleptului conducător, unitatea de monolit a partidului nu se va dezintegra, iar PSD îşi va îndeplini îndrăsneţele proiecte care vor duce negreşit, la sărăcirea poporului suveran. Aştept episodul următor, în care Olguţele, Rovanele şi Sevilele îl vor ruga cu lacrimi în ochi pe guru de la Alexandria să-l mazilească pe răzvrătitul Tudose. Cutia Pandorei o dată deschisă, nimeni nu o va mai putea închide. Hora  băşcăliei va continua , pentru că, nu-i aşa?… băşcălia s-a născut în România!

În concluzie, aşa zisul uragan din PSD nu a fost decât o furtună în oala de noapte, un biet fâs care a împuţit şi mai mult atmosfera politică. În această situaţie, mă văd nevoit să mă retrag de urgenţă. Vă rog să mă iertaţi, dar eu mă duc ca să vomit puţin.

Dan TIMARU

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

Mai multe în Opinii

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Strada tropăie, iar guvernul ţopăie

Banatenii9 noiembrie 2017

Românie, Românie…ies hoţii din puşcărie

Banatenii30 octombrie 2017

Guvernul Hagi Tudose taie coada la pisică

Banatenii23 octombrie 2017

Toamna se numără … ouăle!

Banatenii10 octombrie 2017

Dezonorarea cetăţenilor de onoare

Daniel Groza1 septembrie 2017
Shutterstock

De ce se tem oamenii cel mai mult. Ce recomandă psihologii

Banatenii28 august 2017

Cine va răspunde pentru glonțul mortal tras de clanurile de romi din Lugoj?

Daniel Dancea22 august 2017

Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Daniel Groza22 august 2017

Cum te lasă ENEL să arzi în casă, fără nici cea mai mică remuşcare. Această companie îşi bate joc de abonaţii săi

Daniel Groza2 iulie 2017

OPINII – Cât de grindeni sunt bănăţenii ?

Banatenii19 iunie 2017

Cetățeanul trece la nivelul următor. De ce devenim banatenii.ro

Daniel Groza17 iunie 2017