Social

[FOTO] Zeci de lugojeni, premiaţi pentru vârste respectabile şi fidelitate

[FOTO] Zeci de lugojeni, premiaţi pentru vârste respectabile şi fidelitate

Autoliv

Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară din cadrul Primăriei Lugoj a oferit vineri dimineaţa diplome şi premii în bani pentru cei mai bătrâni dintre lugojeni, în semn de respect şi apreciere pentru cuplurile şi persoanele cele mai longevive din oraş. Decernarea premiilor a avut loc la cinematograful Bela Lugosi din centrul municipiului, în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor DASC.

Cu ocazia evenimentului, au fost recompensaţi un număr de 19 lugojeni care au trecut de vârsta de 90 de ani, dar şi alte 25 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Fiecare premiant a primit suma de 300 de lei.

„Trebuie să îi premiem pe cei care au muncit o viaţă la întreprinderile din oraş, şi-au făcut datoria şi astăzi se bucură de poate ultima diplomă, dar poate cea mai frumoasă, cea mai dragă, cea care rămâne pe noptieră până la finalul vieţii”, a declarat pentru Cetăţeanul Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Cei mai fideli dintre lugojeni spun că secretul pentru o căsnicie şi o viaţă lungă ţine de mai mulţi factori, printre care înţelegerea în familie şi dragostea căminului.

„Am lucrat 31 de ani la calea ferată, la CFR şi totuşi, casa a fost casă, familia a fost familie. Nu m-am certat niciodată cu nevasta mea, nu am bătut-o. Am trecut prin bune, prin rele, a dat Dumnezeu de am ajuns la vârsta asta de 50 de ani, am crescut copiii, nepoţii”, au explicat soţii Ana şi Constantin Băban.

Premiile pentru vârstnici se acordă în fiecare an după ce consiliul local a hotărât în 2008 să ofere diplome şi sume de bani pentru cuplurile care au trecut de 50 de ani de convieţuire şi pentru lugojenii care au trecut de respectabila vârstă de 90 de ani.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

Cum să vă găsiţi legal un loc de muncă în străinătate şi ce trebuie să ştiţi ca să nu fiţi înşelaţi

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Un tânăr, aflat la Cazanele Dunării, a prins o vipera cu mâna şi a fost muşcat. E încă în pat, la două săptămâni de la păţanie

Banatenii19 iulie 2017

Doi copii de ispravă! Şi-au petrecut o săptămână din vacanţă muncind ca voluntari la adăpostul de animale

Banatenii19 iulie 2017

ROMANIA INCOMPETENTA – Trenul Timişoara-Bucureşti a pierdut vagoanele pe drum. 100 de persoane au rămas izolate, în câmp

Banatenii18 iulie 2017

Fiscul din Timişoara a lăsat doi copii cu autism fără bani de tratamente. A virat sumele care li se cuveneau în contul altei asociaţii

Banatenii14 iulie 2017

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Banatenii14 iulie 2017

Romania incompetentă! “Mama a dispărut de două săptămâni din spitalul de la Jebel. Mi-au spus că ei nu au ce face, că mai au şi alţi bolnavi de îngrijit”

Banatenii14 iulie 2017

Ecologiştii atrag atenţia că pădurile UNESCO din Banat sunt încă sub securea Romsilva

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Caransebeş, o organizaţie creştină şi o multinaţională au construit case pentru 10 familii

Banatenii13 iulie 2017

Galerie FOTO – În Banat se construiesc trenuri şi tramvaie de lux, dar românii circulă tot în condiţii mizerabile

Banatenii12 iulie 2017

Şase tineri au fost opriţi de poliţişti doar cu ajutorul focurilor de armă. Încercau să scape după ce au fost prinşi în flagrant la un furt

Daniel Groza12 iulie 2017

Strigătul unui copil de 5 ani, din Banat: “Sufăr de o formă rară de CANCER. Te rog, salvează-mă!”

Banatenii7 iulie 2017