Administrație

[FOTO] Străzi distruse la Lugoj la sute de metri de noul sens giratoriu pentru firme

[FOTO] Străzi distruse la Lugoj la sute de metri de noul sens giratoriu pentru firme

Autoliv

Revoltaţi de faptul că autorităţile locale construiesc un sens giratoriu nou pentru firmele de pe strada Buziaşului, în timp ce pe străzile lor domnesc craterele şi piatra cubică, mai mulţi lugojeni spun că au ajuns la capătul puterilor şi că ar da orice să scape de zgomot, gropi şi praf. Locuitorii străzilor Vlad Ţepeş şi Zorilor au depus plângeri la primărie, au cerut ajutorul poliţiei şi au făcut tot ce le-a stat în puteri să îşi vadă străzile curate şi fără camioane.

Din nefericire pentru ei, craterele şi autotrenurile care traversează străzile din vecinătatea pasarelei ITL vor rămâne la locul lor cel puţin pentru mai multe luni de acum încolo. Deşi primăria Lugoj are în plan asfaltarea mai multor străzi în lotul din acest an, doar o stradă din cele două este prevăzută spre asfaltare în 2015. Despre a doua, autorităţile nu ştiu când se va repara.

„Strada Vlad Ţepeş este inclusă în programul de asfaltare pe anul 2015 alături de alte zece străzi din municipiu”, a declarat pentru Cetăţeanul Angelica Rus, purtător de cuvânt la Primăria Lugoj.

Locuitorii celor două străzi, dar şi şoferii care le traversează spun că situaţia este una scăpată de sub control, continuă de mai mulţi ani şi pare să nu aibă rezolvare indiferent de câte plângeri ar depune oamenii la primărie.

„Ne rupem maşinile aici, vine cineva cu garda joasă, nu are cum să treacă. O fată şi-a spart baia de ulei acum de curând, sunt de ani de zile aşa şi nu cred că se vor mai face vreodată”, a explicat un şofer.

„Camioanele încep de la 1 noaptea să meargă, e aşa toată ziua. Praful îl vedeţi, nu mai trebuie să vobim de el. Uitaţi şi dumneavoastră cum vin, nu au loc să întoarcă, zgomotul e infernal în fiecare zi şi noapte. Sunt trei întrebări pentru primărie: unde e semnul de 7,5 tone limitare de greutate, de ce s-a făcut centură şi cine ia şpagă pentru că lasă camioanele pe aici?” se întreabă o lugojeancă de pe strada Zorilor, necuprinsă în planul de asfaltare pe 2015.

„Eu sunt cu probleme la picioare, nu pot să trec pe stradă de piatra cubică. Zgomotul şi praful sunt groaznice, să vină să ne facă şi nouă asfalt aici că nu se mai poate aşa”, a spus o altă lugojeancă de pe strada Vlad Ţepeş.

Străzile cuprinse în planul de asfaltare pe 2015 sunt Vlad Ţepeş, Pescarilor, Xenopol, Romulus, Remus, Panselelor, Bărnuţiu, Albăstrelelor, Macilor, Spinanţei şi Ştrandului. Mai multe dintre acestea au fost cuprinse şi în planul de asfaltare pe 2014, însă din motive financiare au fost amânate pentru un lot viitor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017