Educație

FOTO! Elevi lugojeni, în vizită la Judecătoria Lugoj

FOTO! Elevi lugojeni, în vizită la Judecătoria Lugoj

Autoliv

Joi, elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” au avut prilejul să viziteze sediul Judecătoriei Lugoj. Astfel, puțin după ora 10.00, tinerii din clasele a XII-a de la Turism și Alimentație au luat lecții despre legislație, principii juridice și drepturi civice.

Prin această acțiune s-a dorit marcarea a trei evenimente importante: Ziua Constituției României (8 decembrie), Ziua Internațională Anticorupție (9 decembrie) și Ziua Internațională a Drepturilor Omului (10 decembrie).

„Am primit cu interes vizita elevilor de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” cu ocazia serbării Zilei Internaționale a Drepturilor Omului. Neavând în curricula școlară cursuri de educație civică, am apreciat oportună această vizită pentru a conștientiza importanța drepturilor și libertăților fundamentale ale oamenilor. Elevii au fost deschiși și cu multe curiozități”, a declarat Carmela Cordoș, purtător de cuvânt al Judecătoriei Lugoj.

„Este esențial ca elevii noştri, viitori adulți, să fie responsabili și implicați, să își cunoască drepturile, dar și obligațiile. Mulțumim Judecătoriei Lugoj pentru timpul acordat și pentru că ne-au ajutat să înțelegem de ce este importantă justiția ca putere în stat”, a spus și prof. Cosmin Gheorghe, profesor coordonator.

Tinerii au rămas plăcut impresionați de ceea ce au văzut și discutat și unii dintre ei spun că și-ar dori să urmeze o carieră în domeniu.

„Astăzi, fiind Ziua Internațională a Drepturilor Omului, eu și colegii mei am participat la o mică dezbatere în cadrul Judecătoriei Lugoj. Am fost foarte curioși de ceea ce s-a discutat, am pus foarte multe întrebări și am primit răspunsuri destul de satisfăcătoare”, a spus Tobias Denis Bereș, elev al Colegiului Tehnic „Valeriu Braniște”.

„Consider că ar fi bine să avem și la școală, măcar o oră pe săptămână, astfel de discuții. Așa am cunoaște mai bine legile, drepturile și obligațiile noastre”, este de părere și elevul Andrei Nicolae Ciorogariu.

Vineri, 11 decembrie, un alt grup de elevi, tot de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”, va avea parte de o activitate asemănătoare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Un elev a dat examenul de capacitate de pe patul de spital. A fost supravegheat video și de o comisie specială

Banatenii21 iunie 2017

Peste 7500 de elevi, din Timiș și Caraș-Severin, susțin primul examen din Evaluarea Națională

Banatenii19 iunie 2017

Elevii din Lugoj, invitați să stea șase zile fără telefon și internet

Banatenii7 iunie 2017

Omuleții verzi vor mărșălui pentru natură până în fața Primăriei Lugoj

Banatenii6 iunie 2017

Un elev din Lugoj a fost eliminat de la proba orală de limba română a Bacalaureatului

Banatenii6 iunie 2017

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

Banatenii31 mai 2017

La Lugoj, Ziua Internaţională a Copilului  se ţine în 31 mai. Ce activităţi vor avea loc

Banatenii29 mai 2017

Târgul liceelor timişene se ţine la Universitatea „Drăgan” din Lugoj

Banatenii28 mai 2017

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Banatenii23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Banatenii22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Banatenii17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Banatenii16 mai 2017