Lugojeanul

Social

FOTO-Concurs unic în ţară, aproape de Lugoj. CăruţLine 3, o competiţie în care concurenţii îşi construiesc bolidul pe loc

FOTO-Concurs unic în ţară, aproape de Lugoj. CăruţLine 3, o competiţie în care concurenţii îşi construiesc bolidul pe loc

Autoliv

Banatenii

 În 29 aprilie, are loc una dintre cele mai inedite întreceri din ţară – CăruţLine, care a ajuns la cea de-a treia ediţie şi este organizată la Anina, în Caraş-Severin.
Organizatorii au anunţat că au început înscrierile pentru ediţia din acest an a concursului CăruţLine. O competiţie inedită, care se ţine doar în Anina. Anul acesta locurile sunt limitate, în afara veteranilor, care au mai participat în anii trecuţi, vor mai fi primiţi în competiţie doar 10 concurenţi.
CăruţLine, pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba, e un concurs dedicat unor “bolizi”, care se aseamănă cu skateboard-urile, dar care se construiesc pe loc, din nişte scânduri şi au roţile făcute din patru rulmenţi. Cu acest monopost, participanţii îşi dau drumu pe unul dintre cele mai înalte dealuri din Anina. Acest tip de vehicule erau construite de copiii din generaţia de până în ’89 şi erau una dintre puţinele distracţii de pe străzile Aninei.
“Fiecare concurent trebuie să-şi construiască singur bolidul, cu sau fără ajutorul nostru. O să fie o ladă de unelte (primul sosit primul servit) de unde fiecare îşi ia ce are nevoie. La 16 fix vom fi deja la baza pantei, să ne pregătim. Prima proba: << Greu la deal >> (474m), cu înclinaţie. Primul care ajunge sus şi se pune pe căruţ primeşte 100 de puncte , iar punctajul scade cu câte un punct în funcţie de poziţia ocupată. A două probă: << Primul la vale >> , primul care trece LINIA primeşte 100 puncte, iar punctajul scade cu câte un punct în funcţie de poziţia ocupată. Vârsta minimă de participare – 16 ani.
Persoanele care au mai puţin de 18 ani pot participa doar însoţite de către un părinte, care semnează în prealabil o declaraţie prin care îşi dă acordul pentru participarea minorului la concurs”, arată organizatorii în regulamentul de participare. Fiecare concurent trebuie să-şi construiască căruciorului şi trebuie să respecte schiţa tehnică. Diametrul rulmentului acceptat în concurs este de 90mm.
Participantul trebui să aibe cunoştinţe tehnice minime despre construcţii şi tâmplarie, să poarte cască şi mănuşi de protecţie şi să fie “fair play”. În caz de forţa majoră, condiţii meteo deosebit de nefavorabile sau în alte cazuri ce pot influenţa buna desfăşurare a concursului, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula sau amâna cursa.
FOTO:CIPRIAN FLOARE

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Proteste la Timișoara. Sindicatele scot oamenii în stradă

Banatenii20 octombrie 2017

În Timiș a fost inaugurată cea mai mare şi modernă seră din România

Banatenii20 octombrie 2017

Gec Nera acuză că 50 de hectare de pădure din Parcul Național Semenic sunt rase de către Romsilva

Banatenii18 octombrie 2017

Chestionar online pus la dispoziție de medicii timișoreni pentru persoanele interesate să își evalueze riscul de a face tromboză

Banatenii13 octombrie 2017

Trafic record la aeroportul din Timişoara. Peste 1,2 milioane de călători, în primele nouă luni

Banatenii11 octombrie 2017

Sezonul estival a adus la Aeroportul din Timişoara o creştere de 20% la numărul de pasageri pe cursele de vacanţă

Banatenii10 octombrie 2017

Percheziţii în Caraş-Severin şi Timiş, la căutătorii de comori

Banatenii10 octombrie 2017

Amenziile nu-i sperie pe consumatorii de alcool. Polițiștii le-au întocmit dosare penale pentru că au urcat băuți la volan

Banatenii9 octombrie 2017

Bandă de hoți, anihilată după o lovitură dată într-o casă din Timiș

Banatenii4 octombrie 2017

Medicii Spitalului Județean din Timișoara realizează încă două intervenții în premieră

Banatenii3 octombrie 2017

Timișoara, în topul orașelor care oferă locuri de muncă pentru studenți. Oferta s-a dublat față de anul trecut

Banatenii3 octombrie 2017

CAMPANIE Sute de câini, sterilizați într-o singură săptămână la Reșița

Banatenii27 septembrie 2017