Inchiriere spatii Lugoj

Social

FOTO-Concurs unic în ţară, aproape de Lugoj. CăruţLine 3, o competiţie în care concurenţii îşi construiesc bolidul pe loc

FOTO-Concurs unic în ţară, aproape de Lugoj. CăruţLine 3, o competiţie în care concurenţii îşi construiesc bolidul pe loc

Autoliv

Banatenii

 În 29 aprilie, are loc una dintre cele mai inedite întreceri din ţară – CăruţLine, care a ajuns la cea de-a treia ediţie şi este organizată la Anina, în Caraş-Severin.
Organizatorii au anunţat că au început înscrierile pentru ediţia din acest an a concursului CăruţLine. O competiţie inedită, care se ţine doar în Anina. Anul acesta locurile sunt limitate, în afara veteranilor, care au mai participat în anii trecuţi, vor mai fi primiţi în competiţie doar 10 concurenţi.
CăruţLine, pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba, e un concurs dedicat unor “bolizi”, care se aseamănă cu skateboard-urile, dar care se construiesc pe loc, din nişte scânduri şi au roţile făcute din patru rulmenţi. Cu acest monopost, participanţii îşi dau drumu pe unul dintre cele mai înalte dealuri din Anina. Acest tip de vehicule erau construite de copiii din generaţia de până în ’89 şi erau una dintre puţinele distracţii de pe străzile Aninei.
“Fiecare concurent trebuie să-şi construiască singur bolidul, cu sau fără ajutorul nostru. O să fie o ladă de unelte (primul sosit primul servit) de unde fiecare îşi ia ce are nevoie. La 16 fix vom fi deja la baza pantei, să ne pregătim. Prima proba: << Greu la deal >> (474m), cu înclinaţie. Primul care ajunge sus şi se pune pe căruţ primeşte 100 de puncte , iar punctajul scade cu câte un punct în funcţie de poziţia ocupată. A două probă: << Primul la vale >> , primul care trece LINIA primeşte 100 puncte, iar punctajul scade cu câte un punct în funcţie de poziţia ocupată. Vârsta minimă de participare – 16 ani.
Persoanele care au mai puţin de 18 ani pot participa doar însoţite de către un părinte, care semnează în prealabil o declaraţie prin care îşi dă acordul pentru participarea minorului la concurs”, arată organizatorii în regulamentul de participare. Fiecare concurent trebuie să-şi construiască căruciorului şi trebuie să respecte schiţa tehnică. Diametrul rulmentului acceptat în concurs este de 90mm.
Participantul trebui să aibe cunoştinţe tehnice minime despre construcţii şi tâmplarie, să poarte cască şi mănuşi de protecţie şi să fie “fair play”. În caz de forţa majoră, condiţii meteo deosebit de nefavorabile sau în alte cazuri ce pot influenţa buna desfăşurare a concursului, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula sau amâna cursa.
FOTO:CIPRIAN FLOARE

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Social

Shopping City Timișoara este gazda târgului de Crăciun Winter Spark

Banatenii11 decembrie 2017

Premieră medicală românească realizată la Spitalul Județean din Timișoara

Banatenii11 decembrie 2017

Timișenii vor putea plăti retroactiv contribuția la pensii și în 2018

Banatenii11 decembrie 2017

A fost prins distrugând coșuri de gunoi, acum plătește!

Daniel Groza5 decembrie 2017

Le-a fost frig și s-au dus să fure direct de la sursă

Banatenii5 decembrie 2017

Jandarmii și polițiștii au agendă încărcată de Ziua Națională

Banatenii29 noiembrie 2017

Centrul Timișoarei se schimbă total. Primăria vrea să oblige proprietarii să-și renoveze clădirile

Banatenii29 noiembrie 2017

Trei minore au dispărut! Polițiștii cer sprijin pentru găsirea lor

Banatenii28 noiembrie 2017

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017