Administrație

[FOTO] Centrul pentru copii cu probleme sociale din Lugoj este gata de inaugurare

[FOTO] Centrul pentru copii cu probleme sociale din Lugoj este gata de inaugurare

Autoliv

Unul dintre puţinele proiecte realizate parţial din bani europeni la Lugoj este pe cale să fie dat în utilizare, copiii cu probleme sociale de pe raza municipiului urmând să beneficieze în câteva luni de un centru social special ridicat pentru ei. Centrul social pentru tinerii cu grave probleme legate de întreţinere, educaţie, nutriţie şi posibilităţi de dezvoltare reduse a fost ridicat pe strada Ceferiştilor, urmând să deservească două categorii de copii.

Pe lângă posibilitatea servirii unei mese pe zi, ce va fi pusă la dispoziţie de cantina socială a oraşului, cei de la DASC vor avea grijă ca tinerii care ajung la centru să aibă un spaţiu în care să poată învăţa, grupuri sanitare, dormitoare pentru cei mai mici dintre beneficiari, dar şi alte facilităţi care să vină în sprijinul copiilor care se află în situaţii de risc.

„S-au investit peste 150.000 de euro, bani europeni, proiect european făcut împreună cu Ministerul Muncii. Vor fi două categorii de copii care vor beneficia de serviciile centrului, între 3 şi 6 ani, care au dormitor şi sală de activităţi, dar şi între 7 şi 15 ani care au sală de învăţat. Va fi un centru de zi cu sprijin din partea primăriei, prin care vom încerca să venim în ajutorul copiilor, pentru că problema socială e foarte complicată în Lugoj”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Centrul pentru copii cu probleme sociale cuprinde, pe un singur nivel, două săli de zi, un birou, un oficiu situat în vecinătatea sălii de mese, două holuri, un vestiar, patru grupuri sanitare, unul pentru personal, două pentru copii şi unul pentru persoane cu handicap, un dormitor şi un spaţiu de depozitare. Instituţia va mai fi dotată cu spaţii de parcare şi un părculeţ. Centrul a fost ridicat pe un teren în suprafaţă de 617 metri pătraţi.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Lucrări pe autostrada A1 Deva-Nădlag. Se frezează asfaltul şi se circulă pe o singură bandă

Banatenii26 iulie 2017

Lugojul rămâne fără apă. Se execută lucrări la una dintre uzine

Banatenii25 iulie 2017

Şedinţă de consiliu pentru majorarea salariilor funcţionarilor din Primăria Lugoj

Banatenii25 iulie 2017

Reşiţa primeşte de la Guvern peste 18 milioane de lei pentru o grădiniţă, două poduri şi mai multe drumuri de acces

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Dezastru ecologic pe malul râului Timiş. Zeci de tone de deşeuri sunt aruncate pe locul unde, în trecut, lugojenii ieşeau la iarbă verde

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO – Oraşul cu stâlpii în mijlocul drumului. Cum au asfaltat trotuarele şi drumurile edilii unui oraş din Banat

Banatenii18 iulie 2017

Reşiţa, o nouă etapă pentru prevenirea virusului Zika. Reşiţenii pot primi amenzi dacă nu execută dezinsecţia imobilelor proprii

Banatenii17 iulie 2017

Majorările salariale din administraţie aduc concedieri la Primăria Lugoj: “Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune, care vor să muncească”

Banatenii17 iulie 2017

GEC Nera acuză Romsilva că a lăsat în paragină una dintre cele mai frumoase zone turistice din Banat

Banatenii17 iulie 2017

Pe mai multe drumuri din Banat se circulă cu resticţii din cauza lucrărilor. Vezi unde stai în trafic

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Banatenii14 iulie 2017

Administraţia Lugojului investeşte 4,8 milioane de lei în reabilitarea unei uzini. Trei cartiere ar trebui să aibă apă mai bună

Banatenii13 iulie 2017