Actualitate

[FOTO] Bătaie pentru zidar între romii din Lugoj! Mascații au intervenit pe strada Caransebeșului

[FOTO] Bătaie pentru zidar între romii din Lugoj! Mascații au intervenit pe strada Caransebeșului

Autoliv

Conflictele dintre romii veniți în vacanță acasă la Lugoj au început în forță în acest an, unul dintre ele fiind cu greu aplanat luni seara de către mascații de la Jandarmeria Lugoj, după ce mai multe grupuri de romi au fost implicate într-o altercație în apropiere de magazinul Penny din oraș. Din primele date, se pare că cearta ar fi pornit de la un zidar, pe care una dintre cele două familii implicate în tărăboi l-ar fi „furat” de la cealaltă înainte ca acesta să își termine treaba la casa primei familii.
Pentru că scandalul a degenerat și un jandarm aflat în trecere prin zonă a observat cearta la timp, acesta a și sunat după ajutoare, la fața locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de la poliție și jandarmerie, care au reușit să aplaneze conflictul.

„Un jandarm aflat în timpul liber a sesizat polițiștii despre faptul că, în timp ce se afla pe strada Caransebeșului din Lugoj, a observat mai multe persoane de etnie romă care provocau un scandal. La fața locului au intervenit polițiștii lugojeni și jandarmii, conflictul fiind aplanat și stabilindu-se totodată că altercația ar fi fost spontană. La sediul poliției au fost conduse cinci persoane, față de care urmează să fie luate măsurile legale. Dacă se întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni, se va întocmi dosar penal. În caz contrar, persoanele în cauză vor fi sancționate contravențional, conform legii 61/1991”, a declarat pentru Cetățeanul Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiș.
Intervenția mascaților și a forțelor de ordine nu s-a încheiat, aceștia urmând să patruleze în jurul caselor romilor de pe Caransebeșului în această noapte, pentru a asigura ordinea și liniștea publică și a evita iscarea unui alt conflict care s-ar putea transforma într-o tragedie. Romii au anunțat că marți vor avea prima nuntă din acest an, în 2013 având loc un conflict armat între aceștia chiar în dimineața de după o nuntă, când cele două familii s-au certat pentru împărțirea averii.


foto: lugojinfo.ro

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. robin hood

  27 iulie 2015 at 21:39

  aceste persoane de etnie roma merita sa fie declarate persoane non grata in municipiul Lugoj, sa nu mai fi primite niciodata in oras. ele nu au cultura, nu sunt civilizate si ne fac de rusine in fiecare vara cand umplu paginile tabloidelor.
  ei patruleaza ostentativ cu masini de lux desi nu lucreaza niciunde, nu au respect fata de cetatenii orasului Lugoj. Consider ca s/a ajuns prea departe si solicit autoritatilor sa se implice in verificarea averilor acestor persoane de etnie roma si sa se ia toate masurile legale fata de aceste persoane care in marea lor majoritate incalca legea.

  • robin hood

   27 iulie 2015 at 21:41

   politia sa verifice si faptul ca bulibasa si ceilalti romi nu declara in totalitate toate veniturile din chirii. sunt un chirias care pot declara in real venitul ce/l platesc bulibasei

 2. Xulescu

  28 iulie 2015 at 16:42

  Sa faca o data politia ceva ca s-ar putea sa ne facem noi dreptate, cetatenii!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au început să fie rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017