Cultură

[FOTO] Ansamblul „Lugojana” la Festivalul Internaţional de la Vaslui alături de formaţii din Thailanda, Rusia, Sri Lanka şi Mexic

[FOTO] Ansamblul „Lugojana” la Festivalul Internaţional de la Vaslui alături de formaţii din Thailanda, Rusia, Sri Lanka şi Mexic

Autoliv

Trupa de dansatori condusă de maestrul coregraf Puiu Munteanu a reprezentat Lugojul în acest weekend la unul dintre cele mai importante festivaluri de folclor din Moldova, „Hora din străbuni”. Formaţia Ansamblului folcloric „Lugojana” a participat la eveniment alături de echipe de dansatori din ţări precum Thailanda, Mexic, Sri Lanka, Algeria, Rusia, Grecia şi România. Manifestarea, care se desfăşoară pe parcursul a 5 zile, este la ediţia a patra.

Întâlnirea ansamblurilor din întreaga lume a avut loc joi, 30 iulie, în cadrul unei cine de bun venit. În deschidere au luat cuvântul oficialităţile şi organizatorii, dar şi reprezentanţii fiecărui ansamblu invitat. La final, invitaţii au făcut schimb de suveriruri specifice ţărilor din care provin.

Schimbul cultural a continuat vineri, când a avut loc o paradă a portului popular. Pentru a marca începutul festivalului, fiecare ansamblu a prestat pentru un minut, timp în care a prezentat o suită de dansuri specifice zonei din care provin. După momentul individual, toţi participanţii au încins o adevărată „Horă din străbuni”.

Duminică, 2 august, începând cu ora 20:30 a fost rândul Ansamblul folcloric „Lugojana” să urce pe scenă. Timp de o oră, artiştii au dansat nu mai puţin de cinci dansuri din zona Banatului, iar soliştii ansamblului, Andra David, Călin Dănila şi Larisa Lungu, împreună cu formaţia condusă de Ionel Groza şi alcătuită din Ioan Odoba, Sebastian Subţire, Leonard Groza şi Septimiu Gîlea au întreţinut atmonsfera pe tot parcursul spectacolului. Evenimentul continuă azi şi mâine.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Mai multe în Cultură

VIDEO Jurnalistul britanic care a realizat documentarul Wild Carpathia, apel pentru salvarea Băilor Herculane: “Guvernul nu face nimic!”

Banatenii19 iulie 2017

A murit actorul care a primit “Oscar”, pentru rolul în care l-a interpretat pe bănăţeanul Bela Lugosi

Banatenii17 iulie 2017

Trupa CARGO urcă în premiera pe scena de La Capiţe, din Timişoara

Banatenii15 iulie 2017

Trupa „Timpuri Noi” deschide SemenicFest Rock de la Gărâna

Daniel Groza15 iulie 2017

Caransebeş, oraşul românesc cu cele mai multe sculpturi monumentale din Europa, realizate de artişti din întreaga lume

Banatenii10 iulie 2017

Amintiri dureroase! Cum au suportat copiii bănăţenilor deportarea în Bărăgan

Banatenii3 iulie 2017

Final de stagiune la Teatrul Naţional Timişoara, cu Rambuku de Jon Fosse

Daniel Groza3 iulie 2017

Baroque||Urban, ediția a II-a, aduce la Timișoara uimitoarele sculpturi ale artistului Virgilius Moldovan

Banatenii28 iunie 2017

Timișoara se pregătește pentru cinci zile de spectacol, cu ansambluri folclorice din 12 țări

Banatenii27 iunie 2017

Reșița este în sărbătoare la sfârșitul săptămânii. Carla’s Dreams și Proconsul, capetele de afiș pentru cele cinci zile de spectacole

Banatenii26 iunie 2017

Ruga mare intr-un sat din Banat in weekend

Banatenii22 iunie 2017

Unic în România! Spectacol de operă și operetă într-o carieră de piatră din Caraș-Severin

Banatenii21 iunie 2017