Social

FOTO! Aniversare jubiliară la Centrul „Alexandru Roșca” din Lugoj

FOTO! Aniversare jubiliară la Centrul „Alexandru Roșca” din Lugoj

Autoliv

Vineri, 3 iunie, Centrul Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj a marcat 50 de ani de activitate. Anul de început al şcolii este 1966, iar de-a lungul celor 50 de ani de existenţă, numele instituţiei a suferit diferite modificări, cea mai cunoscută de lugojeni fiind Şcoala Nr.14 Lugoj, iar în urma extinderii serviciilor furnizate, din anul 2007, instituţia devine Centru Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca”. În prezent, instituția asigură accesul la educație prin servicii educaționale complexe, a unui număr de 209 elevi cu cerințe educative speciale şi a unui număr de 102 elevi integraţi în învățământul de masă.

„La aniversarea celor 50 de ani mă bucur de prezența a numeroși oaspeți în cadrul instituției noastre. În anul 1966, școala noastră și-a deschis pentru prima dată porțile, pășind primii elevi cu cerințe educative speciale, activitatea educativă desfășurându-se într-o veche baracă din lemn. În prezent, ne bucurăm de cinci clădiri noi, moderne, bine utilate, în care activitățile educative se împletesc armonios cu cele terapeutice. Salut cu emoție vechii dascăli care ne-au onorat astăzi cu prezența și care, cu dăruire și competență, au înnobilat actul educativ. Mulțumesc tuturor participanților la această frumoasă manifestare”, a declarat directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie  Incluzivă „Alexandru Roșca”, prof. Viorica Paraschivu.

La eveniment au participat primarul municipiului, Francisc Boldea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiș, Călin Dobra, inspectorul şcolar general adjunct, Aurelian Sima, precum şi directori şi dascăli din învăţământul special și de masă. De asemenea, prezentă la eveniment a fost și Monica Trușcă, directorul executiv al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, dar și Bogo Anucin, director general adjunct al aceleiași instituții.

Pe lângă programul cultural-artistic pregătit de organizatori și de copiii care frecventează centrul, invitații au participat și la inaugurarea unui teren de fotbal sintetic, situat în incinta instituției.

Oferta educațională și terapeutică a instituției urmărește dezvoltarea capacităților psihoindividuale și dobândirea independenței în viața școlară și socială, prin personalizarea actului educațional și a terapiilor corectiv-compensatorii, cu scopul realizării unei incluziuni progresive,  asigurate de 57 de cadre didactice (profesori de psihopedagogie specială, profesori educatori, profesori psihopedagogi și profesori itineranţi), care prin profesionalism asigură următoarele servicii: activități educative centrate pe elev, terapia tulburărilor de limbaj, kinetoterapie, terapie educațională complexă și integrată, stimulare polisenzorială, psihodiagnoză și consiliere, activități de preprofesionalizare, asistență socială și medicală, evaluare psihologică, orientare școlară și profesională, servicii educaționale de sprijin pentru elevii cu nevoi speciale din școlile de masă și activități extrașcolare și de parteneriat cu  alte instituții.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

VIDEO Un tânăr, aflat la Cazanele Dunării, a prins o vipera cu mâna şi a fost muşcat. E încă în pat, la două săptămâni de la păţanie

Banatenii19 iulie 2017

Doi copii de ispravă! Şi-au petrecut o săptămână din vacanţă muncind ca voluntari la adăpostul de animale

Banatenii19 iulie 2017

ROMANIA INCOMPETENTA – Trenul Timişoara-Bucureşti a pierdut vagoanele pe drum. 100 de persoane au rămas izolate, în câmp

Banatenii18 iulie 2017

Fiscul din Timişoara a lăsat doi copii cu autism fără bani de tratamente. A virat sumele care li se cuveneau în contul altei asociaţii

Banatenii14 iulie 2017

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Banatenii14 iulie 2017

Romania incompetentă! “Mama a dispărut de două săptămâni din spitalul de la Jebel. Mi-au spus că ei nu au ce face, că mai au şi alţi bolnavi de îngrijit”

Banatenii14 iulie 2017

Ecologiştii atrag atenţia că pădurile UNESCO din Banat sunt încă sub securea Romsilva

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Caransebeş, o organizaţie creştină şi o multinaţională au construit case pentru 10 familii

Banatenii13 iulie 2017

Galerie FOTO – În Banat se construiesc trenuri şi tramvaie de lux, dar românii circulă tot în condiţii mizerabile

Banatenii12 iulie 2017

Şase tineri au fost opriţi de poliţişti doar cu ajutorul focurilor de armă. Încercau să scape după ce au fost prinşi în flagrant la un furt

Daniel Groza12 iulie 2017

Strigătul unui copil de 5 ani, din Banat: “Sufăr de o formă rară de CANCER. Te rog, salvează-mă!”

Banatenii7 iulie 2017

FOTO – Nu aţi plecat la mare! Şase ştranduri din Timişoara, unde vă puteţi petrece zilele caniculare

Banatenii7 iulie 2017