Lugojeanul

Politică

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Autoliv

Banatenii

Ioan Ambruş, fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost dat afară din partid, luni, 17 iulie. Ambruş a fost schimbat din funcţia de preşedinte, înaintea alegerilor parlamentare, după rezultatul dezastruos pe care l-a obţinut la alegerile locale, din postura de candidat la funcţia de primar, dar şi pentru numărul mic de consilieri pe care PNL a reuşit să-i trimită în Consiliul Local Lugoj. În locul său, la şefia organizaţiei a fost numit Claudiu Alexandru Buciu, cel care l-a depăşit  din postura de independent în rezultatele obţinute ca şi candidat la funcţia de primar.

Cei doi nu s-au înţeles în toată această perioadă, Ambruş având mai multe tentative eşuate de a prelua organizaţia locală. Recent, Ambruş a declarat unei publicaţii locale că ar putea pleca cu mai mult de jumătate de organizaţie la ALDE, doar că nu e momentul.

“În şedinţa Biroului Politic Local PNL Lugoj a fost hotărâtă şi aprobată în unanimitate excluderea domnului Ioan Ambruş din PNL, pentru patru motive: neimplicarea în alegerile parlamentare; blatul permanent pe care îl face cu PSD şi cu ALDE în Consiliul Local, votează alături de ei, chiar dacă colegii liberali votează aşa cum se stabileşte în Biroul Politic Local; declaraţiile publice din presă, conform cărora îşi doreşte să plece la ALDE şi neplata cotizaţiei. Urmează aprobarea în Biroul Politic Judeţean, înaintarea documentelor către Prefectură şi excluderea sa şi din Consiliul Local. În plus, domnul Ambruş nu a făcut nimic pentru lugojeni din funcţiile publice pe care le-a deţinut. Oricare dintre liberalii care vor mai colabora cu PSD vor fi excluşi din partid ”, a declarat Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj.

Ioan Ambruş deţine şi funcţia de consilier local, pe care o pierde după excluderea din partid. Locul său va fi luat de unul din următorii membrii de pe lista pe care PNL a depus-o înaintea alegerilor locale.

Ioan Ambruş nu a putut fi contactat pentru a spune dacă va contesta sau nu decizia.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. dinel

  18 iulie 2017 at 20:08

  Un lucru f.f.bun si multi liberali vor venii inapoi in partid!Felicitari dle.Buciu pt. acest nou inceput in liberalismul lugojean!Lugojenii liberali mai sunt nemultumiti de candidatura de anul trecut pe listele parlamentare a ,,banatentei”A.Gorghiu ideea a adus mare dezamagire pt. liberalii timiseni si cred ca trebuie discutata si aceasta problema!Succes in continuare!

 2. Claudia

  19 iulie 2017 at 0:25

  În sfârșit un lucru constructiv pentru liberali!!Mai multă forță,implicare si mai mulți tineri modești în fruntea partidului..

 3. Pingback: Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală” | Banatenii.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

Sorin Grindeanu, la DNA. Este audiat ca martor într-un dosar de corupţie

Banatenii13 septembrie 2017

Pachete electorale în prima zi de şcoală. Femeile din PSD Lugoj au bifat încă o acţiune pentru imaginea partidului

Banatenii11 septembrie 2017

Un deputat de Timiș cere ca legea vaccinarii obligatorii să treacă în regim de urgență prin Parlament

Banatenii11 august 2017

Francisc Boldea își face public fluturașul de salariu. Vezi ce sumă primește lunar în mână

Banatenii4 august 2017

Grindeanu nu renunță la PSD. Filiala din Timiș îi susține oficial contestația la decizia de excludere din partid

Banatenii28 iulie 2017

Secretarul Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor: „PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziția sa”

Banatenii27 iulie 2017

Primarul din Moldova Nouă şi-a anunţat demisia pe Facebook: “Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică”

Banatenii26 iulie 2017

Întâlnire de taină între Grindeanu şi Dobra, cu câteva ore înainte de şedinţa în care se decide soarta PSD Timiş

Banatenii25 iulie 2017

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017