Sport

Florin Bercean despre posibila retragere a Corinei Căprioriu: “Mi-ar părea foarte rău să pierd o sportivă de valoarea ei”

Florin Bercean despre posibila retragere a Corinei Căprioriu: “Mi-ar părea foarte rău să pierd o sportivă de valoarea ei”

Autoliv

Florin Bercean, antrenorul lotului feminin de judo al României, a analizat la rece, pentru Cetăteanul, evoluţia Corinei Căprioriu la Jocurile Olimpice din Brazilia. Dintre cele trei reprezentante ale României în concursul feminin, Corina a avut cea mai bună prestaţie, clasându-se pe locul al cincilea la categoria 57 kg.  Andreea Chiţu a fost a şaptea la 52 kg, iar cealaltă sportivă, Monica Ungureanu, nu s-a clasat la categoria 48, pierzând în primul tur.

“Corina Căprioriu a fost foarte aproape de un rezultat excepţional şi îl merita pe deplin. Din păcate, munca această foarte grea, pe o perioadă îndelungată de timp trebuie să fie însoţită şi de noroc. Sportiva a făcut o pregătire foarte serioasă şi s-a integrat foarte bine, şi-a dorit foarte mult, a luptat vitejeşte de-a dreptul. În meciul pentru bronz a executat o tehnică puţin incorectă şi i-a dat posibilitatea adversarei să o contreze. Din punctul meu de vedere i s-a făcut o contră incorectă, i-a forţat genunchiul şi atunci ea a căzut. Dar asta este lupta, de multe ori nu este cu arme pe faţă, ci este şi necinstită. Îmi pare nespus de rău pentru Corina şi pentru noi, deoarece ne doream foarte mult să luăm o medalie”, a declarat Florin Bercean.

Delegaţia de judo a României se va întoarce din Brazilia în 25 august. La revenire, Corina Căprioriu va avea parte de o vacanţă, în care se va putea întâlni cu cei apropiaţi şi va hotărî dacă va continua în judo-ul de performanţă sau se va retrage. Florin Bercean declară că este prematur să se ia în calcul renunţarea Corinei la sportul care a consacrat-o.

“Corina are în spate o perioadă de timp în care a muncit foarte mult. Nu trebuie să o grăbim. Ea trebuie să se gândească cu multă chibzuinţă la ceea ce vrea să facă. Este la o vârstă la care poate să continue, dar poate să şi renunţe. Uzura este foarte mare, iar consumul psihic de asemenea. Mi-ar părea foarte rău să pierd o sportivă de valoarea ei. Dar povestea este destul de complicată şi ea trebuie să se gândească ce vrea să facă pe mai departe, dacă spune sau nu stop carierei de sportivă de performanţă”, a conchis antrenorul lotului naţional feminin al României.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Foto! Jucătoare noi pentru CSM Lugoj la primul antrenament oficial

Alina Damian18 august 2017

Președintele Federației Române de Ciclism, despre concursul de la Lugoj: „Cea mai importantă competiție din vestul țării”

Banatenii2 august 2017

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017