Educație

Expoziție Comenius cu cele nouă țări partenere la Universitatea „Drăgan”

Expoziție Comenius cu cele nouă țări partenere la Universitatea „Drăgan”

Autoliv

Universitatea Europeană „Drăgan” a fost astăzi gazda unei expoziții din cadrul proiectului Comenius “Fă diferența! Fii un antreprenor verde!”, proiect coordonat de Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”. La aceasta au luat parte reprezentanți din toate cele nouă țări partenere: Ungaria, Polonia, Turcia, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Portugalia și Finlanda. Fiecare și-a aranjat standul cu produse realizate în cadrul proiectului și imagini din timpul desfășurării activităților.

„Este vorba de o prezentare a tuturor produselor realizate în cadrul proiectului și imagini din timpul desfășurării activităților. După cum vedeți, la fiecare stand se văd obiecte realizate din materiale reciclabile. Deci, practic am dorit să promovăm reciclarea materialelor, apoi energiile verzi, mai ales la standul României, pentru că ne-a fost puțin mai ușor, avem niște jucării care funcționează cu energie solară și care am observat că sunt foarte atractive pentru copiii care au venit să viziteze expoziția. Avem machete ale unor orașe verzi propuse de copii, așa cum își imaginează ei că vor arăta orașele verzi ale viitorului. Fiecare țară a încercat să-și personalizeze standul așa cum a dorit”, a declarat pentru Cetățeanul prof. Dana Tipei, director Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu”.

Partenerii în acest proiect spun că el a constituit o oportunitate pentru toți cei implicați și că speră și într-o colaborare viitoare.

“Ne aflăm astăzi aici pentru a arăta un pic din munca pe care am făcut-o în școala noastră. Suntem din Portugalia, suntem o școala tehnică și de aceea lucrările realizate de elevii noștri sunt puțin mai avansate. A fost foarte bine pentru noi să facem parte din acest proiect pentru că am avut oportunitatea să aplicăm în școala noastră noi modalități de gândire vis-a-vis de ecologie, mai bune în cea mai mare parte pentru școala noastră, pentru a fi din ce în ce mai eficienți din punct de vedere ecologic. Este foarte bine că ne aflăm astăzi aici, că suntem capabili să le arătăm partenerilor noștri toată munca pe care am realizat-o în acești doi ani”, a spus prof. Alexandre Modas din Portugalia.

„Școala noastră este o școala ecolologică și scopul acestui proiect Comenius este despre a aduce în atenție lucruri care trebuie protejate și credem că acest lucru este foarte bun pentru a ne determina să facem ceva util pentru mediul nostru înconjurător. Împreună cu copiii am desfășurat tot felul de activități, ceea ce este foarte bine și am inițiat relații cu țările partenere implicate în acest proiect și cred că această fraternitate cu școala din România nu poate fi decât benefică atât pentru noi cât și pentru ei și sperăm să dureze cât mai mult”, este de părere Judit Kovacs din Ungaria.

Proiectul Comenius „Fă diferenţa! Fii un antreprenor verde!” se află la ultima întâlnire. În următoarele zile participanții vor fi primiți de către primarul Francisc Boldea, întâlnire programată la Cinematograful „Bela Lugosi”, dar vor avea parte și de o excursie tematică – „Să redescoperim România”.

Obiectivul proiectului a constat în modelarea şi dezvoltarea culturii ecologice a elevilor, dezvoltarea spiritului de iniţiativă şi antreprenorial, schimbul de bune practici între şcolile partenere şi dezvoltarea competenţelor lingvistice şi a spiritului civic. Prima întâlnire din cadrul proiectului s-a desfăşurat în Portugalia, urmând apoi Cipru, Tenerife, Finlanda, Turcia și Ungaria.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Copiii din centrele de plasament din Caraş Severin, în excursii la mai multe obiective din ţară

Banatenii27 iulie 2017

Peste 100 de percheziții la profesori și studenți din cadrul a două universități din vestul ţării

Banatenii26 iulie 2017

În Timiş şi Caraş-Severin sunt zeci de posturi de directori la şcoli, pentru care nu s-a înscris nimeni la concurs

Banatenii12 iulie 2017

Cum vrea Universitatea de Vest din Timişoara să atragă studenţi din Oltenia

Banatenii7 iulie 2017

Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, cele mai mari note din Timiş la Bacalaureat. Singurul liceu cu trei elevi în Top 10

Banatenii5 iulie 2017

O elevă din Lugoj a obţinut la Bac cea de-a doua medie din Timiş. A fost acceptată deja la trei universităţi din Olanda

Banatenii5 iulie 2017

Visul singurei eleve din Banat cu 10 la BAC. Vrea să devină medic chirurg

Banatenii5 iulie 2017

S-au afişat rezultatele la Bacalaureat 2017, în Timiş şi Caraş-Severin. Ce note au obţinut elevii din Banat la bac

Banatenii5 iulie 2017

Elevii unui colegiu din Lugoj nu mai vor să se lase intimidaţi!„Stop bullying-ului – Spune Nu intimidării”

Banatenii3 iulie 2017

Elevii de la Colegiu “Brediceanu” s-au întors cu multe premii de la un concurs de matematică în limbi moderne

Banatenii28 iunie 2017

Prima probă scrisă la Bacalaureat . 7.600 de elevi din Timiș și Caraș-Severin sunt așteptați astăzi în sălile de examen

Banatenii26 iunie 2017

Rezultatele Evaluării Naționale. Aproape 7.500 de elevi din Banat au dat examenul de capacitate

Banatenii26 iunie 2017