Actualitate

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Timiș atacă interdicția de a lucra în Poliție și acuză încălcarea dreptului la muncă

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Timiș atacă interdicția de a lucra în Poliție și acuză încălcarea dreptului la muncă

Autoliv

Anchetat de DNA și arestat preventiv într-un dosar de abuz în serviciu, fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu, este în prezent eliberat sub control judiciar, cu interdicția de a exercita profesia de polițist. Printr-o cerere adresată instanței, fostul șef al IPJ Timiș a solicitat permisiunea de a se întoarce la lucru, dar judecătorul de drepturi și libertăți i-a respins cererea. Instanța a sesizat și Curtea Constituțională, la cererea lui Munteanu.

Schimbat din funcție odată cu scandalul de corupție de la vârful Poliției Timiș, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Sorin Munteanu, este în acest moment pus sub control judiciar și are interdicția de a exercita profesia de polițist. Printr-o cerere adresară Tribunalului Timiș, Munteanu a cerut ridicarea acestei interdicții susținând că îi este încălcat dreptul la muncă.

„Interzicerea exercitării profesiei încalcă dreptul la muncă al unui inculpat, drept consacrat constituţional, întrucât până la proba  contrarie acesta se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, a arătat avocatul lui Munteanu în cererea din instanță. Judecătorul de drepturi și libertăți a hotărât să menține interdicția în cazul lui Munteanu, faptele de care este acuzat fostul fiind comise chiar în exercitarea funcției de polițist.

„Această măsură (n.r. interdicția de exercitare a profesiei), care este prevăzută în Codul Penal ca pedeapsa complementară,  ține să-l îndepărteze un timp pe infractor de mediul folosit la săvârşirea infracţiunii pentru care a fost condamnat. Față de modul în care se afirmă că s-ar fi săvârșit faptele, măsura apare ca fiind proporțională cu situația care a determinat-o. În ciuda afirmațiilor inculpatului, instanța apreciază că, dată fiind funcția pe care a ocupat-o, a vechimii în această funcție și, implicit, a influenței pe care o are în  rândurile angajaților, prezența acestuia la vechiul loc de muncă ar putea aduce atingere normalei desfășurări a anchetei”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți în sentința prin care a respins solicitarea fostului șef al IPJ Timiș. Magistratul a mai arătat că interdicția de exercitare a profesiei de polițist din cazul lui Munteanu nu încalcă nici prevederile CEDO.

În urma deciziei emise de Tribunalul Timiș, fostul șef al Poliției Timiș a sesizat Curtea Constituțională, invocând neconstituționalitatea art. 215 alin.2 pct. e C.pr.pen, motivat de faptul că încalcă dreptul la muncă. Cererea de sesizare a Curții Constituționale a fost admisă, judecătorul cerând o decizie a Curții Constituționale cu privire la constituționalitatea sau neconstituționalitatea articolului din Codul de Procedură Penală care permite impunerea interdicției din cazul lui Munteanu. Sentința prin care cererea de ridicare a interdicției poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cum au început să fie rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017