Actualitate

Etapă naţională de motocros sâmbătă pe circuitul de la Lugoj

Etapă naţională de motocros sâmbătă pe circuitul de la Lugoj

Autoliv

Federaţia Română de Motociclism a anunţat două competiţii în premieră în această lună la Lugoj. Este vorba despre Cupa Lugoj Moto Extrem, competiţie cu ocazia căreia s-a omologat la sfârșitul săptămânii trecute circuitul de pe dealul din vecinătatea centurii oraşului şi respectiv etapa naţională ce se va desfăşura pe 12 septembrie.

Etapa ce va avea loc la Lugoj este posibilă după ce clubul Moto Extrem a primit o finanţare de 20.000 de lei de la bugetul local, aprobată în şedinţa din 31 august. Odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a circuitului la standardele impuse de federaţie, lugojenii vor putea urmări în oraşul lor cum arată o cursă în care Mihai Stoichescu, campion naţional de 6 ori la motocros, performează.

„Miţă este tot timpul în priză, e pregătit de etapa de acasă, normal că îi lipsesc antrenamentele pentru că pista fiind în amenajare, nu a prea putut să se pregătească la fel de bine ca pentru o altă etapă, dar este gata de cursă. Aşteptăm toţi fanii motosportului la curse”, a declarat pentru Cetăţeanul Liviu Jigmond, organizator.

Cupa dinainte de etapa cu numărul patru a campionatului a avut scopul de a omologa circuitul pentru curse de campionat naţional, la întrecere paticipând mai mulţi piloţi din zona de vest a ţării. În schimb, la etapa de pe 12 septembrie, acolo unde fiecare secundă petrecută pe circuit contează, se aşteaptă prezenţa a zeci de piloţi din întreaga ţară.

„Etapa este cea care contează, cea pe puncte, unde vor participa peste 50 de piloţi din toată România. Vor avea loc două manşe, primul loc va fi punctat cu 25 de puncte, al doilea cu 23, al treilea cu 20 şi tot aşa, la final va avea loc o festivitate de premiere, un podium, dar şi restul participanţilor vor primi diplome de participare”, a mai explicat Jigmond, antrenorul de la Moto Extrem Lugoj.

Fanii lugojeni sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la circuit, pentru a urmări în premieră cum se desfăşoară o etapă de motocros, aceştia putând să urmărească întrecerea dintr-un loc aflat deasupra circuitului.

„Iubitorii de sporturi cu motor vor putea să vadă cursele de pe platoul de deasupra circuitului. Acolo vom amenaja şi o zonă cu băuturi răcoritoare, vom îngrădi ca să fie toată lumea în siguranţă şi să nu avem probleme pe parcursul curselor. De asemenea, în jurul circuitului vom avea stewarzi şi pază pentru ca nimeni altcineva decât piloţii să nu poată intra pe pistă. Intrarea va fi gratuită”, a mai spus Liviu Jigmond.

Accesul la circuit şi respectiv pe platoul de unde se pot urmări cursele se poate face cu maşina, de pe centura ocolitoare a Lugojului pe drumul spre Hezeriş, de unde şoferii vor fi îndrumaţi spre locurile de parcare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cinci ani de închisoare și daune morale de 150.000 de euro pentru moartea unui bărbat ucis în bătaie în secția de Poliție

Banatenii27 iunie 2017

Banatul se topește la soare! Urmează un cod galben de caniculă pentru mai multe zile

Banatenii27 iunie 2017

Imagini cu Lugojul din avion, surprinse de castigatorul unui concurs de pe blogul Lugojeanul

Banatenii27 iunie 2017

Un cunoscut om de afaceri de lângă Lugoj a intrat la închisoare. A fost condamnat definitiv la șase ani de detenție

Banatenii27 iunie 2017

Povestea timişorencei care a cumpărat eMAG și a realizat tranzacții de 5 miliarde de euroeuro

Banatenii27 iunie 2017

VIDEO BAC 2017. Elev pasionat de matematică: „Nu înțeleg rostul caracterizării unor personaje fictive”

Banatenii27 iunie 2017

Explozie urmată de incendiu, cu mai mute victime la S.C.TMK S.A. Reșița. Exercițiu ISU Caraș Severin

Banatenii27 iunie 2017

Si-a omorat fosta concubina cu un topor! Crima terifianta la Lugoj

Banatenii26 iunie 2017

Răsturnare de situație în dosarul de corupție al doctoriței de la Casa de Pensii Lugoj. Camelia Rămneanțu a scăpat de pușcărie

Banatenii26 iunie 2017

Cum a aparut Gelateria lui Iury si Ivan din Lugoj! Povestea celei mai cautate inghetate din oras

Banatenii26 iunie 2017

15.000 de turişti pe an vizitează Cramele Recaș. În 2003 erau doar 300

Banatenii26 iunie 2017

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017