Educație

Elevii de la Colegiul „Valeriu Branişte”, schimb de experiență în Portugalia

Elevii de la Colegiul „Valeriu Branişte”, schimb de experiență în Portugalia

Autoliv

În perioada 18 – 24 iulie, o echipă formată din trei elevi şi doi profesori de la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” a participat la o mobilitate desfăşurată în Portugalia, la liceul Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil din localitatea Baião, în cadrul proiectului Digitizing educational and training environment with IOT Apps, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Echipa lugojeană a fost formată din elevi de la domeniul Electronică şi automatizări, respectiv Ionuţ Adrian Vecliuc (clasa a XI-a), Alexandru Santo (clasa a X-a) şi Antonio Giany Tomescu (clasa a IX-a), coordonaţi de profesorii Robert Boagiu şi Gabriel Valentin Lupşa.

„În cadrul proiectului s-au efectuat aplicaţii pe platformele Arduino şi Raspberry PI 3, platformele fiind conectate cu ajutorul dispozitivelor Bluetooth şi WI-FI, apoi controlate şi gestionate cu ajutorul telefonului smart. După conectare, s-a realizat şi programarea senzorilor de temperatură şi umiditate, inclusiv transmiterea informaţiilor pe o tabletă cu sistem de operare Android”, ne-a declarat prof. Robert Boagiu.

Elevii brănișteni s-au arătat foarte încântați de experiență.

„Am vizitat şi obiectivele turistice din zona Baião şi Porto, dar alături de ceilalţi profesori şi elevi am învăţat aspecte hardware şi software pe componentele Arduino şi Raspberry. A fost o experienţă frumoasă şi sunt bucuros pentru faptul că am întâlnit persoane din alte ţări, cu o cultură diferită sau asemănătoare cu a noastră,” povestește Ionuţ Adrian Vecliuc.

„Mie mi-a placut foarte mult la liceul din Baião. Am avut ocazia să comunic cu profesori şi elevi din alte ţări, mi-au plăcut foarte mult activităţile din cadrul proiectului şi am avut prilejul de a gusta puţin din alte culturi şi civilizații. Înainte de proiect, pot să spun că ştiam puţine lucruri despre programare, dar prin proiect am învăţat mai multe despre asta şi despre amploarea proiectului la care am luat parte. Pe scurt, pot să spun că a fost o experienţă pe care aş repeta-o fara nicio ezitare,” a spus Alexandru Santo.

În timpul liber au fost organizate vizite la principalele obiective turistice din Baião şi Porto, la Centrul de cercetări tehnologice în industria metalomecanică din Porto. A fost organizată o plimbare cu caiacul pe râul Douro şi vizitarea Parcului arheologic da Serra Aboboreira.

În cadrul proiectului, fiecare şcoală parteneră are un buget suplimentar de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de dispozitive şi echipamente electronice necesare activităţilor de implementare.

Următoarea mobilitate din cadrul proiectului se va desfăşura la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, în cursul lunii octombrie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Un elev a dat examenul de capacitate de pe patul de spital. A fost supravegheat video și de o comisie specială

Banatenii21 iunie 2017

Peste 7500 de elevi, din Timiș și Caraș-Severin, susțin primul examen din Evaluarea Națională

Banatenii19 iunie 2017

Elevii din Lugoj, invitați să stea șase zile fără telefon și internet

Banatenii7 iunie 2017

Omuleții verzi vor mărșălui pentru natură până în fața Primăriei Lugoj

Banatenii6 iunie 2017

Un elev din Lugoj a fost eliminat de la proba orală de limba română a Bacalaureatului

Banatenii6 iunie 2017

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

Banatenii31 mai 2017

La Lugoj, Ziua Internaţională a Copilului  se ţine în 31 mai. Ce activităţi vor avea loc

Banatenii29 mai 2017

Târgul liceelor timişene se ţine la Universitatea „Drăgan” din Lugoj

Banatenii28 mai 2017

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Banatenii23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Banatenii22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Banatenii17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Banatenii16 mai 2017