Sport

Echipele de lupte libere şi greco-romane de la CSM Lugoj s-au impus în prima etapă din Campionatul Naţional

Echipele de lupte libere şi greco-romane de la CSM Lugoj s-au impus în prima etapă din Campionatul Naţional

Autoliv

Echipele de lupte libere şi lupte greco-romane ale Clubului Sportiv Municipal Lugoj şi-au încheiat vineri, 1 iulie, evoluţia la prima etapă din cadrul Campionatului Naţional, care a avut loc la Odorheiu Secuiesc. Ambele formaţii lugojene au reuşit să se impună şi au luat o opţiune importantă pentru câştigarea titlului national pe echipe, având în vedere că în acest an se vor disputa trei etape. Pe lângă cea inaugurală, vor mai avea loc etape la Timişoara, în 22 iulie şi la Lugoj, la finalul lunii august.

La lupte libere, echipa lugojeană, antrenată de Emil Vanea, s-a clasat pe primul loc, cu două puncte, fiind urmată de CSM Timişoara, eterna rivală a lugojenilor cu un punct. Pe poziţia a treia s-au situat gazdele de la Odorheiul Secuiesc, care nu au avut niciun punct.

Din gruparea învingătoare au făcut parte: Andrei Dukov (57 kg), David Dobre (61 kg), George Bucur (57 kg), Alexandru Rusteac (rezervă 57 kg), Ionuţ Moise (71 kg), Atofani Marius (74 kg), Sebastian Uţă (86 kg), Valentin Cimponeriu (96 kg), Rareş Chintuan (125 kg).  Ivan Guidea şi Ştefan Gheorghiţă nu au putut fi prezenţi la prima etapă de la Odorheiu Secuiesc. Primul se află în stagiu de pregătire pentru Jocurile Olimpice, iar Gheorghiţă a suferit o accidentare.

“ Băieţii au avut o evoluţie foarte bună. Conform tragerii la sorţi, prima dată am evoluat contra echipei gazdă şi am câştigat cu 7-1. Însă ei au o echipă tânără. Apoi am luptat contra eternei rivale de la Timişoara. Le-am administrat un 6- 2. Din opt categorii am pierdut doar două. Diferenţa de scor pare mare, însă la unele categorii am câştigat la doar un punct diferenţă. La 86 kg chiar am pierdut la un punct. În componenţa ambelor echipe există sportivi valoroşi. La CSM Lugoj, de exemplu, avem şase campioni naţionali actuali”, a declarat Emil Vanea, antrenorul echipei de lupte libere a CSM Lugoj.

În timpul etapei de la Odorheiu Secuiesc, David Dobre (61 kg), înlocuitorul lui Ivan Guidea, s-a accidentat. Acesta şi-a spart arcada trei centimetri, conform spuselor antrenorului lugojean.

La lupte greco-romane, situaţia a fost asemănătoare. Sportivii legitimaţi la CSM Lugoj pregătiţi de Robert Papp au încheiat runda pe primul loc, cu două puncte, fiind urmaţi de CSM Timişoara cu un punct. Pe poziţia a treia s-a situat echipa din Slatina, care nu a reuşit să acumuleze niciun punct.

Echipa câştigătoare de lupte greco-romane a Lugojului i-a avut în componenţă pe următorii sportivi: Virgil Munteanu (59 kg), Georgian Carpen (66 kg), Tomi Hinoveanu (71 kg), Mihai Mihuţ (74 kg), Ionuţ Caras (80 kg), Tamaş Atilla (84 kg), Dorin Pârvan (85 kg), Tiberiu Barbazan (130 kg), Laurenţiu Macarei (61 kg).

“I-am convins cu greu pe sportivi să se lupte. Băieţii şi-au făcut datoria şi au arătat că au caracter în ciuda faptului că am fost amânaţi de la o luna la alta cu achitarea indemnizaţiilor şi până la ora meciurilor nu ne-a intrat niciun ban. Sportivii au luptat bine, însă se vedea pe ei că sunt nemotivaţi”, a afirmat Robert Papp, antrenorul echipei de lupte greco-romane a CSM Lugoj.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017

Patru ore de superspectacol AeroNautic la Surduc. Vezi programul complet al manifestărilor

Banatenii27 iunie 2017

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017

De ce este bine sa ne creem conturi la mai multe case de pariuri

Banatenii22 iunie 2017

De ce se implică Nicolae Robu în transferurile de la Poli: „Eu am avut inițiativa creării acestei echipe”

Banatenii22 iunie 2017

Raliu în Banat! Între Nădrag și Fârdea se desfășoară “Cupa României la Automobilism – ACR-CNAK TIMIS 2017”

Banatenii21 iunie 2017

Piloţii de la Moto Extrem Lugoj, din nou pe podium în etapa de la Zărneşti

Alina Damian14 iunie 2017