Sport

Echipa de fotbal CSM Lugoj va întâlni Performanţa Ighiu în prima etapă a noului sezon din Liga a III-a

Echipa de fotbal CSM Lugoj va întâlni Performanţa Ighiu în prima etapă a noului sezon din Liga a III-a

Autoliv

Noua ediţie a Campionatului Ligii a III-a va debuta vineri, 2 august, de la ora 17 pentru echipa de fotbal CSM Lugoj. Jucătorii pregătiţi de Cosmin Petruescu vor întâlni în prima etapă, disputată pe teren propriu, formaţia Performanţa Ighiu, care în sezonul precedent a încheiat pe poziţia a doua şi care în acest an are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a, fiind şi una dintre favoritele la accederea în eşalonul superior.

“Ne aşteaptă o partidă dificilă, dar am foarte mare încredere în potenţialul echipei noastre şi sunt convins că ne vom mobiliza cum trebuie pentru a obţine un rezultat bun”, a declarat Cosmin Petruescu, antrenorul echipei CSM Lugoj.

Performanţa Ighiu, echipa foştilor jucători de la CSM, Vlădia şi Poiană

Performanţa Ighiu, adversara CSM-ului din prima etapă, este echipa la care s-au transferat în această vară doi jucători importanţi ai Lugojului în campionatul anterior. Este vorba despre Flavius Vlădia şi Cristian Poiană. Oferta financiară venită din partea Ighiului a fost de nerefuzat.

“Va fi o revedere plăcută în afara terenului, dar pe teren sunt convins că atât actualii jucători ai noştri, cât şi ei vor dori neapărat să câştige. Au fost doi jucători aflaţi la final de contract şi au plecat la Ighiu, în primul rând datorită salariilor atractive pe care le primesc acolo. Ei şi-au exprimat dorinţa de a continua alături de noi, însă oferta financiară a celor de la Ighiu, undeva aproape de trei ori mai mare decât cea de la Lugoj, i-a făcut să decidă în favoarea oaspeţilor din prima etapă”, a precizat Cosmin Petruescu.

Obiectiv- o clasare mai bună faţă de campionatul precedent

În această vară gruparea lugojeană de fotbal a suferit modificări importante în ceea ce priveşte componenţa lotului. Unii jucători au venit mai târziu, astfel că antrenorul Petruescu mai are de muncit la omogenizarea lotului. Cu o echipă întinerită, tehnicianul lugojean are ca obiectiv o clasare mai bună decât în campionatul anterior, când CSM Lugoj a încheiat pe locul al nouălea.

 “Odată cu transferurile pe care le-am făcut am şi întinerit lotul, comparativ cu ediţia anterioară, asta în condiţiile în care şi anul trecut am avut o echipă foarte tânără. Capitolul la care mai avem de lucrat este omogenitatea, dar nu se poate realiza de pe o zi pe alta. Echipa are potenţial şi nu-mi doresc decât puţină înţelegere şi răbdare cu aceşti jucători, cu care sunt convins că vom avea rezultate. Mi-am propus să tratăm cu maximă seriozitate fiecare joc în parte, să încercăm să scoatem maximul din fiecare partidă, iar la sfârşit când vom trage line să fim pe o clasare superioară ediţiei anterioare de campionat, în condiţiile în care seria din acest an este mult mai grea şi mai echilibrată decât a fost în sezoanele anterioare. Spun asta prin prisma faptului că au dispărut de la noi din serie, dintr-un motiv sau altul, echipele clasate după locul 9. În schimb au venit nişte echipe mult mai bine cotate. Faţă de anul trecut, nu mai se regăsesc în Liga a III-a Craiova II, Filiaşi, Motru, Ineu. În schimb au apărut echipe cu tradiţie în fotbalul românesc, Reşiţa, Ripensia sau Alba Iulia. Favorite la promovare din punctul meu de vedere în acest campionat vor fi Ighiul, Sebişul, Reşiţa, Ripensia şi Deva. Toate aceste echipe le vom întâlni în primele şase etape. Din acest punct de vedere putem spune că suntem dezavantajaţi de program. Dar sunt optimist şi încrezător”, a afirmat Cosmin Petrescu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017

Patru ore de superspectacol AeroNautic la Surduc. Vezi programul complet al manifestărilor

Banatenii27 iunie 2017

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017

De ce este bine sa ne creem conturi la mai multe case de pariuri

Banatenii22 iunie 2017

De ce se implică Nicolae Robu în transferurile de la Poli: „Eu am avut inițiativa creării acestei echipe”

Banatenii22 iunie 2017

Raliu în Banat! Între Nădrag și Fârdea se desfășoară “Cupa României la Automobilism – ACR-CNAK TIMIS 2017”

Banatenii21 iunie 2017