Actualitate

E oficial! Senatorul Ilie Sârbu îi lasă pe cei „de-acasă din Banat” pentru un post la Curtea de Conturi

E oficial! Senatorul Ilie Sârbu îi lasă pe cei „de-acasă din Banat” pentru un post la Curtea de Conturi

Autoliv

Senatorul de Lugoj, Ilie Sârbu și-a depus luni, 19 octombrie, cererea de demisie din funcția de senator al colegiului de Lugoj în care a fost ales. Potrivit documentului publicat de www.stiripesurse.ro, Ilie Sârbu renunță la funcția de senator pentru un post de consilier de conturi, Vicepreședinte al autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României, post al cărui mandat se întinde pe nouă ani.

Ales senator de Lugoj sub sloganul „Alături de oameni acasă în Banat”, Ilie Sîrbu a câștigat lejer un post de senator pe colegiul Lugoj-Făget. În campanie Ilie Sîrbu i-a „uns la suflet” pe bănățenii din zona Lugojului după ce a declarat că a refuzat să candideze la București, unde ar fi avut o misiune mai ușoară, doar pentru a fi ales de cei „de-acasă” din Banat. „Acum, când USL este clar că va câștiga alegerile, mulți colegi m-au invitat să candidez în județul lor, undeva în jurul Bucureștiului, sau chiar acolo. Deși era mult mai simplu, nu am acceptat propunerea lor. Ar fi fost o trădare din partea mea să candidez în alt județ…Ca senator al puterii politice și ca om aflat exact în nucleul care decide pentru România, pot să vă asigur că Timișul va avea în mine un sprijin real. Vreau să fac pentru dumneavoastră ce nu am putut să fac în opoziție. Nu vă promit nimic în plus! Noi, cei din Banat, am avut uneori de pierdut pentru felul nostru de a fi, pentru că nu acceptăm să fim umiliți și pentru că nu stăm în genunchi, pentru că nu suntem obișnuiți să stăm pe la uși… Și de asta am ales să rămân acasă, aici în Banat, alături de oameni. Dumneavoastră și eu vorbim aceeași limbă, ne înțelegem, ne respectăm”, le spunea Sîrbu alegătorilor din Boldur, în campania din 2012, potrivit unui articol plătit să apară în presa locală.

Reales senator, Ilie Sîrbu a uitat de cei „de-acasă”. Ultima prezență publică a lui Sîrbu la Lugoj a fost în luna mai a anului trecut, la inaugurarea podului de la Piață. „Întâmplător”, chiar atunci era campania pentru alegerile europarlamentare. Între timp au avut loc alegeri la PSD Timișoara, PSD Timiș și PSD Lugoj, evenimente la care Ilie Sîrbu nu a participat. De altfel, potrivit site-ului Senatului României, Ilie Sîrbu a avut în acest mandat 56 de inițiative legislative la care a fost cosemnatar și doar 3 întrebări adresate reprezentanților Guvernului: una se referă la lipsa de personal de la Protecția Copilului, una la achiziționarea unor microbuze școlare noi și una la lipsa personalului din școli și grădinițe. În comparație, deputatul PSD de Lugoj, Sorin Stragea le-a adresat reprezentanților Guvernului în cei trei ani de mandat 22 de întrebări legate de sesizările unor cetățeni. De asemenea, chiar dacă nu este de datoria lui ca parlamentar, Stragea le oferă cetățenilor care merg la biroul său consultanță juridică gratuită.

În lipsa lui Sîrbu, implicat în politica de la cel mai înalt nivel, „ai casei” au fost lăsați în grija consilierului local Nicu Bădina, șef al Biroului Senatorial al lui Ilie Sîrbu de la Lugoj. Acum, Ilie Sârbu i-a lăsat pe cei „de-acasă” ai numănui după ce a ales să demisioneze din funcția de senator pentru un post de consilier la Curtea de Conturi, instituție condusă de fostul prim-ministrul al României, Nicolae Văcăroiu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au început să fie rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017