Politică

E OFICIAL! PSD a retras sprijinul politic viceprimarului Adrian Fărcăgeanu, urmând ca acesta să fie înlocuit și din funcție

E OFICIAL! PSD a retras sprijinul politic viceprimarului Adrian Fărcăgeanu, urmând ca acesta să fie înlocuit și din funcție

Autoliv

Exact un an a rezistat pe funcția de viceprimar Adrian Fărcăgeanu. În cursul zilei de miercuri, filiala Lugoj a PSD a propus spre aprobare către organizația județeană retragerea sprijinului politic al lui Adrian Fărcăgeanu.

Măsura vine după ce șeful PSD Francisc Boldea a încercat să-l înlăture pe cale administrativă, pregătind prin consilierii PSD un proiect de hotărâre pentru schimbarea viceprimarului. Proiectul nu a mai intrat însă pe ordinea de zi a ședinței de consiliu din 26 noiembrie, după ce PNL a exprimat public faptul că nu va ajuta PSD-ul să-și schimbe propriul viceprimar.

Aflați în imposibilitatea să-l schimbe în acest fel, social democrații au hotărât să-i retragă sprijinul politic. Biroul permanent județean PSD a fost de acord cu propunerea, însă aceasta îi va costa un loc în consiliu.

„Consider că toți sunt supuși posibilelor excluderi din partid, atâta timp cât nu respectă deciziile pe care le luăm la nivelul partidului”, a comentat decizia Călin Dobra, președinte executiv al PSD Timiș.

Odată retras sprijinul, Fărcăgeanu nu numai că nu va mai fi viceprimar, dar își va pierde și calitatea de consilier local. Pe locul rămas liber va intra un consilier din listele fostului PDL, cel mai probabil Adrian Serendan. Consiliul Local Lugoj va trebui doar să ia act de decizia PSD, apoi să aleagă un viceprimar. Propunerea PSD este Cristian Galescu, iar șansele să treacă sunt maxime întrucât nu necesită decât votul majorității pe care PSD o întrunește lejer în acest moment.

Adrian Fărcăgeanu a fost numit viceprimar odată cu schimbarea lui Alin Tech în 8 decembrie anul trecut. Cel mai probabil schimbarea lui Fărcăgeanu cu Galescu se va face în ședința extraordinară a Consiliul Local stabilită pentru luni, 7 decembrie.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. ion doe

  2 decembrie 2015 at 20:23

  :)))) Boldea nici nu stii cat de „MItitiC” incepi sa fi!!!(era odata in voga!)

 2. cristian

  3 decembrie 2015 at 18:15

  Dle Dragnea ,te invit sa ne vizite-zi in timis sa prescrii un tratament contra apucaturilor comuniste de tipul ,, nu respecta hotariri ale partidului”,oare dl.Dobra nu intelege ca noi am ales politicieni si nu pot sa faca troc cu voturile noastre ,iar schimbarea de mentalitate a PSD -ului in Timis pare sa nu se poata face pe moment si numai dupa alegerile locale 2016 ,cand vor avea o mare surpriza procentuala.

 3. paraipan

  3 decembrie 2015 at 20:39

  Ciuffy , ai festelit-o cu fratii!! Pa, pa voturi, oricum nu o sa iti mai trebuiasca ca Dna-ul e pe aproape!! Gurile rele spun ca vin acum de Mos Craciun sa te plimbe putin cu sania…deci fi pe faza Ciuffy asa pe la sfarsit de saptamana pe la orele 12-14 vin baietii cu sorcova, ca nu se mai poate!!

 4. Pingback: Consiliul Local se întrunește luni. Schimbarea viceprimarului nu intră pe ordinea de zi | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017

Fostul șef al Fiscului din Lugoj: “Îs prea deștept pentru funcția de viceprimar la Fârdea”

Banatenii12 iunie 2017

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Banatenii25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Banatenii24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Banatenii24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Banatenii11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Banatenii4 mai 2017