Actualitate

Drumul Lugoj-Făget o ia din nou la vale din cauza alunecărilor de teren

Drumul Lugoj-Făget o ia din nou la vale din cauza alunecărilor de teren

Autoliv

Drumul Lugoj – Făget, în zona Dealul Viilor are din nou probleme. Pe  sectorul DN68A, cuprins  intre km 2+970 şi km 3+289 – de la ieșirea din Lugoj spre Făget, închis anul trecut pentru reabilitări, ca urmare a unor alunecări de teren, se merge ca pe câmp. La un an de la finalizarea lucrărilor, pe sectorul de drum complet reabilitat, șoferii care circulă prin zonă au observat că s-au format adevărate şanţuri.

Acum, denivelările s-au accentuat, iar mașina „vibrează” când traversează zona. Într-un răspuns comunicat la solicitarea „Cetățeanul”, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a arătat că denivelările au apărut din cauza unor probleme de execuție, urmând ca remedierile să fie făcute pe banii firmei care a realizat lucrarea.

„Denivelările apărute pe porţiunile de drum menţionate au fost cauzate de imposibilitatea compactării perfecte a canalelor (40 cm lăţime pentru tiranţii de ancoraj) şi de traficul greu din perioada imediat următoare compactării, trafic care a crescut din cauza descărcării de pe autostrada A1. Secţia Drumuri Naţionale Timişoara a solicitat constructorului care a efectuat lucrarea să remedieze în regim de urgenţă aceste defecţiuni, lucrarea fiind în garanţie”, se arată în comunicatul trimis de DRDP Timișoara, redacţiei noastre.

Dealul o ia încet-încet la vale

Problemele de la sectorul de drum închis anul trecut pentru reabilitare nu sunt singurele. Câteva zeci de metri mai sus drumul s-a surpat din nou. Reprezentanții DRDP pun problemele de aici pe seama alunecărilor de teren, dar nu știu când vor fi remediate.

„În ceea ce priveşte denivelările apărute în apropierea lucrărilor desfăşurate anul trecut, acestea sunt cauzate de instabilitatea dealului. În zonă s-au format mai multe planuri de alunecare a sectorului de drum, motiv pentru care defecţiunile au fost semnalizate. După stabilirea soluţiilor tehnice care vor fi aplicate şi a surselor de finanţare, în vederea eliminării efectelor alunecării, în cursul acestui an, lucrarea va putea fi scoasă la licitaţie şi, totodată, va putea fi stabilit un termen de finalizare”, se mai arată în răspunsul oferit de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Precipitațiile abundente au cauzat colmatarea șanțurilor de scurgere, și datorită faptului că adâncimea șanțului a fost relativ mică(sub 1.0m) acesta a asigurat, parțial, doar colectarea și evacuarea apei de suprafață, neputând face și o drenare subterană, fapt ce accelerează fenomenul de cedare continuă a sectorului de drum.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

  1. Boian Cornel

    29 iunie 2016 at 19:45

    Toata Romania merge la vale,multumita guvernului tehnocrat,drumul Lugoj-Deva de ce ar face opinie separata.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017