Social

Drama unui tată care își vede zilnic fiul transformat în boschetar

Drama unui tată care își vede zilnic fiul transformat în boschetar

Autoliv

Un fost polițist din Lugoj trăiește o dramă de nedescris. Fiul său, ajuns la aproape 40 de ani, și-a improvizat un cort la marginea orașului și trăiește de mai mulți ani ca un boschetar.

Povestea începe în urmă cu aproape 30 de ani, când Leontin Bilă, angajat al Miliției din Lugoj divorța de fosta soție.

 “S-a întâmplat în 1988. Ne-am despărțit și copilul pe care îl aveam a rămas cu ea, pentru că a așa a decis instanța. La partaj, eu am renunțat la un apartament luxos de patru camere, pe care îl aveam atunci, în favoarea fostei soții, cu condiția să aibă grijă de fiul nostru. Între timp, ea și-a refăcut viața, cum era și normal, și a mai avut două fetițe. Fiul meu a fost marginalizat și suspus unor tratamente care i-au generat îmbolnăvirea și a fost diagnosticat cu schizofrenie – tulburări de personalitate”, își începe fostul polițist povestea.

Leontin Bilă susține că, fiind mutat cu serviciul în Timișoara, a aflat foarte târziu de ceea ce se petrecea cu fiul său. Între timp, fosta soție a vândut apartamentul și a cumpărat o casă, pe care după câțiva ani, la fel, a vândut-o și s-a mutat, iar pe băiat nu l-a mai luat cu ea. Noul proprietar i-a cerut în mai multe rânduri să părăsească locuința și în cele din urmă l-a evacuat cu poliția.

“Pur și simplu l-au aruncat în stradă, iar de vreo doi ani se află în postura de boschetar. De voie de nevoie, a ocupat mai multe locuințe părăsite din Lugoj, dar când l-au găsit proprietarii, pe bună dreptate, l-au dat de fiecare dată afară. Este hăituit ca un animal. Eu am aflat abia în luna iulie, 2014, ce s-a întâmplat”, povestește fostul polițist.

Acesta susține că a încercat la Primăria Lugoj să obțină o cameră în care fiul său să locuiască, însă fără succes.

“Cum el este și bolnav există lege care obligă Primăria să-l ajute. El trebuie să urmeze și un tratament, altfel boala i se agravează. Mi-au spus că dosarul se află în evaluare și că în funcție de punctaj trebuie să aștepte. Adevărul este că cei de la primărie au mizat că vine sezonul rece și bolnavul va trece la cele veșnice și vor scăpa de o grijă. Am vrut să merg în audiență la domnul primar, dar nu m-a primit”, povestește Leontin Bilă.

Fiul fostului polițist locuiește acum, într-un cort la marginea orașului Lugoj. Tătăl său a scris mai multor instituții de la Comisia de Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților până la Avocatul Poporului și Primul Ministru. Speră ca cineva să înțeleagă drama prin care trece și să-l ajute.

L-am întrebat de ce nu își ia fiul acasă, unde locuiește în prezent. “Copilul meu este condamnat la moarte. Ca să-l iau la mine, având un grad de handicap de natură psihică, nu am acest curaj, deși mă doare sufletul. Acest nefericit are nevoie urgentă de doar o cameră, unde să-și pună lucrurile și trebuie să urmeze un tratament la care legal are dreptul. Vă rog să mă ajutați!” e strigătul disperat al unui părinte care își vede copilul distrus.

 

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. Ionas Florin

  7 octombrie 2016 at 13:37

  Dle Bila , Dumnezeu nu doarme. Ati facut foarte mult rau la multa lume, atat inainte de 1989 cand erati militian, cat si dupa 1989 cand nu mai aveati nicio functie. Din pacate, e o vorba din popor, ca blestemele pica pe copii. Pacat de copil cu asa tata ca dvs , care preferati sa va lasati copilul boschetar, decat sa-l luati acasa, si tot dvs va dati victima.

 2. Gabi

  7 octombrie 2016 at 14:42

  Tatăl lucrând la Timişoara a aflat foarte târziu ce se întâmplă cu fiul lui. Înseamnă că l-a interesat foarte mult, Timişoara fiind la mare distanţă şi neexistând nicio posibilitate să ia legtura cu Lugojul.
  Apoi declară că lui îi este teamă să ia acasă un bolnav psihic, deşi îl doare sufletul. Atunci locatarilor care ar deveni vecinii fiului nu ar trebui să le fie frică?
  Cu alte cuvinte el şi-a cam abandonat fiul şi nu are nici cea mai mic întenţie să îl ajute în mod concret, dar să se ocupe Primria. Mi se pare foarte corect.

 3. un lugojan

  8 octombrie 2016 at 10:35

  Chiar nu-i spune nimeni domnului Tata, ca atunci cand facem copii acestia sunt responsabilitatea parinilor nu a statutului. TATAL, fost militian, are probabil si o pensie frumoasa si o casa frumoasa. Dar e mai simplu asa – sa acuze institutiile statului ca nu se ocupa de fiul lui. El a facut tot ce este omenesc posibil pentru fiul sau – i-a dat viata. Restul sa mai faca si Statul.
  Totul s-a intamplat in 1988 si tata a aflat in 2014 – timp in care a fost in Timisoara. S-a mutat cumva Timisoara in alta Galaxie? 26 de ani!!!!!!!!!!!
  Dragi cetateni ai Lugojului eu propun sa facem cheta sa platim daune morale tatalui pentru suferinta ce i-am provocat-o.
  Oare acest copil nu este victima parintilor lui?
  Poate ar trebui sa-l intrebe cineva – si sa fie obligat s raspunda – ce a facut pentru copilul lui. De cate ori l-a intrebat in copilarie ce face, de cate ori a fost la scoala, de cate ori au fost impreuna intr-un parc sau la plimbare.
  De ce se uita toti acuzator la Stat cand ar trebui ca Statul sa-i traga la raspundere???????
  !!!!!!

 4. mary

  9 octombrie 2016 at 8:43

  acest individ nu se poate numi TATA sau OM ———da Dumnezeu copii cui nu ii merita ,si pe urma ii abandoneaza fara nicio remuscare–oare cum pot dormi si trai linistiti acesti asa zisi parinti cind stiu in ce situatie e copilul lor ,dar ei si-au refacut vietile si nu le pasa

 5. spartakus

  13 octombrie 2016 at 13:56

  Intamplator cunosc bine aceasta speta,vinovat de cele intaplate se face mama si concubinul acstia pe nume MOTOROGA MELACHE,un spritar de clasa.Stiu ca baiatul in cauza a fost lasat intr-un supera aprt.cu 4 camere situat pe str.aleea visinului 6,beneficiind de toate drepturile pana la varsta majoratului.In timp baiatul pe nume Cosmin,a fost deposedat de locuinta ramasa de la tata,dar si de alte bunuri aopoi aruncat pe strada.Daca tatal este este atat de vinovat,ce putem spune de mama si concubinul acestia venit de prin lume,cei doi au mai adus pe lume inca doua fetite.Trebuie cumva tatal sa-i de-a fiului inca o locuinta?De intrebat fostii vecini dar si organele locale de politie,care a fost conduita lui Melache in societate si cum s-a comportat cu Cosmin,dupa ce a devenit stapan pe bunurile caestuia ramase de la tatal sau!!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

Cinci şefi DSP, propuşi să fie schimbaţi în criza rujeolei. Dragoş Luca, Caraş-Severin: “Nu e corect, vedem care sunt argumentele”

Banatenii27 iulie 2017

De unde exportă Lidl, bere, lactate şi ulei, ca să vândă în magazinele din Europa

Banatenii26 iulie 2017

Campanie de donare de sânge la Timişoara. 35 de jandarmi au răspuns apelului

Banatenii25 iulie 2017

De 12 zile, pompierii din Caraş-Severin se luptă cu incendiilor de vegetaţie. ISU face apel la populaţie!

Banatenii21 iulie 2017

Cum să vă găsiţi legal un loc de muncă în străinătate şi ce trebuie să ştiţi ca să nu fiţi înşelaţi

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Un tânăr, aflat la Cazanele Dunării, a prins o vipera cu mâna şi a fost muşcat. E încă în pat, la două săptămâni de la păţanie

Banatenii19 iulie 2017

Doi copii de ispravă! Şi-au petrecut o săptămână din vacanţă muncind ca voluntari la adăpostul de animale

Banatenii19 iulie 2017

ROMANIA INCOMPETENTA – Trenul Timişoara-Bucureşti a pierdut vagoanele pe drum. 100 de persoane au rămas izolate, în câmp

Banatenii18 iulie 2017

Fiscul din Timişoara a lăsat doi copii cu autism fără bani de tratamente. A virat sumele care li se cuveneau în contul altei asociaţii

Banatenii14 iulie 2017

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Banatenii14 iulie 2017

Romania incompetentă! “Mama a dispărut de două săptămâni din spitalul de la Jebel. Mi-au spus că ei nu au ce face, că mai au şi alţi bolnavi de îngrijit”

Banatenii14 iulie 2017

Ecologiştii atrag atenţia că pădurile UNESCO din Banat sunt încă sub securea Romsilva

Banatenii14 iulie 2017