Social

Drama unei fetițe de nouă ani! Suferă de o afecţiune rară și are nevoie de ajutor

Drama unei fetițe de nouă ani! Suferă de o afecţiune rară și are nevoie de ajutor

Autoliv

Suferința pare să fie principalul reper din viața familiei Socaci din comuna Găvojdia. După ce și-au înmormântat primul copil, în vârstă de doar 9 ani, cei doi părinți trăiesc iarăși clipe dramatice, după ce Anamaria, al doilea copil, a ajuns aproape în comă la spital.

Anamaria Socaci are aproape 9 ani și încă de la vârsta de 3 ani a fost diagnosticată cu Sindromul Nijmegen, o afecțiune genetică rară. Până nu de mult, fetița se confrunta doar cu răceli foarte dese, mergea periodic la spital pentru a i se administra imunoglobulină și se întorcea acasă. Însă, în urmă cu aproximativ trei luni, o viroză i-a agravat starea de sănătate și a ajuns aproape în comă la spital.

„Aproape o lună de zile a avut o febră de 39 grade C și nu s-a găsit tratament pentru a-i scădea temperatura. I s-au administrat trei tipuri de antibiotice, niciunul nu a avut efect și atunci s-a optat pentru tratamentul cu citostatice. Datorită febrei înalte și a ce a mai avut ea i s-a declanșat și Virusul Epstein-Barr, un herpesvirus care provoacă monocucleoza infecțioasă. I s-au descoperit mai mulți ganglioni, i s-a făcut biopsie și a fost operată la maxilar. De când face tratament cu citostatice fetița mea vorbește, se joacă, desenează și ea înainte nu făcea toate astea”, povestește Nicoleta Socaci, mama fetiței.

Cu toate acestea, mama fetiței spune că evoluția bolii este galopantă și nimeni nu garantează absolut nimic, totul ține de organismul ei.

„În prezent, ne aflăm la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara. Deocamdată, nu se poate pronunța nimeni în cazul ei. I se fac tot felul de teste, s-au trimis chiar și în Germania. Sindromul Nijmegen, Sindrom Cushing Iatrogen (produs de medicamente), Imunodeficiență, sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă fetița mea. În plus, în urma tratamentului cu citostatice, s-a umflat foarte mult și îi cade părul. Ea este programată pentru transplant de celule stem și de măduvă, însă se așteaptă ca organismul să se refacă”, a mai adăugat mama fetiței.

Au mai pierdut un copil, tot la 9 ani

Drama familiei Socaci este cu atât mai mare cu cât a mai avut un copil cu probleme de sănătate. Acesta s-a născut cu o malformație cardiacă și, la vârsta de 9 ani, a decedat. De parcă problemele nu au fost suficiente, tatăl fetiței a suferit recent un accident de mașină.

„În urmă cu două săptămâni, soțul meu venea la noi să ne aducă mâncare, i s-a făcut rău la volan și a intrat cu mașina pe contrasens. Din cauza atâtor probleme i s-a declanșat diabetul, dar mulțumim lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat o tragedie, s-a ales doar cu o problemă la picior”, a mai spus Nicoleta Socaci.

Dacă totul decurge conform așteptărilor medicilor și rezultatele se vor îndrepta spre bine, fetița va putea pleca acasă cu condiția să revină în fiecare miercuri și să stea până vineri internată în spital. Micuța nu are voie în aglomerație, tatăl nu mai poate conduce mașina și transportul de la Găvojdia – Timișoara și retur în fiecare săptămână va reprezenta o problemă serioasă pentru familia Socaci, mai ales din punct de vedere financiar. De asemenea, medicamentele sunt foarte scumpe. De exemplu, un flacon de imunoglobulină ajunge undeva la 1000 de euro, iar o pungă de sânge costă aproximativ 400 de lei. Pe lângă acestea, sunt multe altele necesare. De aceea, cei care vor să ajute cu o sumă de bani, oricât de mică, pot dona în contul RO57BTRLEURCRT0307925201, pe numele Nicoleta Ioana Socaci, la orice sucursala Transilvania. Mai multe informații puteți obține apelând numărul de telefon al mamei fetiței: 0751057572.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Salbăticia naturii surprinsă în toată splendoarea. Video viral realizat în Munții Banatului

Banatenii22 iunie 2017

Un oraș din Banat rămâne o zi fără apă la robinete

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Jurnalista din Timișoara care realizează superbele reportaje „Izolați în România”: „Înțelepciunea lor vine de undeva de sus”

Daniel Dancea21 iunie 2017

Ciobanii din Caraș, în război cu braconierii. Le-au otrăvit câinii ca să poată împușca animalele sălbatice

Banatenii21 iunie 2017

Un român a inventat casa care se construiește în șase zile, cu mai puțini bani decât una normală

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Turiștii care vizitează morile din Banat unice în Europa, așteptați cu „scoverzi”, „plășinți”, „coleășă”, „trașită”, „ches” și „păntofi”

Banatenii20 iunie 2017

Aproape 100 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână, în Timiș

Banatenii19 iunie 2017

Mașină în flăcări pe un drum din Caraș-Severin. Autoturismul a luat foc după ce a fost implicat într-un accident

Banatenii19 iunie 2017

Gugulanii se plâng că sunt hăituiţi de polițiști şi nu sunt lăsaţi să-şi mai vândă țuica la “drumu mare”

Banatenii19 iunie 2017

Un nou ștrand termal din Timiș atrage mii de turiști

Banatenii14 iunie 2017

De ce nu au început lucrările la magazinul Dedeman din Lugoj

Banatenii13 iunie 2017

Un băieţel de trei ani, din Banat, suferă de o boală ciudată care nu-l lasă să se dezvolte. Părinţii nu mai au bani să-i asigure tratamentul

Banatenii13 iunie 2017