Inchiriere spatii Lugoj

Administrație

Doar consilierii independenţi muncesc la Lugoj? Restul aleşilor locali nu sunt în stare nici să-şi facă raportul de activitate

Doar consilierii independenţi muncesc la Lugoj? Restul aleşilor locali nu sunt în stare nici să-şi facă raportul de activitate

Autoliv

Doar doi consilierii locali şi-au depus rapoartele de activitate pentru anul 2016, aşa cum prevede legea. Reprezentanţii partidelor în legislativul lugojean nu se înghesuie să raporteze alegătorilor ce au făcut pentru comunitate în anul care s-a încheiat, în cele mai multe cazuri, pentru că pur şi simplu nu au ce să scrie.

Pentru 2016, pe site-ul Primăriei Lugoj sunt afişate doar rapoartele a doi consilieri, independenţii Liviu Brânduşoni şi Marius Martinescu. Situaţia este la fel, în fiecare an. De exemplu, pentru 2015, doar patru consilieri au depus un raport scris, pentru 2013 doar trei, iar în 2012 doar doi.

Ce au făcut cei doi consilieri în 2016

Liviu Brânduşoni arată că a participat la toate şedinţele ordinare şi extraordinare ale consiliului. Într-un raport consistent, de cinci pagini, punctează iniţiativele personale din cadrul acestor întâlniri. Printre acestea se numără: mutarea evenimentelor din centrul oraşului, introducerea finanţării pentru reparaţiile Podului de Fier, dezinsecţia Lugojului, suspendarea facturării apei metorice, aprobarea participării municipiului la programul privind instalarea sistemelor de încălzire  care  utilizează  energie regenerabilă etc.

Consilierul independent mai arată în raport că s-a abţinut de la votarea mai multor proiecte pe care le-a considerat ca nefiind în favoarea cetăţenilor. Brânduşoni a folosit Legea 544, privind accesul la informaţii pentru a solicita executivului detalii despre situaţia de lucrări de la staţia de epurare, situaţia privind prejudiciul constatat de Curtea de Conturi la iluminatul public, situaţia de lucrări la ştrand şi bazinul acoperit etc.

Cel de-a doilea consilier independent, Marius Martinescu arată în raportul său, că în anul 2016, a avut 31 de intervenţii în Consiliul Local, a propus cinci amendamente, dintre care două au fost aprobate şi trei respinse. Martinescu a mai avut şi trei proiecte legate de dezinsecţia în Lugoj, aprobarea participării municipiului la programul privind instalarea sistemelor de încălzire  care  utilizează  energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice şi suspendarea operaţiunilor de facturare a apei meteorice.

“Nu s-a aprobat niciunul dintre proiectele propuse, colegii din PSD şi ALDE fiind alături de primar, cel care s-a împotrivit iniţiativelor independenţilor. Astfel a fost irosită o posibilitate de a obţine 1,5 milioane de lei de la Agenţia de Mediu, pentru furnizarea căldurii cu ajutorul panourilor solare”, susţine Martinescu, care mai arată că a mai participat la două dezbateri publice şi a adresat primarului Francisc Boldea mai multe întrebări, în scris, referitoare la situaţia ştrandului, bazinului acoperit, dosarul privind prejudiciul constatat de Curtea de Conturi, staţia de epurare, gestiunea financiară a Casei de Cultură şi concesionare domeniului public pentru diferite evenimente.

 

 

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Ion Dubinciuc

    18 februarie 2017 at 11:22

    Am scris ai vad ca degeaba ,Ce poate invata Liviu Brandusoni de la Martinescu ?El fiind un tanar de freaba de altfel Martinescu e buba ,bubelor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Administrație

Zece proiecte de drumuri din Timiș primesc finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Banatenii6 decembrie 2017

Cine se ocupă cu deszăpezirea pe drumurile din Timiș

Banatenii24 noiembrie 2017

Lucrări la drumurile din Banat. Unde se circulă cu restricții

Banatenii27 octombrie 2017

Consilierii județeni vor reglementa situația transportului de persoane până în 2019

Banatenii25 octombrie 2017

Cursă reluată spre Bucureşti, de la Aeroportul Timişoara

Banatenii24 octombrie 2017

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017