Actualitate

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Autoliv

Banatenii

Unul dintre cei mai renumiți specialiști români în chirurgie maxilo – facială, profesorul Emil Urtilă, cadru didactic al Universității Vasile Goldiș din Arad, este vizat de ancheta din dosarul „diplome fără studii”, realizată de procurorii Parchetului General la universitățile Vasile Goldiș și Aurel Vlaicu din Arad.

Profesor pensionar al Universității de Medicină din Timișoara, Emil Urtilă este profesor colaborator al Universității Vasile Goldiș, din Arad, unde predă chirurgie maxilo-facială. Vizat de anchetă, Urtilă a declarat pentru „Adevărul” că la Arad se întâmplă lucruri foarte grave, recunoscând că a fost părtaș la aceste nereguli.

„Probabil că o să mă cheme (n.r. la audieri) pentru că eu au informat conducerea. În sesiune au fost extreme de multe presiuni, insistențe și telefoane. Eu am informat conducerea despre treaba asta la timpul potrivit, dar sunt dispus să răspund la orice chemare. Au fost presiuni din partea studenților, a cunoștințelor studenților”, a declarat Emil Urtilă pentru „Adevărul”.

Întrebat de situația studenților străini care nu știau limba română, dar totuși treceau examenele, profesorul Urtilă a recunoscut că „este o problemă”. „Eu am sesizat și au picat foarte mulți. Culmea este că în ultima zi de re-rexaminare au venit la mine din conducere și mi-au spus că trebuie trecuți toți. Ce să fac? Sigur că i-am trecut, dar la această recomandare. Eu am sesizat de mult. Este o rușine că termină unii care nu au minimum de cunoștințe. Eu am reclamat treaba asta și am sesizat-o la conducere. Prea ușor ajung în anul șase cu noțiuni minimale absente”, a mai declarat Urtilă.

Întrebat de ce a sesizat neregulile tocmai conducerii care punea presiuni asupra sa, profesorul timișorean a declarat nu a considerat necesar să sesizeze altundeva problema pentru că „era problemă de învățământ”. „Eu am avut la rerexaminare douăzeci și ceva. A fost examen scris cu asistenții de față, i-am prins copiind, am și fițuicile. Eu am decis ca începând de anul viitor să nu maim merg”, a mai arătat Emil Urtilă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017

“Ziua diasporei” de la Reșița se încheie cu concertele trupelor Taxi și Vunk

Banatenii10 august 2017

Drumuri blocate în șase județe din vestul țării. Mașinile cu masă de peste 30 de tone sunt trase pe dreapta

Banatenii10 august 2017
biciclete

Moreno, Samir și Alisabetei, judecați pentru furt de biciclete

Banatenii9 august 2017

Organele unei timişorence de numai 20 de ani, aflată în moarte cerebrală, vor salva alte vieţi. Familia şi-a dat consinţământul să fie prevelate

Banatenii9 august 2017

Un hoţ s-a bucurat că a dat lovitura, după ce a furat 90.000 de lei şi mai multe bijuterii dintr-o rulotă. A fost prins a două zi!

Banatenii8 august 2017

Jumătate dintre studenţii de anul întâi de la Universitatea de Vest Timişoara, învaţă „cu taxă”. Rectorul UVT: „Este o performanţă”

Banatenii4 august 2017