Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

DEZBATERE Ce au obținut timișorenii cu trotinetă care l-au obligat pe Robu să îi asculte

DEZBATERE Ce au obținut timișorenii cu trotinetă care l-au obligat pe Robu să îi asculte

Autoliv

Banatenii

Aproximativ 30 de persoane au participat luni la o dezbatere publică organizată de Primăria Timișoara pe marginea proiectului de hotărâre care vizează interzicerea trotinetelor, a rolelor și a skate-urilor în zona centrală a Timișoarei. Începută cu scântei, dezbaterea a fost una constructivă, argumentele cetățenilor prezenți convingându-l pe Nicolae Robu că proiectul are mai multe minusuri. Unul dintre acestea ar fi lipsa unei definiții clare a „zonei de promenadă” în care ar urma să fie interzire trotinetele.

O participantă la dezbatere a arătat chiar nereguli flagrante în redactarea proiectului care prevede modificarea unor articole care nu există. De asemenea, o altă participantă, medic psihoterapeut, care locuiește în centrul Timișoarei și lucrează în centru a explicat că trotineta este singurul mijloc de transport cu care se poate deplasa eficient în interes de serviciu.

„Admir enorm pasiunea pe care o aveți și pasiunea cu care combateți. M-aș bucura dacă ați folosi-o pentru un lucru care să aibă sens. Eu înțeleg că acest oraș nu este pregătit nici pentru trotinete, nici pentru bicicltete, dar aș vrea să văd care este viziunea dumneavoastră pentru următorii 10 ani. (…) Eu locuiesc în centru, cabinetul meu este în centru, lucrez la două policlinici care sunt în centru. Eu nu pot să mă deplasez cu altceva decât cu trotineta. Lucrez în Piața Unirii, merg la Policlinica Medicis și lucrez la Regina Maria. Nu îmi permit să pierd 15 minute cât aș face pe jos până la Medicis și înapoi. Am trei copii care studiază toți în zona respectivă: fac pian, chitară, fotbal, canto. Nu am timpul fizic să pierd jumătate de oră cât aș face fără trotinetă. Nu îmi permti acest lucru. Timpul nostru s-a scurtat. Ca să pot să muncesc în țara asta trebuie să lucrez în trei locuri. Mi se pare nedrept, dar asta e. Pentru asta trebuie să îmi folosesc timpul. Dacă copilul meu nu se mai duce cu trotineta, va trebui să renunțe la ceva”, a spus medicul Carina Dragu, în cadrul dezbaterii. „O să mă mai gândesc la strada Mărășești. Am o frământare în ceea ce privește strada Mărășești (n.r. interzicerea sau nu a bicicletelor și trotinetelor pe această stradă)”, a spus primarul

Argumentele cetățenilor prezenți la dezbatere nu l-au convins pe Nicolae Robu să renunțe la proiect, dar l-au convins să mediteze mai mult la măsurile ce urmează a fi luate. „Dezbaterea a fost una binevenită. Sunt bucuros că un număr important de cetățeni a participat. Din start s-a văzut că unii sunt din categoria care se opun la absolut orice, dar cei mai mulți aveau o preocupare pentru aceste interdicții, unii dintre ei pentru că folosesc aceste mijloace pentru a se deplasa la locul de muncă. Discuția a fost una foarte bună”, a declarat Nicolae Robu. În urma dezbaterilor, primarul a concluzionat că „e bine să introducem și avertismentul” ca sancționare a celor care nu respectă restricțiile, iar amenzile să fie cuprinse între intervale minime și maxime. De asemenea, Robu le-a propus bicicliștilor să își desemneze un reprezentant ca membru al Comisiei de Circulație. În plus, primarul Timișoarei a spus că se gândește și analizează posibilitatea ca strada Mărășești să fie deschisă bicicletelor, rolelor, skate-urilor sau trotinetelor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Enel întrerupe curentul în mai multe localități din Timiș

Daniel Groza11 decembrie 2017

Polițiștii locali ar putea să primească aceleași atribuții ca și cei de la Rutieră

Banatenii5 decembrie 2017

Cum poți ajunge la închisoare din cauza petardelor

Banatenii5 decembrie 2017

Doi bănățeni în primii zece cei mai bogați români

Banatenii4 decembrie 2017

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

Banatenii29 noiembrie 2017

O femeie a sunat la 112 pentru că a răpit-o amantul! Polițiștii i-au dat amenda

Banatenii29 noiembrie 2017

Tinerii din Timiș consumă mai multe droguri. Canabisul, ecstasy și amfetamina în topul substanțelor traficate

Banatenii28 noiembrie 2017

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017