Actualitate

DEZBATERE Ce au obținut timișorenii cu trotinetă care l-au obligat pe Robu să îi asculte

DEZBATERE Ce au obținut timișorenii cu trotinetă care l-au obligat pe Robu să îi asculte

Autoliv

Banatenii

Aproximativ 30 de persoane au participat luni la o dezbatere publică organizată de Primăria Timișoara pe marginea proiectului de hotărâre care vizează interzicerea trotinetelor, a rolelor și a skate-urilor în zona centrală a Timișoarei. Începută cu scântei, dezbaterea a fost una constructivă, argumentele cetățenilor prezenți convingându-l pe Nicolae Robu că proiectul are mai multe minusuri. Unul dintre acestea ar fi lipsa unei definiții clare a „zonei de promenadă” în care ar urma să fie interzire trotinetele.

O participantă la dezbatere a arătat chiar nereguli flagrante în redactarea proiectului care prevede modificarea unor articole care nu există. De asemenea, o altă participantă, medic psihoterapeut, care locuiește în centrul Timișoarei și lucrează în centru a explicat că trotineta este singurul mijloc de transport cu care se poate deplasa eficient în interes de serviciu.

„Admir enorm pasiunea pe care o aveți și pasiunea cu care combateți. M-aș bucura dacă ați folosi-o pentru un lucru care să aibă sens. Eu înțeleg că acest oraș nu este pregătit nici pentru trotinete, nici pentru bicicltete, dar aș vrea să văd care este viziunea dumneavoastră pentru următorii 10 ani. (…) Eu locuiesc în centru, cabinetul meu este în centru, lucrez la două policlinici care sunt în centru. Eu nu pot să mă deplasez cu altceva decât cu trotineta. Lucrez în Piața Unirii, merg la Policlinica Medicis și lucrez la Regina Maria. Nu îmi permit să pierd 15 minute cât aș face pe jos până la Medicis și înapoi. Am trei copii care studiază toți în zona respectivă: fac pian, chitară, fotbal, canto. Nu am timpul fizic să pierd jumătate de oră cât aș face fără trotinetă. Nu îmi permti acest lucru. Timpul nostru s-a scurtat. Ca să pot să muncesc în țara asta trebuie să lucrez în trei locuri. Mi se pare nedrept, dar asta e. Pentru asta trebuie să îmi folosesc timpul. Dacă copilul meu nu se mai duce cu trotineta, va trebui să renunțe la ceva”, a spus medicul Carina Dragu, în cadrul dezbaterii. „O să mă mai gândesc la strada Mărășești. Am o frământare în ceea ce privește strada Mărășești (n.r. interzicerea sau nu a bicicletelor și trotinetelor pe această stradă)”, a spus primarul

Argumentele cetățenilor prezenți la dezbatere nu l-au convins pe Nicolae Robu să renunțe la proiect, dar l-au convins să mediteze mai mult la măsurile ce urmează a fi luate. „Dezbaterea a fost una binevenită. Sunt bucuros că un număr important de cetățeni a participat. Din start s-a văzut că unii sunt din categoria care se opun la absolut orice, dar cei mai mulți aveau o preocupare pentru aceste interdicții, unii dintre ei pentru că folosesc aceste mijloace pentru a se deplasa la locul de muncă. Discuția a fost una foarte bună”, a declarat Nicolae Robu. În urma dezbaterilor, primarul a concluzionat că „e bine să introducem și avertismentul” ca sancționare a celor care nu respectă restricțiile, iar amenzile să fie cuprinse între intervale minime și maxime. De asemenea, Robu le-a propus bicicliștilor să își desemneze un reprezentant ca membru al Comisiei de Circulație. În plus, primarul Timișoarei a spus că se gândește și analizează posibilitatea ca strada Mărășești să fie deschisă bicicletelor, rolelor, skate-urilor sau trotinetelor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017