Inchiriere spatii Lugoj

Social

Destin dramatic pentru o familie din Caraș-Severin. Copilul de 3 ani riscă să-și piardă piciorul, fetița de 5 ani trebuie operată la inimă

Destin dramatic pentru o familie din Caraș-Severin. Copilul de 3 ani riscă să-și piardă piciorul, fetița de 5 ani trebuie operată la inimă

Autoliv

Banatenii

Familia Moise, din Oțelu Roșu, trece prin momente dramatice. Copilul cel mai mic, Maftei, de trei ani, suferă de mai multe boli, însă cea mai gravă afecțiune este tromboza de venă femurală, din cauza cărei riscă să-și piardă piciorușul stâng.

În cei trei ani de viață, Maftei a stat mai mult prin spitale. Lista diagnosticelor puse de medicii din România pentru Maftei este lungă şi, pe lângă tromboza, care îi face cele mai mari probleme, cuprinde şi alte boli grave: astm bronşic, monocitoza, eozinofilie, alergie la laptele de vacă, soia şi lapte de capră, anemie carenţială, hidrocel vaginal stang şi insuficienţă respiratorie acută.

Prin intermediul Asociației Speranță pentru România, Maftei poate ajunge la două clinici de specialitate din Ungaria și Austria, acolo unde îi va fi făcut un set special de analize, pentru a afla care este tratamentul la care va trebui să fie supus în viitor. Costurile pentru aceste analize, circa 10.000 de euro, sunt suportate prin donațiile strânse de asociația umanitară, însă familia Moise va mai avea nevoie de bani pentru tratament.

“Deocamdată nu ştim dacă va fi operat aici, în funcţie de complexitatea cazului, medicii ne vor spune dacă îl pot opera. Am aflat că în America, se fac intervenţii pentru problema lui, dar vă daţi seama că pentru noi e foarte greu să mergem aici, în Ungaria şi Austria, dar în America. Avem noroc cu o asociaţie, că ei ne ajută. Au făcut mai multe campanii şi au adunat 10.000 de euro, pentru analizele ce trebuie să le facem”, spune Alina, mama băiețelului.

Și de parcă necazurile cu Maftei nu erau suficiente, cei din familia Moise au probleme și cu sora băiatului, în vârstă de 5 ani. Aceasta are probleme cu picioarele și cu inima.

Mama copiilor spune că pentru a face față cheltuielilor se împrumută mereu, la vecini și la prieteni. “Fetiţa are probleme cardiace, a fost şi operată în cerul gurii din cauza unei infecţii. Cea mai gravă problemă este că, din patru artere ale inimii, sunt două câte două lipite. Trăim dintr-o datorie în alta. Ce putem să facem? Ne împrumutăm pe unde putem. Acum cred că avem vreo 30 de milioane datorie”, povestește Alina Moise.

Cei care pot și vor să sprijine această familiei o pot face pe site-ul Asociației Speranța pentru România sau pot lua legătura direct cu Alina Moise, mama celor doi copii la tel. 0740699804.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Dramă dublă pentru o familie din Oțelu Roșu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Social

Shopping City Timișoara este gazda târgului de Crăciun Winter Spark

Banatenii11 decembrie 2017

Premieră medicală românească realizată la Spitalul Județean din Timișoara

Banatenii11 decembrie 2017

Timișenii vor putea plăti retroactiv contribuția la pensii și în 2018

Banatenii11 decembrie 2017

A fost prins distrugând coșuri de gunoi, acum plătește!

Daniel Groza5 decembrie 2017

Le-a fost frig și s-au dus să fure direct de la sursă

Banatenii5 decembrie 2017

Jandarmii și polițiștii au agendă încărcată de Ziua Națională

Banatenii29 noiembrie 2017

Centrul Timișoarei se schimbă total. Primăria vrea să oblige proprietarii să-și renoveze clădirile

Banatenii29 noiembrie 2017

Trei minore au dispărut! Polițiștii cer sprijin pentru găsirea lor

Banatenii28 noiembrie 2017

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017