Inchiriere spatii Lugoj

Social

Destin dramatic pentru o familie din Caraș-Severin. Copilul de 3 ani riscă să-și piardă piciorul, fetița de 5 ani trebuie operată la inimă

Destin dramatic pentru o familie din Caraș-Severin. Copilul de 3 ani riscă să-și piardă piciorul, fetița de 5 ani trebuie operată la inimă

Autoliv

Banatenii

Familia Moise, din Oțelu Roșu, trece prin momente dramatice. Copilul cel mai mic, Maftei, de trei ani, suferă de mai multe boli, însă cea mai gravă afecțiune este tromboza de venă femurală, din cauza cărei riscă să-și piardă piciorușul stâng.

În cei trei ani de viață, Maftei a stat mai mult prin spitale. Lista diagnosticelor puse de medicii din România pentru Maftei este lungă şi, pe lângă tromboza, care îi face cele mai mari probleme, cuprinde şi alte boli grave: astm bronşic, monocitoza, eozinofilie, alergie la laptele de vacă, soia şi lapte de capră, anemie carenţială, hidrocel vaginal stang şi insuficienţă respiratorie acută.

Prin intermediul Asociației Speranță pentru România, Maftei poate ajunge la două clinici de specialitate din Ungaria și Austria, acolo unde îi va fi făcut un set special de analize, pentru a afla care este tratamentul la care va trebui să fie supus în viitor. Costurile pentru aceste analize, circa 10.000 de euro, sunt suportate prin donațiile strânse de asociația umanitară, însă familia Moise va mai avea nevoie de bani pentru tratament.

“Deocamdată nu ştim dacă va fi operat aici, în funcţie de complexitatea cazului, medicii ne vor spune dacă îl pot opera. Am aflat că în America, se fac intervenţii pentru problema lui, dar vă daţi seama că pentru noi e foarte greu să mergem aici, în Ungaria şi Austria, dar în America. Avem noroc cu o asociaţie, că ei ne ajută. Au făcut mai multe campanii şi au adunat 10.000 de euro, pentru analizele ce trebuie să le facem”, spune Alina, mama băiețelului.

Și de parcă necazurile cu Maftei nu erau suficiente, cei din familia Moise au probleme și cu sora băiatului, în vârstă de 5 ani. Aceasta are probleme cu picioarele și cu inima.

Mama copiilor spune că pentru a face față cheltuielilor se împrumută mereu, la vecini și la prieteni. “Fetiţa are probleme cardiace, a fost şi operată în cerul gurii din cauza unei infecţii. Cea mai gravă problemă este că, din patru artere ale inimii, sunt două câte două lipite. Trăim dintr-o datorie în alta. Ce putem să facem? Ne împrumutăm pe unde putem. Acum cred că avem vreo 30 de milioane datorie”, povestește Alina Moise.

Cei care pot și vor să sprijine această familiei o pot face pe site-ul Asociației Speranța pentru România sau pot lua legătura direct cu Alina Moise, mama celor doi copii la tel. 0740699804.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Dramă dublă pentru o familie din Oțelu Roșu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017

Casa de Pensii Timiș distribuie bilete de tratament pentru pensionari. Vezi în ce stațiuni!

Banatenii14 noiembrie 2017

Lista securiștilor care au ridicat arme și au tras în timișoreni în decembrie 1989

Banatenii9 noiembrie 2017

Românii din străinătate, luați în vizor de ANAF. Pot să primească amenzi

Banatenii7 noiembrie 2017

“Ajungeam să fac 24-26 de milioane pe zi. O partidă de sex era cam două milioane”

Daniel Groza7 noiembrie 2017

Peste 1.8 milioane de români își caută un loc de muncă în magazine și depozite

Banatenii26 octombrie 2017

Imigranţi, angajaţi ilegal la fast food-uri din Timişoara

Banatenii26 octombrie 2017

Cum poți deveni unul dintre cei 300 de viitori pompieri salvatori! ISU Caraș-Severin așteaptă candidați

Banatenii25 octombrie 2017

Şoarecii nasc şi ei la Maternitatea „Odobescu” din Timişoara

Banatenii25 octombrie 2017

Curs gratuit de formare pentru timișenii care doresc să devină asistenți maternali. Care sunt conditiile

Banatenii24 octombrie 2017

ITM face controale! Amenzi de 16.000 de lei pentru trei societăți care au angajat zilieri fără să respecte legea

Banatenii23 octombrie 2017