Lugojeanul

Social

Destin dramatic pentru o familie din Caraș-Severin. Copilul de 3 ani riscă să-și piardă piciorul, fetița de 5 ani trebuie operată la inimă

Destin dramatic pentru o familie din Caraș-Severin. Copilul de 3 ani riscă să-și piardă piciorul, fetița de 5 ani trebuie operată la inimă

Autoliv

Banatenii

Familia Moise, din Oțelu Roșu, trece prin momente dramatice. Copilul cel mai mic, Maftei, de trei ani, suferă de mai multe boli, însă cea mai gravă afecțiune este tromboza de venă femurală, din cauza cărei riscă să-și piardă piciorușul stâng.

În cei trei ani de viață, Maftei a stat mai mult prin spitale. Lista diagnosticelor puse de medicii din România pentru Maftei este lungă şi, pe lângă tromboza, care îi face cele mai mari probleme, cuprinde şi alte boli grave: astm bronşic, monocitoza, eozinofilie, alergie la laptele de vacă, soia şi lapte de capră, anemie carenţială, hidrocel vaginal stang şi insuficienţă respiratorie acută.

Prin intermediul Asociației Speranță pentru România, Maftei poate ajunge la două clinici de specialitate din Ungaria și Austria, acolo unde îi va fi făcut un set special de analize, pentru a afla care este tratamentul la care va trebui să fie supus în viitor. Costurile pentru aceste analize, circa 10.000 de euro, sunt suportate prin donațiile strânse de asociația umanitară, însă familia Moise va mai avea nevoie de bani pentru tratament.

“Deocamdată nu ştim dacă va fi operat aici, în funcţie de complexitatea cazului, medicii ne vor spune dacă îl pot opera. Am aflat că în America, se fac intervenţii pentru problema lui, dar vă daţi seama că pentru noi e foarte greu să mergem aici, în Ungaria şi Austria, dar în America. Avem noroc cu o asociaţie, că ei ne ajută. Au făcut mai multe campanii şi au adunat 10.000 de euro, pentru analizele ce trebuie să le facem”, spune Alina, mama băiețelului.

Și de parcă necazurile cu Maftei nu erau suficiente, cei din familia Moise au probleme și cu sora băiatului, în vârstă de 5 ani. Aceasta are probleme cu picioarele și cu inima.

Mama copiilor spune că pentru a face față cheltuielilor se împrumută mereu, la vecini și la prieteni. “Fetiţa are probleme cardiace, a fost şi operată în cerul gurii din cauza unei infecţii. Cea mai gravă problemă este că, din patru artere ale inimii, sunt două câte două lipite. Trăim dintr-o datorie în alta. Ce putem să facem? Ne împrumutăm pe unde putem. Acum cred că avem vreo 30 de milioane datorie”, povestește Alina Moise.

Cei care pot și vor să sprijine această familiei o pot face pe site-ul Asociației Speranța pentru România sau pot lua legătura direct cu Alina Moise, mama celor doi copii la tel. 0740699804.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Dramă dublă pentru o familie din Oțelu Roșu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Tânăr, prins de jandarmi cu substanţe interzise: nouă pliculeţe de marijuana

Banatenii22 septembrie 2017

Patruzeci de persoane duse la audieri după percheziţiile la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc

Banatenii20 septembrie 2017

Două fete, de 13 şi 19 ani, prinse de poliţişti după ce au dat lovitura la magazinul de cosmetice

Banatenii20 septembrie 2017

Avertizare de ultimă oră! Se întorc furtunile, mai multe zone ale ţării vor fi afectate

Banatenii19 septembrie 2017

Colgate România și voluntarii Crucii Roșii Române învață 100 000 de copii din 16 județe cum să aibă o igienă orală corectă

Banatenii13 septembrie 2017

Record de sancţiuni, în două ore! Poliţiştii din Timişoara au dat 122 de amenzi pentru nereguli rutiere

Banatenii12 septembrie 2017

A început şcoala şi pentru minorii infractori. 123 de elevi în Centrul Educativ Buziaş

Banatenii11 septembrie 2017

Weekend încărcat de fărădelegi. Poliţiştii au aplicat 440 de sancţiuni contravenţionale

Banatenii11 septembrie 2017

Poliţiştii au prins un hoţ, care a furat o bicicletă. Acum îl caută pe proprietar

Banatenii11 septembrie 2017

Un cărăşean le-a luat aurul mongolilor. I-a încântat cu mâncarea pe care a gătit-o

Banatenii11 septembrie 2017

Compartimentul pentru Economie Socială din cadrul AJOFM Timiş acordă gratuit consultanță antreprenorilor

Banatenii7 septembrie 2017

Setea, bat-o vina! Au furat alcool de la magazinul din sat, dar au fost prinși de polițiști

Banatenii7 septembrie 2017